Najdi forum

cedevita

Večkrat sem že slišala “govorice na Monu”, da cedevita ni glih zdrava pijača. No, itak, da je najboljš pit samo vodo, ampak zakaj pa je cedevita kao full nezdrava?

P.S.: Ali jo torej vaši otroci ne smejo pit? Naša jo obožuje. Nvadila pa se je nanjo v vrtcu.

Naj bi vsebovala preveč sladkorja in umetnih barvil. Pri nas jo pijemo samo izjemoma.

Živi in pusti živeti

Gotovo ni zdrava, če se z njo pretirava, kot piše že v spodnji temi.

Sem pa že tako sita vseh člankov, prispevkov, ugotovitev, da kaj ni zdravo. Če se malo potrudiš lahko najdeš čisto za vsako stvar na tem božjem planetu, da škoduje nevemnčemuže…

Moj oče je vedno govoril: “Življenje škoduje zdravju” 😀

poglej, kaj piše na embalaži. Ne priporočajo prekomerne “doze”, vsebuje različne dodatke… kemija. Tudi šumečih tablet vitaminov ni priporočljivo uživati neomejeno in cedevita je podobna zadeva.

Baje,da cedevita “odžira” apetit.In če fajn pomoslim,takrat,ko je naš mali imel napad cedevite in je pil samo to,res ni jedel praktično nič,čisto je bil ob apetit.

men je pa hecno, da pijejo cedevito v vrtcu…naši pijejo samo čaj, pa še ta čisto čisto malo sladkan…al pa vodo

Odzira apetita verjetno ravno je – je pa precej sladka in ima tako tudi kar nekaj kalorij.

OOO super, potem je dobra za shujševalno.;-)

Pri nas jo pijejo vsi trije v mejah normale in je vse OK.

Naj mi kdo napiše, KAJ JE ZDRAVO?.

Tudi navadna voda ni …

Ma sej jo ne pijejo skoz, vsake toliko jo dobijo, ko pridejo s kakšnega daljšega sprehoda.

Vsak dan 2x odkar pomnim…si grem še eno narest:)))

Mi smo si včasih, ko smo bili mulci in se nam ni dalo v šolo s Cedevito vročino delal…
Par žlic cedevite, pa je šlo tja na 38…
Tko, da, jaz pustim doma samo kozarec ali dva.

Cedevita je navaden kuhinski sladkor, če mu dodaš malo barve in okusa. Torej če hočeš, da so otroci debeli in jim hočeš povzročiti veliko težav z nihanjm sladkorja v krvi, izločanja ogromnih količin inzulina, nihanje razpoložena, motnje zbranosti, razdražljivost in podobno. Potem morajo zaužiti veliko sladkorja. Zelo dober vir je torej cedevita.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Zdravo
jaz Bi cedevito imel samo med treningom(je Mito dobro razložil)
Raje pijte sveže stisnjen sok ali pa vodo.
Lp(Denis)

Vsaj nekaj v mojem stilu da mi ni treba nič dodajat…Cedevita je ZAKON!

Priljubljena vitaminska pijača Cedevita vsebuje sestavine, ki predstavljajo zdravstveno tveganje za vas, predvsem pa za vaše otroke. Vsebuje namreč kemikalije, ki so karcinogene, strupene ali močno strupene, dražeče, strupene za jetra/ledvice/živčevje, ki motijo tvorbo krvnih celic, povečujejo občutljivost organizma, ter povzročajo poškodbe pljuč, kože, oči ali sluznic.
V najblažji obliki povzročajo le alergije, velika pa je tudi
možnost tvorbe rakavih celic. Cedevita vsebuje med drugim askorbinsko kislina, barvilo E160e, alfa-tokoferil acetat, nikotinamid, sredstvo za zgostitev E414, kalcijev pantotenat, tiamin mononitrat, natrijev riboflavin-5-fosfat, piridoksin hidroklorid, cianokobalamin, folno kislino,…
Najbolj nevarna snov je vsekakor barvilo E160e, nič manj nevarno pa ni sredstvo za zgostitev E414.
Zato vam svetujemo, da napitka ne uporabljate prepogosto, če pa že, pa zelo razredčenega z veliko količino vode. Posebej pazljivi bodite pri napitkih, ki so se pojavili v zadnjem času, kjer so v enotnem pakiranju tako prašek, kot tudi voda, saj je količina priložene vode premajhna.

med drugim je;
askorbinska kislina – vitamin c
nikotinamid – vitamin B3

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Zdej sem pa rahlo jezen, ker se tu pišejo traparije. g. preber prvo kot prvo so kancerogene, ampak nima veze. To kar si napisal, da vsebuje cedevita, vsebujejo bonboni, marsikatere priprave za dojenčke, ter večina sokov in sladkih pijač.

V skrajnem primeru naj te opozorim da tudi večina sončnih krem, ki jih uporabljaš, vsebujejo snovi ki so nanoelementi, njihov vpliv na celico ne poznamo dobro, a večina iritira celično delovanje kar posledično povečuje možnost za nastanek rakavih obolenj na koži.

Sicer pa vsako še tako zdravo telo v sebi rakave celice ima, ko se le te začnejo nekontrolirano razmoževati to štejemo za rakavo obolenje.
Cedevita je vitaminski napitek. V zdravih količinah deluje na telo in organizem pozitivno in ne povzoča raka! To da vsebuje dražeče elemente pa je res AMPAK kaj ne vsebuje dražečih elementov???. mleko, popolnoma naravno je lahko za človeka, ki ne prenese laktoze dražeče, za ćloveka, ki ne prenese glutena (celiakija) je vse kar ga vsebuje dražeče…

Preber, kaj je pa narobe s folno kislino?
Kolikor vem, je to vitamin B9, ki ga (bodoče) nosečnice prav besno konzumirajo. 🙂

Verjamem, da Cedevita ni najbolj zdrava pijača na svetu, vseeno pa se kaže lotiti kritiziranja na podlagi malo bolj poglobljene analize, ne kar tako malo počez. Niso vse sestavine en strupen bavbav, čeprav se glede na njihova poimenovanja morda zdi, da je tako…

Pa dajte no…

Res je da cedevita vsebuje te ene nevarne E ampak pozabljate kolikšna mora biti količina teh E-jev da je sploh resno nevarno za zdravje. Me zanima kdor tukaj spije 2 kile cedevite na dan…

To je podobno kot tisti crap o sadju, češ da redi… Me zanima kdo poje tam nekje 3 kile sadja na dan, da bi ga to moralo skrbeti…

Cedevita sicer vsebuje v večini navaden sladkor, kar pa za moje pojme pride koristno za med treningom oz. v času treninga. Jaz jo pijem med treningom, tokom dneva je ne pije ravno zaradi cukra(ne rabim tokom dneva nepotrebnega nihanja krvnega sladkorja in nepotrebnih kalorij:D)

Moja punčka, ki je bila pozimi nekje 2 leti in pol, je popila vsak dan najmanj dve žlički cedevite ful razredčene. Bila sem kar zadovoljna saj sem pripisala ugodnemu vplivu vitaminov to, da vso zimo sploh ni bila prehlajena, kakšen nosek je curljal občasno.
Preden je začela piti cedevito – lani pozimi, smo bili pa vsak mesec na antibiotikih zaradi vnetja ušes in prehlada.
Upam da ji res nisem po drugi strani naredila kakšne škode.

New Report

Close