Canesten in nosečnost
Pozdravljeni!
Imam en problem v zvezi s Canestenom tabletami. Sem v 21 tednu nosecnosti in zaradi vnetja mi je G. predpisal tablete Canesten. Sedaj sem si v napol spanju poskusala vstavit in ne boste verjeli,ampak uspelo mi jo je vstavit u sečevod. Nisem si mislila da je to mogoce,ampak ocitno je. Nekaj tablete se je ze samo izločilo,malo je tudi krvi,pa ma wc me stalno tisci. Zanima pa me,ce sem s tem povzrocila kakšno veliko škodo,sploh otroku oz. kako naj ukrepam,če sploh lahko. Kakšne so lahko posledice. Hvala vam za odgovor.
Spoštovani,
ja, živemu človeku se zgodi marsikaj. Urologi so nam na specializaciji kazali, kaj vse si ženske uspete vstaviti tja do sečnega mehurja in včasih ne moreš verjeti. Vsekakor predlagam, da čim prej obiščte urologa, da naredi uretrocistoskopijo ter preveri, če ni še kaj zlezlo v sečni mehur in tam povzroča kakšno škodo. Otroku neposredno s tem niste škodili, lahko pa je zadeva nevarna v toliko, da je večja možnost nastanka vnetij sečil.
Dobro jutro!
Najlepša vam hvala za tako hiter odgovor. Vprašala bi pa še tole. Danes zjutraj ko sem šla na wc me je zelo peklo in tudi malo več krvi je bilo. Ko sem šla v drugo pa ne več toliko. Ali to že kaže, da je prišlo do vnetja mehurja? Ali bi potem takem v kolikor bi prišlo do vnetja mehurja lahko škodovala otroku?
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani,
jutranji simptomi za enkrat zgolj kažejo na draženje in morda poškodbo sečnice, še ne kaj drugega, je pa stvar urologa, da ugotovi dejansko stanje, saj ni normalno, da se kakrkoli vtika v sečnico.
Pozdravljeni,
noseča sem 30t in imam vprašanje glede uporabe antimikotikov med prsti na eni nogi.
Ker se mi vztrajno ponavljajo glivice na eni nogi imam doma kar nekaj pripravkov, nazadnje sem dobila (pred nosečnostjo) pri dermatologu Lotriderm. Med nosečnostjo sem se uporabi krem do sedaj izogibala. In sem poizkusila z alternativnimi variantami (kis, jogurt, limona…) ampak ne pomaga in postaja neznosno, poleg tega da se mi širi med druge prste. Zato me zanima, ali lahko uporabim Lotriderm ali kako drugo kremo (doma imam še sprej mycospor, lamisil kremo in sprej) oz katero bi bilo najmanj škodljivo?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
nemerljivo škodo je nemogoče oceniti, torej je vseeno, katero od zdravil uporabite za mazanje lokalnih sprememb na koži in/ali nohtih nog.
Pozdrav.
Na zadnjem pregledu je ginekolog odkril, da imam glivično vnetje in mi predpisal Canesten vaginalete (3). Zraven sem kupila še canesten kremo za mazanje zunanjosti. Tablete sem porabila, sedaj je 2 dni od tega in danes sem na wc-ju, ko sem se obrisala opazila malo svetlo rumenega izcedka. Ali to pomeni, da glivice še niso odpravljene? V navodilih piše, da se stanje izboljša po 7 dneh. Ali bi bilo smiselno počakati vsaj toliko? Sicer me nič več ne srbi. V kremi, ki sem jo kupila pa so zraven tudi priložene 3 brizgalke, s katerimi lahko kremo apliciramo tudi v nožnico. Ampak, ker sem 3-dnevno kuro s tabletami že izvedla, me zanima, kdaj bi lahko uporabila še te 3 brizgalke? Ali pa je mogoče boljše, če si za preventivo pred glivicami kupim nekaj na mlečnokislinski osnovi (uporabljala sem že gynophilus)?? Sem v 19. tednu nosečnosti.
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani,
vse našteto je dovoljeno in težko predvidim, pri komu je kaj od tega prej in bolj učinkovito. glivice so nadloga, ne bolezen in jo lahko zdravimo na več načinov, tako z mlečnokislinskimi vložki kot s protiglivičnimi zdravili. Če se nadloga ponovi, uporabite še kremo.
