Najdi forum

Zdravo!

Dobila sem napotnico za laboratorij, vzrok napotitve pa je CDT!
Prosim Vas, če mi lahko razložite kaj pomeni kratica CDT?

Za odgovor se vam že vnaprej prav lepo zahvaljujem!

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Ne poznam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Lahko jaz pomagam.
Gre za preiskavo, s katero se ugotavlja kronično (dolgotrajno) uživanje alkohola.
Običajno se opravlja pri poklicnih voznikih. CDT pomeni carbohydrate-deficient transferrin, pač eden od encimov v človeškem organizmu.

Ponavadi to preiskavo indicira spec. med. dela prometa in športa.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Najlepša hvala. Priznam, da nisem poznal. Sem se pa spet nekaj nučil. Hvala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni, na zdravniškem pregledu so mi ugotovili povišan CDT. Res sem v decembru nekaj spil in za novo leto. Zanima me, v kolikšnem času se vrednosti normalizirajo. Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Oprostite za pozen odgovor!

Po kakšnem mesecu abstinence.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zdravo!
Prosil bi za pomoč glede informacije glede testov. Danes sem jih opravil, in znaša 1.75%. Zanima me kaj to pomeni in če je spremeljiva, zraven piše orientalska referenčna vrednost 0-2.5%. Kaj zdaj to pomeni?

Pozdravljeni,
CDT je test, ki je kazalec pitja alkohola. Več si preberite na netu. Iz krvi izgine po 3 mesecih abstinence.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni, kateri podatek je torej točen: če je CDT 2,0, previsok po koliko časa izgine iz krvi?

– in ali referenčna vrednost do 1,3 še vedno kaže na uživanje alkohola ali pa lahko pomeni kaj drugega:: v mojem primeru 0,4.

Hvala vam za odgovor!

O,4 in niti 1,3% ne nakazujeta prekomernega uzivanja alkoholnih pijac

lp S

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Tema je zaprta za komentiranje.

New Report

Close