Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! če imate kamin/štedilnik na drva

če imate kamin/štedilnik na drva

Če imate doma kamin na drva ali štedilnik na drva, torej če kurite v stanovanju, s čim počistite okoli kamina, štedilnika?
Razmišljam, da bi nabavila tisti mali sesalec na baterije, ker mi je zoprno vedno znova iz omare spravljat tavelik sesalec ali hodit po metlo in smetišnico. Tistega malega pa bi lahko imela kar ob kaminu. Čeprav bi mi šlo najbrž na živce ga skoz gledat? Pa tudi ne vem, kako se to potem polni, pogosto? Ima samo polnilec kot telefon recimo ali mora imat kakšno svojo “postajo”, kot recimo Roomba?

Zelo bom hvaležna, če malo delite svoje izkušnje iz prakse.

Ni druge, metlica in smetišnica, ali pa tisti mali sesalec na baterije, pa đe cunja poleg, saj ne posesa vsega prahu.

Ali pa sesalec.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

lahk tisti sesalec, smetišnica pa metla izključno za ta namen. Šipa se p aočisti ko je hladno s papirjm (reklame)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

od česa pa imaš umazano ??
ti kamini, štedilniki so pa ja samo za okras, statusni simbol …

V kuhinji, ki se zeloo uporablja. Čisti se z metlo/smetišno + cela kuhinja se redno pomiva, kar z enim močotom in verdom vode res ni problem. Tla so seveda ploščice.

Imam kamin. Kurimo vsak dan, zvečer. Šipo čistim s čistilom za pečice (pena), ki jo kupim v DM, cena 1,99 eur.
Očisti super. Čistim na 14 dni. Mora pa v kaminu goreti in je malo saj.

Pred kaminom imam cca 25 cm polico, ki so samo obrišem z vlažno krpo. Skratka nobenega dela.

Mi imamo sesalec kar parkiran v enem od kotov, da je skos pri roki. In ga samo prižgem in sssssss…. in je že vse posesano. če sproti sesaš in ne hodiš gor ter raznašaš naokoli, tudi ni saj po tleh. pomivanje 1x tedensko zadostuje. imamo pa “šporget” na drva.

Sesalec izpiha prah v prostor, ker noben nima tako idealnega filtra, da bi vse ostalo not.
Metlica in vlažna krpa, to je edina rešitev.

mi imamo vorwerk-a, pa nič ne izpihava ven kakih delcev ali saj. Vse čisto po sesanju

New Report

Close