Lep pozdrav, pred 4 meseci sem imela carski rez, pri katerem so mi rano zelo lepo zasili z notranjimi sivi. Zdaj pa se mi je malo vnelo zaradi vrasle dlačice. Kaj lahko naredim?
S čem naj se mažem, da bi bila rana cim manj vidna?
Vprasala bi tudi, kako naj to mesto zascitim v solariju in po kolikem casu je solarij priporocljiv.
V naprej se vam iskreno zahvaljujem.
Barbara
Živijo
Če gre za vnetje priporočam obisk pri kirurgu , da odstrani vraslo dlačilo in ognojek , če je ta prisoten.
Brazgotina bo zorela še vsaj kakšno leto. Priporočam vstrajno masažo s protibrazgotinskimi mazili (dobite jih v lekrani brez recepta) ali z nevtralni mastno kremo. Pomembeno je , da masirate dovolj močno (toliko da pordela brazgotina pobledi.
Če je brazgotrina ozka je kar se solarija tiče vseeno, če je široka pa je manj še manj zavarovana pred UV žarki kot koža še poosebaj če še ni pigmentirana.
Sicer pa solarije odsvetujem ker ravno tako kot sončenje povzorčajo prezgodnje staranje kože in večajo tveganje za nastanek kožnega raka.
Lep pozdrav
Aleš
Dr. Leskovsek, najlepsa hvala za odgovor. V porodnisnici, kjer so me operirali so prezaposleni da bi se ukvarjali z mojo vraslo dlacico, se pri ginekologu kamor sem klicala so mi rekli da to ni nic ce pritece malo gnojne tekocine in me niso niti pregledali.
Glede solarija pa se dobro zavedam da je skodljiv, obiskala bi ga le kakih 3x preden se odpravim na morje, ker imam zelo belo kozo. Ali se rana zasciti s spodnjicami ali kakim obližom?
najlepsa hvala
barbara
Jaz sem imela tri carske reze, rez imam navpičen. Brazgotina je široka pribl. pol centimetra in je rjavo-rdeče barve, zelo vidna. Koža je ohlapna, vse je tako napihnjeno, kot bi bila v petem mesecu nosečnosti (želodec in trebuh). Ena maserka mi je rekla, da se da to popraviti samo s plastično operacijo. Kako? Kaj pa cena? Hvala in LP.
P.S. Od zadnjega CR je minilo že dve leti.
Živijo
Verjetno bi pri vas prišla v poštev abdominoplastiko – preoblikovanje trebuha. Pri tem posegu bi se znebili odvečne kože in brazgotine. OB tem bi vam tudi preoblikovali in napeli trebušne mišice.
prilagam povezavo do krajše informativne strani, kliknite na spodnjo povezavo in malo počakajte 🙂
(Poseg pri nas stane med 360 in 650 tisoč sit.)
Lep pozdrav
Aleš