Najdi forum

Če nisi iz take familije …

… Kjer je navada, da se za božič obdarujejo.
Pri mojem partnerju so doma zelo povezani in se za božič vedno obdarujejo – vsak vsakemu kupi nekaj daril.

Jaz sem od bolj “ta čudnih”, ker teh praznikov ponavadi razen maše niti nismo praznovali.

Kaj bi naredile na mojem mestu? Razmišljam tako, da se je najbolje prilagoditi …

Kako pa imate pri vas?

Nimam teh izkušenj.Oba sva iz familij, ki so se obdarovale le za Novo leto, to počneva tudi sedaj, tudi s svojimi otroci. Poskusi se prilagoditi, izgovor, da ne moreš iti je preveč prozoren.Lahko omeniš, da teh stvari nisi navajena in da boš mogoče malo čudno izpadla!?

Pri nas doma ga tudi nikoli nismo praznovali (božiča), bil je čisto običajen dan.

Danes ga pa rada praznujem in sedaj s svojo družino naredim lepši dan, pa ne zaradi daril ampak lepo okrasimo mizo, prižgemo svečke, skuhamo kaj boljšega in se cel dan družimo in imamo lepo. Pa nič kaj posebej ne omenjamo božiča, ampak je malo bolj poseben dan, če pa je zunaj še sneg, je pa itak magično.

aja … obdarujemo se pa tudi mi samo za novo leto.

Družini tvojega partnerja pa pač nesi darila za božiča in se lepo najej in nasmej na tisti dan.

Upri se in bodi ponosna monovka! Ko j… slovenske navade.

Aja, pa tipa zamenjaj. Najdi takega brez familije za sabo. Da bo čisto popucan. Brez čudnih navad.

Najbolje se je prilagoditi. S tem pokažeš tvojo dobro stran.

Moji Jugo sosedi se imajo super. Tu so že 50 let in otroci so se jim poročili s Slovenci, Hrvati…

Praznujejo pa dvakrat, npr pravoslavni božič in RK božič.

In če so oni tako strpni in so sprejeli drugačnost, potem se kar korajžno prilagodi novim navadam…….

V naši družini je bil zmeraj samo Dedek Mraz.
Zdaj so del (razširjene) družine tud partnerji/partnerke nas sester in bratov, pri enih so se šli Božička, pri drugih ne – ne kompliciramo, eni dajo darila za Božič, drugi za Novo leto, pa je vsem vse OK.

Mi se nikoli nismo obdarovali za božič ali novo leto. Imeli smo samo Miklavža. Še danes se ne. Od moža naprej imam pa tut jst navado, da se obdarujemo za “božička”. Malenkosti, nič posebnega.

Kot otrok sem verni babici kupila za vsak božič čislo. Tako navado imam še sedaj. Ne vem kaj pa si babica misli nato. Že 25 let ji kupujem čisle.

čisla? Google ne ve …

Pri nas je bil že od mojega malega samo Miklavž in ta hodi oziroma nosi tudi mojim otrokom, pod smrekco smo pa začeli dajat potem kasneje, sem bila že konec SŠ, tko da sedaj je pri nas pod smrekco samo simbolika kaki štumfi, rokavice, nekaj takega kar bi kupil tko al tko. K tašči neseva flašo in kavo za novo leto, res sva originalna, ni kaj. za ostale nečake in nečakinje pa tud nosi samo Miklavž, samo za te je bolj skromen.

pr nas se tud obdarujemo, pa mi gre to že krepko na živce. In sem jih tud probala prepričat, da si stari kozli ne bi kupoval daril – a se njih ni dal prepričat, jaz sem se pa posledično slabo počutla, če nisem nič prinesla. Zdaj sem sklenila (pa gre za mojo družino), da prinesem vsakemu kako malenkost, res malenkost. Torej dam tolk kot jaz čutim, da bi dala, ne toliko kot bi mi nekdo rad vsilil. Aja – moj mož pa pri tem ne sodeluje (kot priženjen član) – v bistvu smo bolj ženske za te stvari

New Report

Close