Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Če Claritin ne pomaga

Če Claritin ne pomaga

Naš 3 -letnik ima atopični adermatitis, ki je najhujši jeseni in spomladi. Trenuutno mu vsak dan (po nasvetu zdravnice) dajem 1 žliško Claritina, zvečer ga pa mažen z Advantanom po rdečih in hrapavih delih kože (komolci, zapestji, pod koleni).
Opažam, da se kljub Claritinu kar naprej praska.
Pred 14 dnevi je imel virozo in ob takih stanjih se mu koža vedno poslabša, klub temu da pazim na dietoo.

Naj še povem, da so mu odkrili samo alergijo na arašide, vendar se mi zdi da mu škoduje tudi druga hrana npr., agrumi, sir, puding, čeprav tega testi niso potrdili.
Njegova dieta je: izogibanje barvilom in konzervansom

Zanimivo je pa to, da je stavr poleti čisto o.k., kljub temu da včasih je zanj prepovedano hrano.

Kkašne so vaše izkušnje glede tega? Mi lahko kdo kaj svetuje?
Hvala in lep pozdrav

Eno vprašanje: ali so ga testirali na pršice. Opis težav mi namreč deluje zelo znano…
Tudi moja hčerka (4 leta) ima najhujše težave od jeseni do pomladi, razlog so predvsem pršice, ki jih je v tem času največ. Čeprav se zelo trudimo, se jim ni mogoče povsem izogniti. Zelo ji je pomagalo zamrzovanje njenih oblačil pred pranjem(predvsem so kritične žabice, ki se povsem držijo kože), pogosto pranje posteljnine (vključno z odejo) nad 60 stopinj in prevleka za jogi.
Tudi pri naši ni pomagal Claritin, tudi ne Fensitil kapljice, Dihalar pa ji je celo škodil, zato je zdaj brez zdravil (ni prav nič slabše kot z njimi, oz. bistveno boljše kot z Dihalarjem). Sicer je na zelo strogi dieti.

Draga Maja,
pri moji hčerki smo ugotovili, da ji sirup Claritin še celo škodi, saj se je po njem še precej bolj praskala. Pri nas antihistaminikov sicer ne dajemo redno ampak le ob hudih težavah, takrat pa dam deklici po navodilu zdravnice pol ali celo tabletko Claritina. Pri tabletkah težav nimamo.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Hvala za odgovora .
Testiran je bil na pršice, ampak o alergiji ne duha ne sluha.
Glede Claritina pa imam tudi sama tak pomislek, kot ga navaja Karmen.
Bomo poskusili brez.
O rezultatih poročam.

New Report

Close