Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci Če so imeli vaši otroci povišan laktat in piruvat…

Če so imeli vaši otroci povišan laktat in piruvat…

Kako se je stanje razvijalo in kakšne vrednosti ste imeli? Moja ima povišano oboje, 2,6 in 100 ter nekaj narobe z urinom ter pomanjkanje vitamina B12. Smo naročeni za nadaljnje preiskave, in me je seveda strah ob vseh možnosti, ki jih ob tem vzamejo v poštev, vključno z mitohondrijsko motnjo…. A velikokrat te težave izzvenijo ali je gotovo, da bodo težave trajne?

Mi imamo laktat1.4 in Pirovat 1007.6,
Zakaj ste pa delali te preiskave?
Mi smo peljali našo punco k zdravniku zaradi pogostih glavobolov in bolečin v trebuhu .Cela njena krvna slika je v redu le amonijak je imela povišan 87 pri drugem odzemu pa je normalen 3o. No in sedaj je zdravnica dala pregledati še laktat in pirovat kar je drugi povišen in še to sem sedaj ugotovila .Izvid sem dobila po pošti in naj pridemo se pokazati ko bomo imeli še druge izvide. Voda je bila v redu ultra zvok trebuha tudi le obilno blata je bilo v črevesju ( je bol zaprta).Daj napiši kaj več ,ker njen splošni zdravnik nima pojma kaj je amonjak in kakšna je njegova vrednost!.

Me dolgo ni bilo na internetu zaradi racunalnika na servisu… V bistvu so nas slucajno nasli… na pediatricno smo sli zaradi motenj dihanja v spanju (se je izkazalo da motenj ni, so bile samo obcasne tezave), pa so pri odvzemu krvi ugotovili povisan laktat, naslednji dan je bil normalen, in tudi punkcij, na katero so nas kasneje narocili (in pred tem sem zastavila to vprasanje), niso izvajali, mislim da je slo za pomoto oz napacno branje izvidov, puncka pa nima nobenih simptomov oz tezav. Pri 9 mesecih sva resda na fizioterapiji, ampak lepo napreduje in nima kaksnih vecjih zaostankov v motoriki (status misic je sicer lahko povezan z laktatom in piriuvatom menda). N, za zdaj ugotavljajo zakaj bi lahko bilo pomanjkanje vitamina B12, ampak glčede na to, da sicer lepo napreduje, upam, da je ne bojo prehitro naredili bolnika…

New Report

Close