Canesten in nosečnost
Spoštovani
Danes sem naredila test nosečnosti in mi je pokazal pozitivno. Naredila sem digitalnega kjer piše, da naj bi bila nosečnost od 1-2 tedna. Ker sem nekaj dni nazaj dobila glivično vnetje (imam stalna glivična vnetja in poznam simptome) sem kot običajno uporabila canesten vaginalno kremo z aplikatorjem, 3 večere zapored. Zadnjo dozo sem si vstavila 2 večera nazaj, danes pa pozitiven test. Sem s tem naredila škodo plodu? Zanima me tudi ali so občutki kot so zbadanje po jajčnikih in bolečine podobne prihajajoči menstruaciji normalne v zgodnji nosečnosti? Takšni občutki niso 24 ur na dan ampak občasno občutim. Do pregleda je še kar nekaj dni in me skrbi. Sem tudi na dabrostonu (od 17 dne ciklusa, 7 dni). Menite, da bi morala dabroston jemati nazaj kot podporo v nosečnosti, glede nato da sem za urejen ciklus dabroston jemala 7 mesecev ( seveda točno določene dneve ciklusa).
Hvala za odgovor
Lepo Vas pozdravljam
Spoštovani,
niti s Canestenom niste naredili nobene škode nit ne vem, zakaj bi za ohranitev nosečnosti potrebovali progesteron. Pa tudi, če bi uporabljali res škodljivo zdravilo, se v tej fazi ne bi zgodilo nič oziroma, če bi se kaj zgodilo, bi plod ne utrpel trajne škode temveč bi lahko zgolj odmrl.
Pozdravljeni, sem v 19t 2. nos. Že od zacetka imam tezave z raznimi izcedki in bakterijami . V 4t sem imela gynodaktarin, kremo in svečke, s kremo sem se mazala se 4t. Nato mi je dala v 10t Dalacin, na osnovi tega da me spet srbi in sem imela lani e coli in streptokok. Komaj sem zdrzala do naslednjega pregleda, vmes uporabila tudi 2x vitagyn c, ki mi ocitno ni odgovarjal, saj ni bilo boljse. Glede izcedka je tako, da niti nimam povecanega, le vcasih je bolj gumijast, ga je pa malo, vecinoma je bel ali belo prozoren, na hlackah porumeni. V 16t sem tako dobila Canesten kremo in vaginalno kremo za 3 dni. Mi je pomagalo za kak teden, kljub temu da se mazem ze 3t me spet srbi, izcedka je se vedno zelo malo in ni grudast. Vmes mi je vzela tudi bris na bakt. in sem imela e coli in en.fecalis- dobila Hiconcil. Vrtim se v zacaranem krogu ker res ne vem vec kaj naj uporabim da bo bolje. Razmisljam o dezurni lekarni in da se danes spet zacnem s canesten vagibalno kremo . Naslednji pregled imam sele 2.8. in ne vem ce je ok cakati tako dolgo. Glede bakt.naj se omenim da nisem imela nobenih tezav, ampak je bris vzela preventivno. Edina tezava je torej srbecica, ki se kar ne neha. Gin je omenjala tudi ponizano maternico in da je vsebina iz noznice hitro zunaj, zato bi naj tudi bila srbecica. Naj se povem da SO nimam od zanositve. Prosim za vase mnenje o vsem tem in ali lahko tako pogosto vzamem canesten? Dvomim namrec da gre za glive, saj mi bris tega ni nikoli pokazal, prav tako nimam tipicnega izcedka, gre lahko spet za bakt.?
Spoštovani,
kaj vam povzroča srbečico res težko rečem, zlasti na pamet. Povzroča jo lahko marsikaj, le bakterije praktično nikoli. na prvem mestu si res glive, ampak tudi venska staza, alergija in pa vsako draženje samo po sebi. Lahko gre tudi za “prenešeno” srbečico, ki ima razloge drugje, lahko v črevesju ali v osnovi že na koži spolovila. Canesten je samo in izključno proti glivam in še to proti kvasovkam. Zdravljenje bakterij vam srbečice ne bo odpravilo, to je skoraj gotovo. Siptomatsko proti srbečici deluje dokaj dobro Alkagin, gel na osnovi ognjiča, če vam Canesten pomaga, pa ni ovir za njegovo uporabo tudi dalj časa.
lahko uporabite omenjeno vaginalno kremo Canesten brez zadržkov.
Pozdravljeni,
Noseča sem natanko 2meseca in imam rjavkasti izcedek, ginekolog pravi da gre za strdek in da se bo ta ščasoma s tem izcedkom sčistil iz maternice, sedaj pa sem dobila vnetje (mi je poznano, sem se že spopadala s tem) ponavadi sem to zdravila s canesten vaginalnimi tabletami pa me zanima če lahko tudi sedaj? Bi se posvetovala z osebnim ginekologom pa je konstantno zaseden.
Hvala za odgovor že v naprej!
L.p.
če imate tipične težave kot so značilne za glivično vnetje, potem lahko zdravite tudi tako kot običajno. Canesten se sme uporabljati tudi v 1. trimesečju.
Pozdravljeni.
