Če se mi ne bo utrgalo, se mi bo snelo :o(( NE SPI!
Torej. Naše malo dete (4 m) je bilo do pred enega meseca pridkano, kot le kaj. To pomeni, zvečer je zaspala ob sedmih in spala do petih, pa potem do sedmih, čez dan je normalno trikrat zaspala brez večjih težav, jedla je na dve uri, igrala se je kolikor se je hotela, nosila se je kolikor je pač hotela, poslušala je pravljice, plesali sva… Vse krasno.Sedaj pa… OK, zvečer še vedno zaspi kot je treba, ampak se zbudi ob 2 ali 3 in potem ob 5 pa potem do 7 spi. čez dane je pa totalna štala. Dopoldne je še OK, ker je spočita od nočnega spanca, ampak potem pa z vsako uro postaja grozljivejše. Noče spat. Vidim jo, da ej zaspana, ker si mane oči, pa nobena stvar je več ne zanima, pa le še nosila bi se ali na joški visela, čim jo dam pa v zibko pa jok na vse grlo. Saj jo putim 5 min in če zaspi je oK, sli pol ure (kar se mi zdi premalo), če pa ne, jo pa potem ven vzamem pa se mi dere v naročju… Spala bi pa tudi dve uri, če bi jaz ležala zraven in imela odprto restavracijo ‘all you can eat’. V glavne, Obupana sem. Čez dan je na eno uro.
Kaj naj??
lp
Kaj pa, če je lačna? Ali si prepričana, da imaš dovolj mleka? Mogoče pa ji samo mleko ne ustreza več, potrebuje več kalorij. Če je bila prej čisto pridna in se je zdaj kar naenkrat vse obrnilo, bi jaz pomislila na lakoto. Tako je začel moj sin pri treh mesecih. Najprej se je začel zbujati ponoči, ko prej lepo prespal že vso noč. Potem pa je hotel jesti še čez dan vsako uro. Tako da se mi je zdelo, da je kar naprej na prsih. Mleka sem imela več kot preveč. Ker je imel pri treh mesecih (samo dojen) 7550 g, mi je takratni pediater namignil, naj mu začnem dodajati kakšno sadno kašico, ker potrebuje več kalorij.
Ne vem, kaj bi lahko bilo drugega. Kaj pa če gresta ven, ali tudi sitnari? Kako je na kakšnem dolgem sprehodu? Mogoče bi pa v vozičku zaspala in bi spala še potem, ko bi se že vrnili domov.
Pri nas je lahko nočni stok na cca. 2 – 3 uri in proti jutru se še frekventneje zbuja. Seveda sem pomislila na lakoto in žejo, a je bilo po dodajanju hrane še vedno isto. Star je 7 mesecev in 2,5 meseca so vsak dan težave s spanjem, a je možno da ves ta čas zobki nagajajo? Menda pa naj bi ta jok pripisovali tudi spoznanju otroka, da ni ista oseba kot njegova mati. Najboljša tolažba je, da tako ne bo trajalo v nedogled.
LP od Nike
Naša mala je tudi stara 4 mesece in je prejšni teden spala že od 19 do 6, sedaj pa se zbuja ob 2 ali 3 ,in je ful lačna. Potem pa jeva normalno na 3 ure. Je pa adaptirano mleko,in mal moje.
Tudi podnevi zelo malo spi, naprimer, danes se je zbudila ob 9 ih. Šli sva v trgovino in na sprehod, kjer je v vozičku spala cirka 1 uro. Zaspala pa je še popoldan, okoli 4 ih, tudi za eno uro. Zaspi pa zelo težko, je ful sitna in kar joka in sitnari, samo zaspat ne, čeprav je čist koma. Zaspi pa na jošku.
Zvečer je pa tolk utrujena, da bi šla spat že ob 6.
Upam da bo kmalu začela kaj več spat, vsaj podnevi.
LP
moja ta četrta miška je do trtjega meseca še kar spala ,ponoči na dve uri ,čez dan pa dva krat po slabo urco .Po trtjem mesecu pa do leta in pol dojenje na eno uro ponoči,čez dan urco spanja od dugega leta pa tudi te urce ne več .dojile sva se skoz ne glede kaj je še zraven pojedla vse do 19 meseca pol pa men ni šlo več ,naj povem ,da ne duda ne flaška ni sta pomagali ker ju je odklanjala.edina tolažba je ,da veš da to enkrat mine ,tudi pri vas bo , pri nas je že ,zdaj je stara 3 leta in ponoči spi.
lp
ja, sem tuhtala, če je mleko, samo glede na to, da ponoči spi (19h – 3h – 7h) zbudi se zaradi žeje, ker pije z velikimi požirki na začetku, potem pa zaspi nazaj, ko pride bolj gosto. Flaške ne mara, kot tudi ne dude, zato ji čaj zelo težko dam.
