Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Iščete delo/delavca? Če vas zanima izkušnja trgovske verige Lidl

Če vas zanima izkušnja trgovske verige Lidl

V časopisih in na netu je imel Lidl razpis za vodje prodajnih okolišev. Povabili so me na razgovor in me na koncu vprašali, če bi sprejela tudi delo poslovodje. Čez dva dni so me klicali in povabili na razgovor poslovodje. In, da ne dolgovezim… me takrat vprašali, če bi morda tudi sprejela delo namestnice poslovodje ali prodajalke.

Nakar me naslednji!!! dan pokličejo in mi ponudijo delo prodajalke!!! Seveda nisem sprejela, saj imam 7 st. izob. in še to tehnična smer, kar nima veze s trgovino.
Je pa super, da vidiš kako bi te vsak izkoristil do onemoglosti. In, da sem videla kako neprofesionalne razgovore imajo.

Lp

sama praviš, da imaš tehnično izobrazbo katera nima veze s trgovino… in očitno si tudi brez izkušenj…

Jaz bi dal vse faksirane ekonomiste-ke najprej za blagajno, potem pa počasi do svojega del. mesta. Tko imajo v Nemčiji organizirano. Dons je lahko očitno že kr vsak mulc , ki jih ima mal čez dvajset, vodja oddelka. Haloooo!!! In pol soli pamet ljudem ki imajo že desetletja delovne dobe…

Draga moja a.! Izkušenj so mi rekli, da ne rabiš, ker imajo 6m uvajanje v tujini in mi tudi niso znali povedati ali je uvajanje v angleščini.
Skratka, kr neki.

Kako mi je znano. Sem poslala prijavo za poslovodjo v uvajanju, ko sem pač prvič zasledila razpis. Odgovora ni bilo. Nakar opazim ponovni razpis in pokličem na LIDL, kaj se dogaja z mojo vlogo. Nihče sploh ni vedel, da bi kaj dobili , pa sem poslala priporočeno. Nek tip mi reče, naj pač pošljem še enkrat. Klicali so me po kakem mesecu dni, da pač poslovodkinje v uvajanju trenutno ne potrebujejo, če bi želela na razgovor za prodajalko. Pa sem šla. Imam 10 let delovnih izkušenj iz trgovine, malo večje kot je Lidl, prav tako izobrazbo za poslovodjo. Pa nisem ustrezala. Ni mi jasno, kaj iščejo. Pa sem pozabila na zaposlitev v Lidlu, tu pa tam le še kaj nakupujem pri njih.

Samo slišim, da jim vseeno ni nič prav rožnato. So pa neprofesionalni kar se iskanja kadrov tiče.

Lep pozdrav!

Isto se je dogajalo meni,
pa imam izobrazbo, pa 10 let delovnih izkušenj v trgovini kot vodja, a me niso povabili niti na razgovor. No pa tudi nemško govorim, v glavnem kar imajo opisano v razpisu izpolnjujem.

Očitno kar dajejo ven razpise, nihče pa ne nadzoruje tega kar dobijo. Kar nekaj.

Pa še v eni večji trgovini se mi je to zgodilo, ko so odpirali pri nas, za vodjo trgovine so imeli razpis, prišla sem na tretji razgovor, kjer so mi ponudili delo vodje oddelka. Očitno je to v N in A v navadi, da privlači ljudi, potem pa ponudijo nižje delovno mesto.

Jaz mam podoben problem….s fakulteto delam kot prodajalka v trgovini….ker ne dobim v svoji stroki…upravni faks imam narejen, a delam kot da imam samo 3 letno trgovsko….v Lidlu pa delajo tud nekatere, ki znajo komej slovensko…..mene pa niso izbrali za kaj več, ker znam aktivno angleško in nemško pasivno….

Jaz sem pri njih enkrat zaprosila, da bi delala na razgovorih, peko studentskega servisa, ko mi ni nihce nic odgovoril sem poklicala sploh niso vedeli, da so kaj dobili, in sem spet dobila nek nov email naslov.

Katastrofa!
Bila sem na razgovoru in kako neprofesionalen in vzvišen odnos imajo! Saj nas imajo za male slovenčke, ki bi jih izkoriščali! Grozno.

Ja zanima me.

Presenečena sem bila nad kritikami glede razgovora v Lidlu. Pred kratkim sem bila na razgovoru za delovno mesto strokovnega delavca za obračun plač v kadrovski službi. Ampak meni se je zdel razgovor čisto korekten, bila sem tudi v ožjem izboru, pa nimam pripomb. Bi bila vesela, če bi me sprejeli. Ali mogoče kdo ve, kakšni so odnosi v upravi in kake so plače?

Jaz sem pa delala v eni firmi, kjer so bili lastniki nemci. Je bila moja prva služba. Potem sem dalamodpoved, ker sem našla boljšo službo. V prvi službi plača 390 EUR neto, nič malice ker smo dobili malico tam in sem se z njo tud zastrupila. Delo tudi po 12 ur ali več na dan, se mi je pa res šlo za izkušnje. Zdaj delam za 1200 neto.

