Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Carving smuči za otroka

Carving smuči za otroka

Hojla,
pri nas bo Dedek Mraz letos bogato obdaroval (s pomočjo babic in dedija). Odločila sem se, da našemu šest letniku kupimo nove smučke, ker je stare že prerasel. V trgovino ga nočemo vzeti s seboj, ker bo to presenečenje. Ko sem malce povprašala v športnih trgovinah, vsak trgovec pravi drugače: da morajo biti do prsi, da morajo biti do brade, da morajo biti tako dolge kakor je velik otrok… help! Poleg dolžine smuči me zanima, za kakšne naj se odločimo carving ali pol-carving. Mulček dobro smuča (nadarjen po mamici in očku, he, he…), z navadnimi smučkami je lepo vozil plug in tudi poguma mu ne manjka. Kako izbrati?
.

Vsekakor pol-carving, ker pri smučki z večjim stranskom lokom lahko nastane problem – pri smuku naravnost smučka zelo vibrira in kar hitro ti jo vzame in fino padeš. Smučka naj bi bila 10-20 cm krajša od otrokove velikosti. Večji stranski lok kot ima smučka krajša mora biti. Za otroka so boljše malo mehkejše smuči.
Upam da sem ti z odgovorom kaj pomagala, ce želiš še kaj vedeti pa vprašaj!

LP A.

Najlepša hvala, prav te informacije se potrebovala.
LP, K.

Mi smo našemu fantu lani (3.5 leta je bil star) kupili najkrajše možne carving smuči (80 cm). Smučal je na vajetih in ga sploh nismo učili pluga ampak takoj carving smučanje (nagibanje). Zadeva se je odlično obnesla. Oba sva se odlično nasmučala. Če te zanima še kaj, vprašaj!

Zdravo!

Tudi mi imamo s carving smučmi super izkušnje (3 in 5 let). Starejša je letos dopolnila 6 let in smo jo vpisali v športno šolo smučanja. Tam smo dobili podatke, da naj bi bila carving smučka nekje do rame.

LP

Mateja

Pri nas smo v smučarskem klubu dobili nekoliko drugačno navodilo, s tem, da smo kupovali smuči otroku, ki je na smučeh pred tem stal že 2 sezoni. Lani 4-letnemu Aljažu, takrat visokemu 105 cm, smo kupili Elanove 103 cm dolge smuči (maksimalni lok – verjetno bi jih uvrstili med curving).
Pozdrav!
Nina

New Report

Close