Najdi forum

CBD res pomaga?

OK ne vem od kje folku da more bit vedno več CBD ali THC vrednosti, NE poslušat takih ker nimajo pojma kaj govorijo!!!! Vsak od nas ima svoje kanabinoidne receptorje in svojo občutljivost, nekaj kar bo zame dobro ni nujno da bo za nekoga drugega (tako kot vse drugo na tem svetu), nekomu bu 5% bistveno bol pomagalo kot pa neka 60% zadeva. Res ne vem do kje vam te podatki da več je bolje?? Po navadi to govorijo podjetja ki dodajajo umetne izolate v svoje izdelke da dosegajo ogromne koncentracije CBD ali THC ali drugih kanabinoidov. Vsak, ki želi, da mu konoplja pomaga naj proba z manjšimi koncentracijami in po potrebi dvigujete dokler ne dobite želenega učinka.

Kar se tiče legalnosti, mislim da smo vsi dovolj pametni in razumni, da vemo da je v medicini in zdravstvu vpleten denar, in nisem še našel podjetja ali podjetnika ki bi si rekel imam dovolj denarja na neki točki, vedno hočejo več tudi medicina je biznis, biznis ki primarno ustvarja dobiček (Bodimo resni in se zavedajmo da Hipokratova prisega že zelo dolgo ne obstaja, bodi brez zavarovanja in zdravniške pa boste hitro videli koliko so pripravljeni pomagati, če ni denarja ni muzike). Zakaj bi zdravniki želeli nas ozdraviti? Zakaj bi ozdravili raka z cepivom za 50€ če pa lahko, do smrti računajo po par tisočakov? Dokler je denar vpleten v zdravstvo ne vem koliko jim je res za zaupati.

Po konopljini smoli se načeloma nebi smeli biti omotični spet odvisno od vaših kanabinoidnih receptorjev ki so odvisni od vsakega posameznika, samo načeloma v normalnih in priporočenih količinah nebi smelo povzročati omamljenosti.

Čas pomaganja je spet odvisen od posameznika, nekateri imajo boljšo in hitrejšo absorpcijo kanabinoidov kot drug, in zato lahko hitreje ali počasneje čutijo učinek, zato je dobro to vsaj kakšen mesec dva uporabljati, da se lahko res vidi rezultat.

Ali lahko tudi mene kontaktirate rada bi vedel kaj vec

Pozdravljeni,

obračam se na ta forum, ker na spletu je toliko različnih informacij, da ne vem katera je prava.

Imam probleme z anksioznostjo, zato  sem se odločila, da bom preizkusila 10 % CBD kapljice.

Prvih 7 dni je bilo v redu, bila sem bolj mirna,  potem pa sem se po jutranjem odmerku začela počutiti malo nenevadno – v glavi kot bi bila rahlo apatična ob enem pa sem imela težke roke in noge, ter čudem občutek v hrbtu.

Je pa tudi res, da sem zdaj prebilela zeli hudo gripo in sem izčrpana še po 22 dneh.
Zanima me, ali je ta reakcija lahko zaradi kapljic, šele po enem tednu, ali po gripi, ker se več gibam.

CBD kapljice doziram  2 dopoldan, 2 popoldan in 2 pred spanjem – 10%.

Menite, da je to lahko preveč za začetnika in bi morala začeti s 5% in z manjšo količino.

Hvala če mi kdo nameni kakšno info.

Živjo, CBD kapljice ne bi smele povzročati tega, je pa res da uporabljate 6x kapljice dnevno kar je kar veliko za 10% CBD. Samo tukaj da ponovno pojasnim vsak od nas je drugačen in potrebuje različno količino ki mu ustreza in pomaga. Samo bi pa priporočil, da morda raje z manj in potem postopoma več če je takšna potreba. Pri tem je tudi dobro preveriti če ta CBD  vsebuje kakšne sintetične umetno narejene izolate kar bi lahko negativno vplivalo na telo.

Učinki delovanja so žal tudi odvisni od posameznika, nekdo bo lahko po parih minutah čutil spremembo in razliko, medtem ko nekdo drug kakšno uro ali dve morda še dalje… Tako da ne vem, če bi vplivalo z takšno zakasnitvijo.

Dobro bi bilo malo zmanjšati količino CBD kapljic na 2-3 kapljice na dan, kar se tiče koncentracije % je res najbolje začeti z manjšimi in nato povečati če je potreba oziroma premajhne spremembe.

LP

Odgovor na objavo uporabnika
Vid387, 26.02.2025 ob 12:27

Živjo, CBD kapljice ne bi smele povzročati tega, je pa res da uporabljate 6x kapljice dnevno kar je kar veliko za 10% CBD. Samo tukaj da ponovno pojasnim vsak od nas je drugačen in potrebuje različno količino ki mu ustreza in pomaga. Samo bi pa priporočil, da morda raje z manj in potem postopoma več če je takšna potreba. Pri tem je tudi dobro preveriti če ta CBD  vsebuje kakšne sintetične umetno narejene izolate kar bi lahko negativno vplivalo na telo.

Učinki delovanja so žal tudi odvisni od posameznika, nekdo bo lahko po parih minutah čutil spremembo in razliko, medtem ko nekdo drug kakšno uro ali dve morda še dalje… Tako da ne vem, če bi vplivalo z takšno zakasnitvijo.

Dobro bi bilo malo zmanjšati količino CBD kapljic na 2-3 kapljice na dan, kar se tiče koncentracije % je res najbolje začeti z manjšimi in nato povečati če je potreba oziroma premajhne spremembe.

LP

@Vid
,

hvala za obširno pojasnilo.

Skoraj dve desetletji sem v vsakodnevni tesnobi in velikokrat tudi v stresu, pa se sprašujem ali je možno, da je lahko zaradi tega bolj močan odziv na CBD kapljice, ker je telo bolj “skurjeno”??

Ti stranski učinki minejo v roku ene ure in potem je vse v redu.

Sem se pozanimala in te kapljice ne vsebujejo sintetičnega CBD izolata.

Sem pa zdaj kupila nove, 5 % in jih bom dozirala 1 kapljico zjutraj in zvečer, ter postopoma poviševala. Opažam pa, da se tesnoba počasi umika in bolj umirjeno  gledam na negativne dogodke, ni več panike.

Lp

Odlično, veseli me, da zdaj bolje pomaga! Seveda je učinek odvisen od vsakega posameznika. Če ste bili dlje časa izpostavljeni stresu in tesnobi, je povsem mogoče, da je to vplivalo na vaše telo, saj endokanabinoidni sistem med drugim uravnava tudi stres.

Vaše telo naravno proizvaja lastne endokanabinoide, ki so po molekularni strukturi zelo podobni CBD-ju in celo THC-ju oziroma njegovi različici, ki nastaja v telesu. S staranjem se ta proces postopoma upočasni, kar pomeni, da telo proizvaja vse manj endokanabinoidov. Posledično se zmanjša tudi njegova sposobnost uravnavanja različnih procesov – podobno kot pri kolagenu, ki se v mladosti tvori v zadostnih količinah, nato pa se njegova proizvodnja pri nekaterih postopoma zmanjša, zato ga je treba nadomeščati.

Enako velja za kanabinoide – njihova vloga je morda še pomembnejša, saj vplivajo na številne ključne procese v telesu, vključno s sintezo kolagena.

Najpomembneje pa je, da vam pomaga! 😊

New Report

Close