Zobki so bolj težko, če je le kaj po meni, ker sem jih dobila pri enem letu.
Zdaj sem se odločila za čisto rutino tudi čez dan. ker zvečer zaspi brez problemov, ker gre že od 1 meseca naprej spat ob sedmih. Čez dan pa drema kadar se ji zazdi in to ni v redu. No, dop. spanje je še nekako, ko gre vsak dan spat okoli desetih in to je že usvojila, ampak potem pa ne.Očitno potrebuje večji red. Bo že.
Firbčna je pa res neverjetno. Jaz baje nisem bila tolk. aša mala pa samo da so okoli ljudje, pa da se dogaja, pa je srečna.
Hvala
lp
če pišej kavo, jo opusti. mogoče bo pomagalo. sicer pa imam tudi jaz s prvim enake izkušnje, samo da on nikoli ni spal več kot tri ure skupaj, pa še to samo ponoči, podnevi pa je zaspal le 2x po pol ure. torej, to so naši biseri. sedaj imam pa punčko staro 3 mesece, pa je zaenkrat super pridna v primerjavi s prvim, pa vendar niti slučajno toliko kot je bila tvoja prej. tolaži se s tem, da je vsak dan večja in da bo pri enem letu verjetno vse že bistveno drugače. pozdravček
MALČICA IMA 10 MES.PONOČI SE ZBUJA 3X,VSTALA BI OB 5.H,A SE PODOJI-TUDI CRKLJA IN SPI ŠE DO 6 ALI 7,ZVEČER ZASPI MED 8-9 Z DOJENJEM.DANES JE BREZ DOJENJA,KER MAMI NI ZDRŽALA NJENEGA ZMRDOVANJA NAD HRANO.JEDLA JE ZJUT.5.30, 6.30 DOJENJE,7.30 100ML FORMULE,9.30 DOJENJE+SPANJE,10.30 50ML SAD.KAŠICE S TEŽAVO,12H-BROKOLI JUHA Z ENIM ZLAT.PREPEČENCEM(TEL.JUHA,BROKOLI, MASLO),NEKAJ ŽLIČK NAŠE GOV.JUHE Z REZANCI,PRAV TAKO NEKAJ ŽLIČK ŠIROKIH REZANCEV Z MESNO OMAKO.OB 14H 100ML FORMULE.OB 17H 1,5 TOAST SIRA,NEKAJ UST RIŽ.VAFLA PAR ŽLIC NAVADNEGA JOG.,100ML FORMULE.OB 20H NEKAJ ŽLIČK KREM SIRA,60ML FORMULE.FINITO.NATO POSTELJICA BREZ CRKLJANJA,KER DA BI ONA OSTALA PRI PRVI HRANI, KI JO PONUDIM SKORAJ NE GRE.NAJ PUSTIM LAČNO.TUDI ČEZ DAN ZASPI LE NA DOJKI ALI V VOZIČKU,DOP.PONAVADI 30MIN.,POP.1H, ČE JE POLEG MAMI ALI JE V VOZIČKU.TEHTA 7250,PLAZI SE OD 9M,JE ZGOVORNA IN VESELA, A HRANJENJE IMA NEMOGOČE.RABIM POMOČ, KAJ JEJO VAŠI 10,11 MESEČNIKI.
Če je lačna, bo to trajalo dva do tri dni, potem se bo mleko prilagodilo povpraševanju in bo spet vse ok. Daj malo zavit na forum Dojenje. Otroci rastejo v poskokih, ne enakomerno, in naenkrat potrebujejo več hrane. To pa ne pomeni, da jim skuhamo kašico, pomeni, da jih moramo večkrat podojiti, da naše telo skapira, da mora proizvajati več. LP in mirne noči!
TUDI MI SMO IMELI PODOBNE PROBLEME Z NAŠIM SEDAJ 9MESEČNIM SINČKOM.MIJ RECEPT JE BIL TA,DA SEM NAJPREJ PREŠLA NA FLAŠO,DA SEM BILA PREPRIČANA,DA JE RES SIT.KO JO JE PRVIČ POJEDEL JE SPAL DVE URI,JEDEL PA JE ŠELE ČEZ PET UR.SE SPLAČA POSKUSITI.PONOČI SEM MORALA PAČ DVE NOČI VSTAJATI KOT NORA,TUDI NA POL URE-AMPAK NISEM PRIŽIGALA LUČI,SAMO BREZ BESED SEM MU DALA DUDO V USTA IN TO JE TO.SE JE SPET NAVADIL NAZAJ SPAT.DRŽIM PESTI ZA MIRNE NOČI IN LEPE DNEVE.