če daš otroku ime Zala
Jaz te razumem, imela sem idejo, da bi dala sinu ime Lev, pa sem pomislila, kaj če bo boječ, nežen, nešporten…smo se odločili za drugo, tudi jasno zeloooo lepo ime. Sedaj za nazaj ko gledam, pa razmišljam, da ne bi bilo nič narobe. Četudi je otrok s takšnim imenom, v resnici drugačen, naj ve, da je v očeh staršev najpogumnejši, najbojevitejši, najpšlemenitejši in najlepši:)))) ….v bistvu je že to ena lepa popotnica otroku, če mu daš ime, ki je nekaj pozitivnega, lepega, pogumnega, optimističnega, …tako da, mislim, da si izbrala lepo ime, ki bo hčerki zelo pristajal!!!
In če daš punčki ime Helena, pa se zaradi nje ne začne niti ena samcata vojna, potem je najbolje, da se v zemljo pogrezneš.[/quote]
Aja, zato poplava novodobnih imen brez pomena 🙂 Zdej mi je pa jasno.[/quote]
Meni pa ni, ker …
Po drugi strani je tudi čudno, če daš otroku ime Bor ali Brin, potem mu pa nobene iglice ne rastejo iz kože.
Potem pa eni težijo, da dajemo ljudje psom “človeška” imena. :)))
Naša je Živa in je distrofik – torej slabše mišice.
Ko sem po njenem rojstvu opisovala njeno bolezen eni znanki, me je vprašala: kako pa ji je ime?
Jaz: Živa
Ona: potem bo živa, nič ne skrbi
In res je tako. Danes mnogi pravijo, da ima kar ta pravo ime.
Tako da ne verjamem, da bi bila kakšna Zala grda. Drgač si bo pa spremenila ime, ane?
Jih je vseeno kar nekaj, kjer bi človek rekel, da se ime in tudi priimek poznata: takole na pamet se spomnim sopranistke Sabine Cvilak, dirigentka Karmen Šilec (carmen pomeni pesem, ona je zborovodkinja Carmine Slovenice), en znan angleški nevrolog se je pisal Braine, kar malo pobrskajte po spominu :))))))