Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja če daš otroku ime Zala

če daš otroku ime Zala

Mi imamo Zalo, ne vem, če bi bila vam všeč, ampak nam je, je krasna punca in upam predvsem, da se bo dobro počutila v svoji koži ….

A je samo to problem? lepota v povezavi z imenom? Sama sem gledala tudi na zavetnika, ki ga bo otrok z imenom dobil… Vredno razmisleka. Vsekakor pa mislim,da bo otrok ponosen na svoje ime le, če bodo starši ponosni na ime, ki so ga izbrali. Zala ali Matilda-le da otrok od staršev ZAČUTI lepoto svojega imena. Imamo veliko otrok iz katerih se sovrstniki norčujejo zaradi imena (otroci že kaj najdejo, tudi pri čisto običajnem imenu), pa obstajajo otroci, ki ponosno odgovarjao na žaljivke, drugi pa se čutijo ponižane. V čem je problem tako različnih odzivov? Karakter otroka ali neuravnovešenost staršev? Pomoje obojega malo. Na kaj pa lahko vplivamo?

a ni zala iz rozalija?

zala po moje izvirno je iz rozalija -zala kot zala ali lepa deklica pa mislim da je modernejši način sprejemanja tega ljubkega imena.

meni je zala všečč

a ni zala iz rozalija?

zala po moje izvirno je iz rozalija -zala kot zala ali lepa deklica pa mislim da je modernejši način sprejemanja tega ljubkega imena.

meni je zala všečč

a ni zala iz rozalija?

meni je zala všečč

Zala je zelo lepo ime.
Pa ne smete bit tko nesramne.
Nečakinje še nisem vidla ker se je rodila šele včeraj ampak meni bo v vsakem primeru všeč – lepa.
Nobeni pravi mami ni hčerka ali pa sin grd/a.
Zamislite se malo:)
Poustajte!

Zala je staro slovensko ime, v krščanstvu so njeno ime uvrstili v godovanje Rozalije, vendar je ime pred krščansko. Je pa Zala sopomenka za pojem lepa. Veliko krajev in rek na slovenskem nosi ime Zala, v pomenu lepa. Na memškem je reka Salla, pritok Elbe, v Baskiji je kraj Zalla.

Bravo, to je pravi odgovor na vsa butasta vprašanja o bolj lepih in manj lepih otrocih in njihovih imenih…človek je lahko lep v notranjosti, kdor gleda pa le na zunanjo lepoti ima pa sam notranjost grdo in vakum v glavi…

New Report

Close