Pozdrav,
Pred kratkim sem vam že pisala v to temo. Canesten vaginalete so očitno pomagale, saj zadnjih nekaj dni na spodnjem perilu ni nobenega izcedka. Ali to pomeni, da je glivično vnetje zaenkrat pozdravljeno? Srbi me nič. Ali bi bilo vseeno smiselno preventivno uporabljati tablete na mlečnokislinski osnovi, da ne bi prišlo več do vnetja v prihodnosti? Bojim se, da ne bi opazila vnetja in bi prišlo do razpoka plodovih ovojev (je to sploh možno pri glivičnem vnetju?). Sem v 20.tednu. Lp
glivice ne povzročajo razpoka ovojev in tudi ne ogrožajo ploda, vložke na osnovi mlečne kisline pa niso slaba ideja, recimo 2 do 3 dni na teden…
Pozdravljeni,
imam vprašanje glede vnetja. Opazila sem malo gostega, belega izcedka, vonja nekega ni, sem pa med tuširanjem opazila malo srbeč in boleč klitoris. Načeloma imam bolj občutljiv klitoris že po naravi, torej na pritisk je malo boleč, ampak sedaj občutim to bolj in turi rahlo srbenje ob dotiku, samo od sebe ne. Ali lahko gre za vnetje glivično? Z vnetim mehurjem verjetno ne bi imelo povezave, glede na to, da je to klitoris? Namreč opazila sem tudi, da hodim urinirat večkrat po malo, nič me ne peče, urin ni temen, ampak imam občutek tiščanja na vodo, ko sem ravnokar končala. Bi lahko bilo kaj povezano?
Spoštovani,
zgolj na osnovi opisa občutkov bi težko ocenil, če obstaja povezava med vnetjem sečnice (uretritis) in preobčutljivostjo klitorisa, ampak takšna zveza ni izključena. Poskusite si srbeče področje mazati s Canesten kremo, v nožnico vstavljajte Canesten svečke, uretritis pa za začetek zdravite z obilnim prenalivanjem z vodo (2,5 do 3 L na dan).
Spoštovani,
Sem v 32 tednu nosečnosti in bi prosila za vaše dodatno mnenje. Približno 1 mesec nazaj sem se kopala v termalnem bazenu in drugi dan sem dobila takšne sirasto/grudaste svetlo zelenkaste grudice kepice iz nožnice, da bi me srbelo me ni skoraj nič, tu pa tam malo zapikalo prav tako ni bilo nekga izrazitega smrdečega vonja. Ginekologinji sem to omenila in mi je predpisala tablete Efloran 400mg (5kos na enkrat) prav tako za partnerja. No zadeva se mi je ponovila vendar s partnerjem nisva imela spolnih odnosov sem pa doživela orgazem ampak na način samozadovoljevanja in dan/dva dni po tem se mi je zopet ponovilo enako … sicer sem ginekologinji to omenila in je rekla da je to normalno in da če me ne srbi ali ni srbeče da nimamo kaj zdraviti… mene pa vseeno skrbi ker se mi je zopet to pojavilo na enak način da ne bi bilo kaj narobe pri porodu (okužba glivic na otroka). Zanima me vaš nasvet kaj lahko naredim ? Prosim za bris svojo ginekologinjo? Lahko kar sama kupim Canesten svečke/kremo? Prosim za pomoč.
Spoštovani,
očitno zadeva ni tisto, kar je ginekologinja mislila, sicer bi Efloran pozdravil. Verjetno gre res za mešano glivično-bakterijsko infekcijo, ki jo zdravimo najprej s protiglivičnim (lahko Canesten vaginalete), nato pa še z nožničnim antiseptikom (karkoli od naštetega: Lactogyn, Floragin, Vagisan, Vitagin-C, Gynophylus ipd.), kar dobite brez recepta v lekarni. Sicer pa glivične infekcije za otroka niso nevarne.
Pozdravljeni.Ker moja G ni delala sem šla k osebnemu zdravniku,kar mi je dal vodo pregledati in ugotovil da gre za vnete celice,glivicno vnetje.dala mi je tablete canasten 3? Imam pa izcedek iz noznice močen ter opazila sem kapljico krvi.noseča sem pa 18t a lahko te tablete uporabljam,piše da v prvem trimesečju da ni priporočljivo.
18 tednov je že 4 tedne 2. trimesečje :-)… poskusite torej s Canesten 3. Če ne bo pomagalo, pa se vrnite k ginekologu.
Pozdravljeni!
noseča sem 10t 5dni, pred tremi dnevi sem začutila srbenje v nožnici ter občutek majne otekline. Ker se zadeva po treh dneh ni izboljšala oz. se je pojavil še majhen bel izcedek, ter krvave razpokice na spolovilu, ter neprijeten občutek sem v lekarni kupila Canesten 3 set. V navodilih pa piše, da se v začetku nosečnosti odsvetuje uporaba. Prosim za nasvet, če set lahko vseeno uporabim, ker je moja ginekologina odsotna.
Hvala za odgovor,
Spoštovani,
glede na to, da ste že v 11. tednu nosečnosti, ko je embrionalni razvoj zarodka že končan, lahko Canesten uporabite brez zadržkov.
Pozdravljeni! Zadnjo m sem imela 6.3. ze pred dnevi se me je lotila srbecica spodaj, a sem mazala saml zunaj, ker sem bila v casu plodnih dni in nacrtovala nosecnost. Danes se mi je pojavil se grudast izcedek, sicer ne veliko a me zelo srbi. Na zalogi imam ampule za 3dnevno zdravljenej pa ne vem a jih je verno upprabit glede na morebitno zanositev v tem ciklu?
Spoštovani,
do izostanka M nobeno zdravilo ne snov nima trajnih učinkov na zarodku. Canesten tudi ni toksično zdravilo, zato ga lahko mirno uporabite.