Najdi forum

Pri 16. letih sem spoznala fanta s katerim sva hodila eno leto. Razšla sva se kot prijatelja. Obdržala sva tesne stike in še danes, ko je od tega že dve leti sva še vedno najboljša prijatelja. Stike imava skoraj vsak dan, včasih greva na kavo, in lahko rečem da je vse popolno. Vendar ni! Jaz ga še vedno ljubim, in sem neznansko ljubosumna na njegovo punco. Tudi jaz imam fanta s katerim se zelo dobro razumeva in se imava rada. Vendar pridejo dnevi, ko bivšega tako pogrešam. On ve, da jaz do njega še vedno čutim veliko več kot prijateljstvo. Pravijo da čas celi rane, vendar pri meni ni tako. Kaj naj storim?

Ja, najbolje da delaš tisto kar čutiš, če ne čutiš do svojega fanta to kar bi morala, zakaj si potem z njim. Če do bivšega še vedno čutiš, je najbolje da mu to poveš.

Zakaj nikoli ne naredimo tisto kar čutimo in se mučimo in trpimo, čeprav vemo, da to ni to?

Bodi to kar si in počni tisto kar ti narekuje srce.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Čas celi rane takrat, kadar v rano ne bezaš. Ti pa si vsakič, ko prijatelja srečaš, rano ponovno odpreš. Še več, tako je, kot bi si na rano posipala sol.

Če hočeš, da bo čas rano zacelil, potem se prenehaj družiti s prijateljem.

Res je tako. ampak on je moj ful dober prijatelj, pomaga mi, svetuje, vse si lahko zaupava. S prijatelji se ne moreš prenehat družit.

Ne čas, ampak ljubezen celi vse rane!

pojdi naprej z življenjem in pozabi

Nimam pojma kakšnega fanta imaš trenutno, ampak občutek imam, da ga imaš le zato, da ga imaš.
Če še vedno ljubiš tistega, ki ni dosegljiv, potemtakem tega trenutnega nimaš nevem kako rada.
No, morda ga imaš res rada, vendar pa vanj niti pod razno nisi nikdar bila zaljubljena. Oziroma to ni čustvena veza.
Predlagam, da razpustiš vse stike s tistim, ki boli. Zaživi svoje življenje in basta. Kasneje, ko bo rana zaceljena, boš lahko z njim zopet prijateljica.
Zdaj pa se nekajkrat pošteno pofukaj, zažuraj in si vzemi ves čas samo zase!

sploh nima smisla biti s fantom…pa niti ne razumem zakaj si z njim( mogoce zato da bi naredila tvojo ljubezen ljubosumno ?)

zato pusti fanta in probaj si dobiti to kar ti pripada ampak ce ti ne uspe pol je raje da odnehas in si najdes novo ljubezen…kako ? ne vec imeti stikov z njim, telefonsko zbrisi …. in zaljubi se v drugega..verjemi da ti bo pomagalo do srece….

Tega fanta mam res rada, pa še razumeva se. Bivšega pa tud podrazno ne morem skenslat ker sva best frenda. Enga frenda ne moreš kar izbrisati.
Vseeno hvala za nasvet.

poslušaj svojo dušo in ne svoj um.

duša ve odgovor na vse, um pa kar ti je vcepila okolica in družba…

očitno z bivšim nista imela/nimata pretgranih vezi, oziroma še nečesa nista predelala do konca.

z nekom si skupaj le dokler se imaš od njega nekaj za naučiti!

Če ga ljubiš oz. si vanj zaljubljena, potem ni tvoj best friend. Men itak ne gre v glavo kako človeku lahko rata kao furat ne vem kakšno prijateljstvo če si bil prej v zvezi, kr pač čustev, tiste intime ni več oz. morš to prenest v novo zvezo. Ti si pa nekje vmes in zavajas svojega fanta. Mlada si, vem kako se to sliši… ampak ko si mlad se zdi vse težko, ampak je lažje z leti. Tko da vse skupi skensli pa živi svoj lajf. Seveda pa prej še tvojemu bivšemu povej kako čutiš do njega. Sam stare ljubezni bolj niso za pogrevat…

Bistvo problema si ti sama. Zavedaš se točno, da je ta fant s katerim si samo zasilni izhod, če se razumeta in se imata rada nima nobenega pomena LJUBIŠ bivšega in zanima me kaj si boš rekla čez 10 let, ko boš imela otroka in družino …. saj pa sem ga imela rada, zakaj bi ga mogla ljubiti?!