Vi kar govorte,da je treba vsako delo sprejet, to nas bo še pokopalo. Ni res. Ni nam potrebno bit sužnji in jaz tudi ne mislim delat več za tak denar, na srečo pa potem ko dobiš izkušnje, lahko te malo boljše prodaš…

Prva firma je pa bila menda kaznovana, ker so subvencije od države za 40 urni delavnik zapravili za nekaj drugega. In že ko sem bila jaz tam (sem delala v upravi in sem marsikaj slišala…), so se na vso moč izogibli temu, da bi povišali minimalne plače, ki so se po zakonu povišale (za tistih par evrov). da jih ni sram – na kake večerje so hodili in v kake hotele, raje ne povem…

Jaz sem poslala prošnjo za delovno mesto referneta v računovodstu in so me povabili na razgovor za delovno mesto prodajlke. In ko sem jim rekla da se nisem prijavila na to delovno mesto so mi rekli da ni problema, če sem zainteresirana za delo prodajalke da lahko prošnjo pošlem naknadno.
Tako da ja res je da te hočejo izkoristiti do onemoglosti.

Lahko vam povem iz prve roke, da v Lidlu ne iščejo ljudi kateri razmišljajo s svojo glavo in niso kot ovce v čredi. Če si preveč samoiniciativen in preveč hitro učljiv ali pa bognedaj kakšno rešitev sam opaziš se te znebijo. Če pa ne razmišljaš in delaš striktno to kar ti rečejo potem jih ne ogrožaš (predvsem ne ogrožas vodje poslovalnice) potem pa ostaneš. Drugače je delo v Lidlu zaimivo in raznoliko, če odštejemo to da je zelo veliko pritiska na delavce, da so non stop neki zaznamki, da se nadrejeni derejo na delavce, da se lahko zgodi da ti dobesedno rečejo jebi se. Drugače je delo vredu, dinamično, ampak s časoma trata rutinsko samo če ti rutina ustreza potem sploh ni problema in seveda če ti razni načini mobinga ne pridejo do živega. Ampak veliko ljudi tam ostaja zaradi edinega motivatorja in to je denar.

V kolikšnem času pa približno dobiš odgovor iz razgovora,Hvala

Pojma nima kaj je faksirana ekonomistka 🙂 Sicer pa sem diplomirana ekonomistka imam 10 let izkušenj v trgovini ( na vseh nivojih: od prodajalke do poslovodje) in so mi na razgovoru v H&M, Oviesse in drugi rekli, da pri njih je pač tako sistem, da začneš na nivoju prodajalca. Torej? Naj grem za prodajalko, da mi bo 25 letna vodja trgovine, ki je z ritolezenjem prilezla do tam solila pamet kako naj delam?

Na delovno mesto vodje trgovine pa lahko prideš v 3 letih! 3 leta pa naj se udinjam za minimalca, zato da ti potem rečejo, da nisi primeren za vodjo trgovine? Vse vredu in prav. Se strinjam da za vodstvene kadre mora biti usposobljen kader ampak tole kar te trgovske verige ponujajo je poniževanje in izkoriščanje delavcev!

zakaj pol iscete delo v takih trgovskih verigah. nikjer nebo roznato. moras se zavedati da si ti strosek firmi, ker ti dajejo placo, in ni prijateljskih odnosov ipd, so samo sluzbeni, stres,,,zivci ipd… tko bog ve kaj vi pricakujete da ko pridete v sluzbo, da vas bo na mizi cakala cestitka od vrhovnega direktorja in pohvala sefov na mizi z vasim imenom…japajade,,,, oddelaj siht… pejt na kavo…pejt dam,,.. kej pojej…pa otroke v park odpelji,, bo lepsi dan,

Enkratno napisano…

l.p.

Če so te to vprašali pomeni, da jim nisi bila všeč, ampak si se jim zdela vseeno dovolj dobra za prodajalko…

Pohvala za komentar!!

Tudi sama imam visoko izobrazbo, vendar je potrebno v tem času sprejeti kar ti je dano, se kdaj podrediti in kdaj ugrizniti v jezik. Če bi vsi takoj iz faksa prišli na delovno mesto za katerega se (sami) ocenjujejo, bi imeli same direktorje!!!! Vsi vi diplomirani ekonomisti in podobni, ki pa mislite da “držite boga za jajca”, in vam je delo podajalke (katere neto plača niti NI SLABA) pod častjo, pa močno upam, da ne živite na račun nas davkoplačevalcev, ki imamo mogoče višjo izobrazbo (v kolikor se bahavo kvalificiramo v stopnjah, namesto v zdravi pameti), pa smo vseeno z veseljem pripravljeni delati osem ur za trakom za minimalno plačo… Iz istega razloga kot večina drugih ljudi: DA PREŽIVIMO!

New Report

Close