Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina CAVALIER KING CHARLES ŠPANJEL

CAVALIER KING CHARLES ŠPANJEL

Glede na to, kako zelo je pasma družabna, bo nadvse užival, ja.
Kupite porcelanastega psa, pa si ga postavite na vrt.

Ta pasma ni primerna za bivanje zunaj. Pasma je narejena za notranje bivanje in nima dlake, ki bi podpirala življenje zunaj-pozimi. Kot drugo imajo te psi kožušček, ki potrebuje veliko nege. Več kot so zunaj več jih je potrebno česati in kopati.
Kar se tiče vzredteljev, jih je v sloveniji ogromno. Res dobrih pa zelo malo. Jaz prisegam samo na enega iz Črnomlja, ki vedno vzreja super pse, ne glede na pasmo. Izbira odlične kombinacije.
Preverite da so psi testirani oz da so starši za ziher syringomyelia clear. Ta bolezen se zadnje čase pojavlja tudi pri nas.

Ziujo! Ze skoraj leto si obupno zelim imeti king charlesa. Ampak zal ga ne morem imeti v hisi, ker je moj brat alergicen na pasjo dlako. Pa sem malo brala in izvedela da ljudje na splosno svetujejo imeti to pasmo res v hisi.
Ampak se vedno si ga tako zelo zelim.
Problem naj bi bil, ker ta pasma potrebuje veliko druzenja, zato je tudi bolje ce je v hisi. Ampak moja druzina vecino casa prezivi zunaj, tako da mislim da bi pri nas bil v hisi osamljen.
Ponoci ga seveda ne bi imeli na prostem, ampak bi ga dali v en prostor, kjer bi prakticno lahko bil tudi podnevi.
Zanima me, ce res ni varjante, da bi ta pes zivel izven nase hise.
Hvala za odgovore 🙂

Ne, ni variante, razen če želiš psa psihično uničiti in ga konec koncev tudi podvreči boleznim (imaš že zgoraj razloženo, da pasma ni primerna za zunanje bivanje). Prav tako bo imel brat težave kljub temu, če bi pes bival zunaj – dlake in slina na vaših oblačilih, v avtu itd. Razen če boste psa popolnoma osamili. Ampak kje je potem smisel?

Vam, da sem pozna ampak HALO! A ste se o pasmi sploh kaj pozanimali? Kavalirčki so izjemno družabna pasma ki potrebuje nenehno človekovo bližino. Sevedaga ne smete zapreti v pesjak! In imeti takega majhnega kužka zunaj? Tudi to se mi ne zdi dobra zamisel. Meni se pa kateregakoli kužka imeti zaprtega v pesjaku (pa naj je pesjak še tako lepo urejen in velik) tako ali tako ne zdi prav.
Sicer pa sem stara 12 in si tudi sama zelo želim kavalirčka.

Preden kupite psa se pozanimajte o vzrediteljih. Rodovnik ne zagotavlja zdravega psa, saj so celo nekateri vzreditelji pasemskih psov postali zgolj zaslužkarji. Poznam gospo, ki je kupila cavalirja pri Mojci Korošec, psarna Summer’s Line. Kuža ima hudo bolezen, ki je dedna. Vzrediteljica nikoli ni pokazala zdravstvene dokumentacije prednikov in povsem hladno je sprejela bolezen psa. Pravzaprav je ni niti zanimalo.

Zal ista izkusnja z isto vzrediteljico kot jo je imela gospa, ki jo opisuje IrisP.

New Report

Close