Zatiskaš si oči pred realnostjo. Če bivšega res ljubiš potem se s tem sooči, to, da sediš na dveh stolčkih in se smiliš sama sebi, globoko v sebi pa veš, da nisi in nikoli ne boš s trenutnim fantom tako srečna, kot bi bila z bivšim, ti ravno ne pomaga graditi dobrega odnosa.

Kaj pa se tiče prijateljev, pa to ni nič drugega kot izkoriščanje in to obojestransko, on te izkorišča, ker ve, da ga še vedno ljubiš in mu s tem pumpaš njegov ego, ti pa ga imaš rada ob sebi, ker s tem vsaj delno potešiš svojo potrebo po ljubezni. Zavedati pa se moraš, da to ne pomaga ne tebi ne njemu in ne tvoji zvezi. Res je, da je težko prekiniti prijateljstvo, vendar TO NI PRIJATELJSTVO, prijatelji niso bili skupaj, niso bivši in NISI V NJIH ZALJUBLJEN!!!

Kot si sama napisala, ne želiš prekiniti prijateljstva, saj te razumem… izgubila bi še to kaj imaš z njim, pa čeprav v realnosti nimata popolnoma nič razen tega, da te prizadane vedno, ko govori o svoji punci in vedno, ko veš, da gre v njen objem namesto v tvojega, vendar je odločitev tvoja, ali si si ti bolj pomembna in želiš živeti naprej in imeti nekoga ob sebi, ki ga ljubiš ali ne. Tako dolgo, dokler bo on v tvojem življenju ne boš morala nobenga drugega ljubit tako kot njega…

Pa še eno vprašanje, kako sigurna si, da če ti ne bi imela fanta in, če bi prekinila prijateljstvo z njim, da ne bi bil zainteresiran za zvezo? Trenutno te ima, ko te potrebuje, ko si te zaželi – te dobi. Mogoče pa bi tudi on ugotovil, kaj mu pomeniš, če te ne bi bilo več v njegovem življenju in bi se začel zate boriti…. dokler ne poiskusiš ne veš.

Sicer je tole vse skupaj ena čudna štorija, ampak, za mlajše mladince in mladinke verjetno običajna.

Čas celi vse rane, če mu damo možnost, da zdravilno učinkuje. Učinkuje preko pozabe. Če imaš z bivšim dnevne stike in ga še vedno ljubiš, kako naj pozabiš? Hkrati se tolažiš z drugim, s katerim se menda razumeš in ga imaš rada (čeprav on verjetno ne ve, da ljubiš prvega, a nde?, kakšna ljubezen je torej to?), pa še vedno ne učinkuje, logično, s prvim dnevno razpihuješ ogenj, da ne ugasne. No ja, se tebi to ne zdi čudno zapletena zmešnjavam, punca?

Ugotovi, kaj hočeš; ali prvega, ali drugega, ali nobenega od teh. Prijateljstvo, kjer je posredi ljubezen, četudi s strani enega samega, ni mogoče. Je mogoče takale kolobocija, kot jo ti čutiš, a to ni prijateljstvo, to je jebanje ježa in mučenje muke.

Spravi se v red. Prekini vse stike. Po letu dni napiši, ali čas celi rane. Garantiram, da celi. Definitivno ne skrbi glede tega, da ne bi srečala še koga tretjega. Z moškimi je enako kot z avtobusi; če eden odide, pa na tej trasi drugi ziher za njim pride, sam malo počakaj, pa bo.

New Report

Close