Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja če daš otroku ime Zala

če daš otroku ime Zala

Še najbolj so “zadeli” starši Miloševića. Slobodan …[/quote

:)))))))))))))))))))))

Jaz te razumem, imela sem idejo, da bi dala sinu ime Lev, pa sem pomislila, kaj če bo boječ, nežen, nešporten…smo se odločili za drugo, tudi jasno zeloooo lepo ime. Sedaj za nazaj ko gledam, pa razmišljam, da ne bi bilo nič narobe. Četudi je otrok s takšnim imenom, v resnici drugačen, naj ve, da je v očeh staršev najpogumnejši, najbojevitejši, najpšlemenitejši in najlepši:)))) ….v bistvu je že to ena lepa popotnica otroku, če mu daš ime, ki je nekaj pozitivnega, lepega, pogumnega, optimističnega, …tako da, mislim, da si izbrala lepo ime, ki bo hčerki zelo pristajal!!!

In če daš punčki ime Helena, pa se zaradi nje ne začne niti ena samcata vojna, potem je najbolje, da se v zemljo pogrezneš.[/quote]

Aja, zato poplava novodobnih imen brez pomena 🙂 Zdej mi je pa jasno.[/quote]

Meni pa ni, ker …
Po drugi strani je tudi čudno, če daš otroku ime Bor ali Brin, potem mu pa nobene iglice ne rastejo iz kože.
Potem pa eni težijo, da dajemo ljudje psom “človeška” imena. :)))

Naša je Živa in je distrofik – torej slabše mišice.

Ko sem po njenem rojstvu opisovala njeno bolezen eni znanki, me je vprašala: kako pa ji je ime?
Jaz: Živa
Ona: potem bo živa, nič ne skrbi

In res je tako. Danes mnogi pravijo, da ima kar ta pravo ime.

Tako da ne verjamem, da bi bila kakšna Zala grda. Drgač si bo pa spremenila ime, ane?

Verjamem v to, da z izbiro imena otroka ‘zaznamujemo’ do smrti

No malo se čudno bere – ampak nekje sem prebrala, in če imena ki jih imamo primerjamo z pomeni imen, tudi če nismo taki kot tam, nas bo vedno vodilo v tisto smer.

Cvetka cveti,Duša ena dušica,Nežika med nogami,Ljubica …,Dragica ni poceni,Marjetka en poletni cvet……..
polno jih je.
Zala z ogledalcem,če ni fizično lepa,si pa to domišlja.Tvoja Zala je zate najlepša!Ni pomote!

Otroku daš ime Zmago, in je potem na šolskem krosu drugi. To je razlog travm, ki se vlečejo do odrasle dobe in še potem trajajo če le prej ne minejo.

Ja, pa Vinko ima rad vino, pa Peter-Petra je borec, ker je trden kot skala pa Milan je miren in mil človek…. nekaj je zagotovo v povezavi z karakterjem in imenom… No, niti malo pa ne dvomim, da vse Zale res zale :-). Moja nečakinja Zala je pravi cukr.

Tale je pa kruta! A če pa slučajno umre pa rečeš, da je zaradi imena? Fak.

Poznam eno Zalo, ki ni prav nič fejst, pa eno Duško, ki je totalno negativen karakter- nobena dušica… Zlobna k sam vrag.

“Tale je pa kruta! A če pa slučajno umre pa rečeš, da je zaradi imena? Fak.”

Ma neeeeeeeee, Lojza, to je živa v smislu živahna, ne pa nasprotje od mrtva.

Jih je vseeno kar nekaj, kjer bi človek rekel, da se ime in tudi priimek poznata: takole na pamet se spomnim sopranistke Sabine Cvilak, dirigentka Karmen Šilec (carmen pomeni pesem, ona je zborovodkinja Carmine Slovenice), en znan angleški nevrolog se je pisal Braine, kar malo pobrskajte po spominu :))))))

A je tebi vročina stopila preveč v glavo?

Smiljan Škarica, frizerski salon
Andrej Kuhar, kuhar
Ivan Zidar, gradbinec

počasi jih bom začela zbirat 🙂

Naša je Zala in je res lepa punčka, vsaj tako pravijo…Nekaj je res na tem, da ime nekako potegne za sabo lastnost, ker mi2 nisva neka lepotca, noben v družini ni, Zala je pa res “zala”…

Tud mi imamo Živo. Se je rodila 3 mesece prekmalu in od prvega dne ko sem zanosila sem si govorila, da če bo punčka bo pa Živa in ne ostala živa in ima pravo ime 🙂

Huje je, če daš otroku ime Lepa (bolj na srbsko govorečem otroku), pa je punca grda kot smrtni greh. V takem primeru tako ime izpade kot posmeh.

se ne zdi to tko zgrešena misel. Pod Zalo si predstavljam majhno ljubko deklico. Če pol ena grdika pride, je res mal nerodno.

Al pa en nežen drobčkan fantič z imenom Maks.

ja, nekaj bo na tem – midva sva imela med možnostmi za sina tudi Simon, ampak ko se je rodil ves glasen, velik, vijoličast, brcajoč, da ga sestra ni mogla zavit 🙂 sva rekla, da to pa že ni resen priden Simon, je dobil bolj primerno ime 🙂

New Report

Close