Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Intimna nega in zdravljenje vaginalnih okužb Canesten zunanje – minimalno koliko dni

Canesten zunanje – minimalno koliko dni

Pozdravljeni,

že med jemanjem Sumameda (6 tablet – 5 dni) se mi je pojavlo glivično vnetje nožnice in zunanjega spolovila, pa tudi kože v bližnji okolici. Nožnico sem si izprala in vstavila probiotik, ki je hitro pomagal, zunaj pa se stanje noče popraviti. Kožo mažem z Bepanthen kremo in Bepanthen plus kremo, a se mi zdi, da to zgolj pomaga pri tem, da mi koža ne popoka toliko (če je ne namažem, je kar boleče.) Ker bom čez 3-5 dni dobila menstruacijo, sem zdaj kupila Canesten3 vaginalno kremo, z njo se nameravam mazati zgolj zunaj, znotraj pa še naprej, do menstruacije uporabljati probiotik. (Ne vem, kaj bi se zgodilo, če bi probiotik nehala uporabljati, zaenkrat se mi zdi bolje, da aktivno “naseljujem” nožnico z dobrimi bakterijami.)
Moje vprašanje je, ali je kaj narobe, če Canesten zunanje uporabljam samo 3 do 5 dni, kolikor je še časa do menstruacije? Lahko pride do rezistence?

Lep pozdrav,
nočna ptica

Pozdravljeni,

vnetje prihaja od znotraj (iz nožnice), vendar vnetja v nožnici običajno ne čutimo, čutimo le posledice vnetja na koži. Glede na to, da imate zelo verjetno glivično okužbo po zdravljenju z antibiotikom, svetujemo, da se ne mažete s Canestenom samo zunanjega spolovila, ampak ga aplicirajte tudi v nožnico oz. uporabite vaginalete. Po 3-5 dni uporabe se rezistenca ne more razviti. Razvije se takrat, ko zdravilo zelo pogosto uporabljamo, a le za kratek čas.

*** Lep pozdrav, Urška Bizjak Ogrinc Juna d.o.o. http://www.juna.si

New Report

Close