Najdi forum

če to niso veze….!!!

Ni ti pomoči.

Študentsko delo, daj ne obtožuj, če nimaš pojma zakaj gre. Tudi pod razno nisem nikoli kričala za študentsko delo. Zakaj ne? Ker je to izkoriščanje s strani delodajalcev in ker zaradi študentskega dela mladi diplomanti ne dobimo dela.
In zakaj sem delala prek študenta? Ker sem upala, da bo to prava pot do službe. Ker sem bila prej eno leto na zavodu za zaposlovanej, prejemala podporo, napisala 260 prošenj in ker so me vedno zavračali. KO sem dobila status, je bilo kar naenkrat enostavno najti službo. Ali naj bi raje doma sedela ob borni podpori ali je pa vseeno bolje delat prek študenta?
Drugič raje malce razmisli in ne obtožuj brezveze.

Pa veš, koliko jih vsako leto diplomira na FU, ekonomski, managenentu? Pač ni služb za vse, samo za tiste, ki imajo veze, enostavno zato, ker je preveč diplomantov kakor delovnih mest. Najbolje bi bilo, da si poiščeš službo s srednjo šolo, nato pa greš počasi naprej. Ko se enkrat socializiraš in imaš seeda v glavi vsi pošlihtano, se pot odpira in ne zapira.

Dej, mal se zamisl, kmet! Kot so ti že drugi pisali… Tudi tvoj prijatelj ne potrebuje takšnega prijatelja kot si ti. Imenuješ ga prijatelj, hkrati pa se skoraj razpočiš od hudobije in nevoščljivosti. Ni važno na kakšen način, službo je dobil, zdaj pa se potrudi, da jo dobiš tudi ti. To je recept. Veš, vedno bo nekdo, ki bo boljši od tebe, bogatejši, lepši in vedno bo nekdo, ki bo v življenju lažje naredil faks kot ti, lažje dobil službo kot ti. Tako pač je. Na to pač ne moremo vplivat, lahko pa sprejmemo, da tako pač je. Sej v bistvu sam seb škodo delaš s tem svojim sovraštvom, un se ne sekira kej preveč.

Odgovor na objavo uporabnika
kmet, 07.08.2007 ob 13:59

zakaj sem jaz doma že 2 leti, moj znanec pa že 10 let?

nismo vsi s tistega konca slo, kjer se da hitro dobiti job. pri nas, kjer sem jaz, je to žal tko, pa kakorkoli se trudiš.

ne bodite omejeni le na lj ali na vaš kraj, bodite globalni, rešujte globalni problem.

sicer pa kdo je rekel, da s takim pristopom pišem prošnje in hodiom na razgovore? vse zblefirate, povečate, si mislite svoje, iz muhe delate slona.

vprašal sem le kaj si mislite na takšen odgovor, da je job dobil po hitrem postopku. s tem stavkom mi je bio takoj jasno kako je prišel do službe, žalostno pa je to, da mi je kolega in mi ni mogel zaupati resnice, vsaj lagal bi lahko prepričljivo..na pa “po hitrem postopku”.

come on!

tip je sigurno dobil službo po vezah. brez razpisa namreč ne bo noben zaposlil neznanga človeka.  on se je v tvoji prisotnosti hotu nrdit finega, ker ma službo ti jo pa žal nimaš ( no zdej jo verjetno maš v cajtu posta po nisi mel).

svetujem ti de se ne obremenjuješ ker je tvoj kolega najverjetneje dobil službo po vezah.  zakaj te to tko obremenjuje? de se razumemo seveda je to grdo de se zaposluje po vezah, vem za primere,  ko mularija ni znala niti skriti de ma starše v organizacijah zaposlene vpričo drugih poštenih kandidatov,  ampak tebe to vseeno ne sme obremenjevat.

mene bolj moti de se bl daje ven razpise pač zaradi zakonodaje tud če so delovna mesta že prej oddana. zato poštenjaki ne dobimo služb nikakor.

New Report

Close