Sem že prebrala o tem, da ne vidite zadržkov uporabe canesten v nosečnosti vendar bi rada vseeno izrazila skrb. Sem v 13.tednu nosečnosti, srbenje spodaj ni lih izrazito, a mislim, da mam glivice, ker sm nagnjena. Se bojim uporabe canestena zaradi enega splava, ki sem ga imela. Zanima me kaj se zgodi, če glivic ne zdravim ali to predstavlja kakšno tveganje zame, plod…. Ali lahko glivice zginejo same od sebe? Ali lahko probam nekaj dni samo s temi tabletami gynophilus in potem komaj vidim ali to ne pomaga?.. Mps se to, na enem forumu sem videla, da v nosečnosti bolj priporočajo fluomizin, ceprav je za bakterijsko vnetje… Vase mnenje bi želela. Hvala
Spoštovani,
kaj naj rečem? Poskusite lahko vse, v kar verjamete in se ne bojite vpliva na nosečnost. Proti glivam je pač najbolj učinkovito protiglivično zdravilo, vse ostalo pa manj. Fluomizin je antiseptik, torej deluje na vse mikroorganizme, tudi na glive, a manj učinkovito kot Canesten. Tudi vložke na osnovi mlečne kisline lahko uporabljate, ampak je uporaba potrebna zelo dolgo časa, da doseže podoben učinek kot zdravljenje.
verjetno mislite, da je vse le črno ali belo. Žal ni. Je bolj kot GARMIN, kjer izbirate ali greste po najkrajši, najhitrejši ali najbolj razgledni poti. Odločite se torej sami, po kateri poti boste šli.
Pozdravljeni,
V 11.tednu nosečnosti sem zopet zaradi rumeno-zelenih izcedkov odšla k gin., ki mi je predpisala Canesten 3. Je v tem času nosečnosti varno uporabljati, saj v navodilih piše da v prvih treh mesecih ni priporočljiv?
In pa imam težavo, ker si nikakor ne morem vstaviti v nožnico zaradi suhosti. Poskusila že dva večer in nikako ne gre. Danes sem odšla v lekarno kjer mi je priporočala za pomoč pri vstavitvi lubrikant in tako sem dobila lubrikant Multi-Gyn LiquiGel? Je to varno za uporabo, saj je kar nekaj časa raziskovala kaj mi lahko priporoča.
Hvala za odgovor.
Lep dan želim,
Urša
Spoštovani,
tako canesten kot lubrikant lahko uporabljate tudi že pri 11. tednih nosečnosti.
Pozdravljeni
zanima me sledece, sama sem bila pri ginekologu in mi je na urinu nasel bakterijo ter mi za zdravljenje predpisal cisof 3G, ter vaginalne tablete Canesten 3, noseca sem 10 tednov in sem prebrala da pise v navodilih da ne priporocajo uporabo v prvem trimesecju in sem sama v dvomih ali je to varno ali ne, bolj me skrbi za canesten 3, ce mi lahko pomagate prosim
hvala
canesten je v nosečnosti absolutno varen.
Pozdravljeni,
sem v 12. tednu nosecnosti in zadnje tedne imam stalne tezave z noznico. Najprej je bil prisoten manjsi pekoc obcutek, zato sem si 1 teden vstavljala Vagisan. Stanje se ni izboljsalo, dala urin – bakterije in dobila Hiconcil. Poleg tega sem si ustavljala tudi Canesten po katerem je bilo v casu jemanja malo bolje. Spila antibiotike, naredila kuro s Canestenom in Vagisanom, stanje pa se ne in ne izboljsa. Zadnje 3 tedne ne morem imeti niti spolnih odnosov, saj so boleci. Imam obilen bel izcedek, obcutek pogostega uriniranja (uriniranje ne pece in tudi mislim, da bi antibiotik to pozdravil), noznica je pekoca, morda tudi malenkost pordela in natekla. Bila sem tudi na pregledu v porodnisnici Postojna, a zaradi se prisotne kreme v noznici niso mogli razbrati za kaj gre. S plodom je vse bp in cakam na nuhalno. Kaj naj storim? Prosim vas za pomoc, ker bi rada vsaj sproscene praznike brez neprijetnega obcutka tam spodaj.
Spoštovani,
zdaj bo težko ugotoviti kaj je bilo prej (kura ali jajce) glivično vnetje nožnice ali pa je to nastalo še zlasti po antibiotični terapiji domnevn urinske infekcije. ampak simptomi kažejo na hujše vnetje zaradi glivic. V nosečnosti žal ni možno sistemsko zdravljenje ker zdravilo ni varno za plod, zato ostaja le lokalno. Poskusite torej s sistematičnim, vsaj 1 teden trajajočim zdravljenjem s Canestenom v obliki vaginalne kreme ali globul, pričakujte pa, da se bodo simptomi vnetja (oteklina, bolečina ali srbečica, rdečina ipd.) polegli počasneje. Po zaključenem zdravljenju bi predlagal še preventivno uporabo mlečnokislinskih globul za vzpostavitev in ohranitev normalne vaginalne flore. Spolne odnose v času vnetja pač postavite malo v ozadje, kajti na vneto tkivo ti res niso na mestu. Nosečnost je pač stanje večje občutljivosti predvsem za glivice, ker je hormonsko okolje zelo podobno stanju pred menstruacijo. Upoštevati velja tudi vsa druga priporočila, ki jih ni malo (ne se depilirati, uporabljajte le bombažno perilo, ko le lahko poskrbite za zračno okolje – zima nas sili v tesna in zaprta oblačila, ne uporabljajte agresivnih mil za intimna področja ali sploh uporabljajte nekaj dni le toplo vodo, ne uporabljajte dnevnih vložkov z ranimi dodatki oziroma če že morate, uporabljajte bombažne vložke itd. itd.)
Spoštovani,
Canesten je absolutno varen za nosečnost, še zlasti po dopolnjenem 12. tednu nosečnosti.