Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija cefzil

cefzil

Moj 5 letnik je dobil nov antibiotik Cefzil na 12 ur žličko in pol. Na navodilih piše, da morajo otroci do dvanajstega leta vzeti samo žlico. Tako sem mu zdaj dala samo žličko, ki je priložena. Ne vem, če delam prav.

Problem je v tem, da mu ga dajem zjutraj ob osmih in zvečer ob osmih. Je ga že dva dni in vedno po jutranji dozi bruha. Čez cel dan pa nič. Čez dan še kar normalno je hrano, sicer manj, ampak vseeno. Mene zanima, ali bruha zaradi novega antibiotika in ali ga telo sploh kaj zadrži, če otrok v roku pol ure ali prej izbruha. Drugače ima vneto grlo, glavobol, dobival je Hiconcil, pa mu ga je zdravnica zamenjala, ker ni bilo haska.
Naj torej, grem po drug antibiotik, zdravnica mu je želela dati Ceclor, pa ga ni za dobiti?

Še nekaj, kako je z dihanjem pri povsem zdravih 5 letnikih. Moj otrok že, ko je zdrav zelo hitro diha, tudi, ko spi. Skoraj vsako sekundo vdihne, no skoraj. Je to normalno ali mu mogoče srček tako hitro bije, če že, koliko je normalni pulz pri tako majhnih otrocih.

Hvala za odgovore.

Pozdravljeni, piserla,
spodaj sem kopirala del navodila, ki se nanaša na doziranje Cefzila. Odmerek je odvisen od telesne teže otroka in od lokalizacije vnetja. Nisem zasledila, da bi bila doza omejena na 1 dozirno žlico dnevno! Zdravnik se glede na klinično sliko odloči, kako bo zdravil, pomembno je le, da ne preseže najvišjega dnevnega odmerka. Napišite težo vašega otroka!

Odmerjanje in način uporabe
Odrasli in otroci, starejši od 12 let
CEFZIL™ se uporablja peroralno za zdravljenje okužb z občutljivimi bakterijami v naslednjih odmerkih:
okužbe zgornjih dihal 500 mg na 24 ur
sinuzitis 250-500 mg na 12 ur
okužbe spodnjih dihal 500 mg na 12 ur
nezapletene okužbe sečil 500 mg na 24 ur
okužbe kože in mehkih tkiv ali podkožja 250 mg na 12 ur ali 500 mg na 24 ur

Otroci
CEFZIL™ so uporabljali pri otrocih, starih od 6 mesecev do 12 let. CEFZIL™ se uporablja peroralno za zdravljenje okužb z občutljivimi bakterijami v naslednjih odmerkih:
vnetje srednjega ušesa 15 mg/kg na 12 ur
faringitis in tonzilitis 20 mg/kg na 24 ur
sinuzitis 7,5-15 mg/kg na 12 ur
okužb kože in mehkih tkiv ali podkožja, 20 mg/kg na 24 ur
Največji pediatrični dnevni odmerek ne sme preseči največjega dnevnega odmerka za odrasle. Za zdravljenje okužb z β-hemolitičnimi streptokoki je treba CEFZIL™ v terapevtskih odmerkih uporabljati 10 dni.
Varnost in učinkovitost pri otrocih do 6. meseca starosti nista ugotovljeni.

Če otrok bruha kakšno uro po zaužitju sirupa, potem se je sirup prav gotovo vsrkal in bo deloval. Sicer v izbruhanini poglejte, če je sirup prisoten. Sicer je potrebno dozo ponoviti.
Če dajete sirup po zajtrku, poskusite dati na tešče, čez kakšne pol ure pa naj otrok zajtrkuje. Če pa bruha po sirupu na tešče, pa naj najprej zaužije manjšo količino hrane. Mogoče boste tako uspeli.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za hiter odgovor. Moj otrok ima 20 kg – 5 let. Sirup mu res dajemo na tešče, pa še s sveže stisnjenim pomarančnim sokom ga bašemo in najbrž tudi ta kombinacija ne paše, kajne?

Kako pa z dihanjem, kot sem zapisala? Tako hitro se mi zdi, da diha.
Hvala.

Pozdravljeni, piserla,
pri 20 kg otroku bi bila priporočena doza za zdravljenje npr. srednjega ušesa 6 ml na 12 ur (malo več kot polna dozirna žlička). 1,5 žlice je za kakšen ml prekoračena.
Poskusite dati sirup zjutraj ali brez pomarančnega soka (kisel, draži, morda v kombinaciji z antibiotikom ne najboljaša rešitev) ali pa po nekaj grižljajih hrane.
Frekvenco dihanja merimo v globokem spanju (ko 1-2 uri mirno spi) in pri petletniku brez vročine (kajti pri vročini se število poveča) bi bilo normalno med 25-največ 30 /minuto. Frekvenca pulza pri petletniku brez vročine pa je nekje med 80-100/minuto, če upotševamo več dejavnikov(gibanje, v spanju morda ravno sanje…)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala.

Srečno 2008!

New Report

Close