Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Če je kdo alergičen na antibiotike, naj se javi

Če je kdo alergičen na antibiotike, naj se javi

Alergična sem na
penicilin (ospen)
cefalosporine
omnidrox

po zaužitju sem omedlela, dobila strašno urtikarijo (vsi mehki deli telesa ena sama rdeča, srbeča goba), prejemala injekcije, tablete….

Ima kdo take izkušnje in kako si pomagati ob naslednji nujni potrebi po antibiotiku. Bi ga jemali? Kako in katerega?
Jaz se bojim antibiotikov kot hudič križa.

tvoj zdravnik ima oz. bi moral imeti zabeleženo na kartoteki na kaj si alergična, tako da ti potem antibiotika z takšno sestavo ne da. sama pa moraš vedno, če ni tvojega zdravnika opozoriti da si alergična in na kaj. prav tako pa nič ne škodi, če ko greš po zdravila v lekarno tam opozoriš preden odneseš domov.

Tudi jaz sem alergična na penicilin. Reakcija je bila podobna tvoji, le mogoče malo manj intenzivna. Zdravnica mi pač ne predpiše penicilina, ampak drug antibiotik, na katerega nisem alergična.

A ima Sumamed penicilin notri? Sem imela pred leti grozno reakcijo nanj…

Ali alergik na penicilin lahko summamed

Sumamed ni penicilin. Torej pri alergiji za penicilin ni za pričakovati težav, če se vzame Sumamed. Seveda je pa spekter Sumamed drugačen in pogosto Sumamed ni učinkovit. Ker pri več kot 80% tistih, ki menijo, da so alergični za penicilin, to diagnozo s testiranjem ovržemo, je primerno najprej diagnostiko izpeljati, če gre rez za alergijo za penicilin.

LP

MK

New Report

Close