Cca. 1cm dolg rdeč črv v urinu
Pozdravljeni,
Večkrat se mi dogaja, da zvečer, ko grem spat in ležim na levem boku, me začne tiščati na vodo. Ko grem potem na stranišče, se običajno zelo malo polulam. Vode ne potegnem, da ne budim žene, pa tudi luči ne prižgem.
Danes zjutraj sem opazil v školjki dva črvička rdeče barve, ki sta plavala in se zvijala v vodi. Dolga sta bila približno 1 cm in rdeče barve. Enega črvička sem opazil že pred nekaj tedni, a se ne spomnim točno v kakšnih okoliščinah.
Za izpiranje stranišča uporabljamo deževnico – tako da obstaja možnost, da so v školjko prišli z deževnico?
Zanima me, ali so to kakšni zajedalci in če so, kaj mi svetujete?
Hvala že vnaprej!
Spoštovani!
Navajate več stvari, ki niso nujno medsebojno povezane (deževnica, ne-potegovanje vode, spanje žene…). Težko je iz vsega tega izluščiti bistvo. Verjetnost zajedalcev je zelo majhna.
Ali jemljete kakšna zdravila? Koliko ste stari? Ali kadite oziroma ste kdaj kadili?
Predlagam analizo krvi (kreatinin) in urina (sediment, beljakovine v urinu) ter ultrazvok trebuha.
Če predpostavimo, da gre za koščka krvi, ki ste jih polulali, sploh če ste starejši od 40 let, če ste kdaj kadili ali celo še vedno kadite, potem je verjetno smiseln tudi pregled pri urologu s cistoskopijo, pri kateri se pregleda tudi izločanje iz ostijev in morda pošlje urin na citologijo. Lahko pa gre tudi za internistično nefrološko obolenje ledvic.
Lepo pozdravljeni!
Šlo je za ličinke neke muhe, ki so se zaredile v cisterni, kjer zbiramo deževnico: http://www.watersafe.co.za/2011/01/14/red-worms-in-your-water-tank/
Hvala vseeno.