Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje če bi vedeli, da bo vojna, kaj bi z denarjem…

če bi vedeli, da bo vojna, kaj bi z denarjem…

Ne vem, zakaj sem začela to razmišljati, verjetno ker sem prebrala zadnjič en članek, da se običajno po svetovnih krizah vedno prične vojna. Pa sem razmišljala, naša družina ima nekaj privarčevanega denarja, ampak to nam ne bi nič koristilo, če bi se začela vojna. Če bi vedeli, da bo, kako bi se pripravili? V kaj bi “pretopili” denar? Ali bi ga samo dvignili in imeli doma?

zapravila bi ves denar in uživala sto na uro

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

zlato

Težko kupiš kruha za zlato…

V takem primeru so ljudje vse pretopili v zlato; z zlatom so potem kupovali hrano – toda: ali ti to koristi? Lahko pride paravojska in vse pokrade

Če ne bi imela namena vojne preživeti oz. bi upala, da mi bo že kako uspelo, bi ravnala kot Swan. V nasprotnem primeru bi kupila obdelovalno zemljo na kakšnem bolj odročnem kraju v bližini vira vode in zaloge semen (če bi seveda imela sploh dovolj časa), če bi pa še kaj ostalo, bi kupila zlatnike. Čim manjše, seveda. Ker konec koncev, v vsaki krizi do zdaj je zlato v blagovni menjavi še vedno pomenilo največ.

Midva sva se šele dobro ustalila skupaj, imava kredit za hišo in žal nič prišparanega. Sva pa na svojem in trenutno ni možno nič dati na stran, ker plače niso visoke.
Če bi imela nekaj denarja pri sebi, bi ga dvignila na banki in skrbno spravila.
Je pa ideja od soncka-nepr. zelo pametna!

Obdelovalna zemlja? Ko bo komaj kaj zrastlo, pridejo ponoči paraziti in vse pokradejo; boš delala za druge?
Morda je rešitev kakšna nezahtevna domača žival (koza). Na zemlji le kosiš travo in z njo hraniš živali v hlevu. Je to boljša rešitev?
Toda, tudi vojskujoče se strani legalno poberejo vse

Vsaj banki ne bi bilo treba vrniti kar je njenega….

Privoščil bi si novega Mercedesovega lepotca C razred – 220 CDI Avandgarde – črne barve in bi se vozil do začetka vojne.

Razmišljam pa, da bi storil to neumnost, tudi če ne bo vojne:)

Tudi mi ga imamo kar nekaj pa se s tem ne ukvarjam. če bo vojna itak ne bo nič vreden. Denar sam po sebi itak nima nobene vrednosti. V krizah pa sploh. S takimi zadevami se mi zdi škoda časa in volje ukvarjat.

Kupila bi orožje, municijo (veliko municije), plinske maske, zaloge konzerv, tablete, ki onesnaženo vodo dezinficirajo v pitno, vojaške in ostale priročnike kako preživeti (če sploh obstajajo), zdravila, cepila bi se za tisto, za kar se cepi vojska in nekaj tega cepiva nabavila za bližnje in za primer če bi vojna trajala dlje, nekaj obleke in obutve za vojne razmere, če bi mi pa še kaj keša ostalo bi ga pa zatolkla po želji, aja pa nabavila bi zaloge cigaret in alkohola, čeprav ne konzumiram nič od tega, ampak pod stresom bi mi verjetno zapasalo sem in tja. Nabiranje psihofizične kondicije, ki jo v vojnem stanju rabiš je pa zastonj.

Jaz bi pa emigrirala.
S premoženjem v kovčku (na kolescih), ker… a veste koliko tehta za eno stanovanje zlata???

pa zakopat na varno …

Kaj pa, če bi bil cel svet v vojni in bi bilo povsod isto, ter ne bi imela kam emigrirati?

V vseh vojnah doslej, čeprav sta bili dve “svetovni” je bil kje tudi mir, oziroma odstotnost vojne. Tam bom jaz s familijo.

o bog, kar mrazi me in slabo mi je, ko to berem… če me je česa v življenju strah, je to prekleta vojna, kjer življenje in človek nista vredna nič…

lahko me obsojate, ampak jaz bi naredila samomor (otrok nimam). vojne ne želim doživeti.

Težko kupiš kruha za zlato…[/quote]

Kako lahko napišeš nekaj tako neumnega !!Z zlatom lahko kupiš vse ! Pomisli malo…..potem pa piši !

Mislite, da bo vojna kar tukaj v Slo ali kaj?

Izjava da z zlatom ne moreš kupit kruha je resnično ena bolj neumnih.

Morda se na prvi pogled sliši nenavadno oz. čudno, a starši so moji stari mami zapustili prav zlatnike. Preživeli so obe svetovni vojni in zato so vedeli, kaj pomenita denar in vojna. Rekli so: če bo kadarkoli vojna in za otroka ne boš imela kruha, ti ga bo za zlatnik vedno nekdo pripravljen dati.

Kot sem rekel, lahko se sliši zelo neumno, a ko razmisliš za minuto lahko spredvidiš da se resnica žal tu tudi skriva.

New Report

Close