canesten
Pozdravljeni!
Imam problem, ki ga ima večina žensk-glivično vnetje. Razlika je v tem, da želim zanositi in se mi je vneteje pojavilo ravno sedaj, ko sem v plodnem obdobju oz. so plodni dnevi že mimo. Zanima me koko vplivajo vaginalete Canesten 3 v primeru, da je prišlo do oploditve? Na deklaraciji zdravila piše, da je uporaba v prvih treh mesecih nosečnosti indicirana le po nasvetu zdravnika.
Ali lahko brez skrbi vzamem te 3 vaginalete, ali naj počakam na menstruacijo, ki upam, da je ne bo??
Najlepša hvala za odgovor!
Draga Ana,
Canesten se praktično ne resorbira in v prvih 4 tednih do pričakovane (morda nepričakane) menstruacije običajno bodisi ni stranskih učinkov ali pa plod odmre, če jih slučajno ima. Vsega žal ne vemo in če vas glivice ne motijo preveč, se pač odpovejte uporabi Canestena. Na zdravilu piše kar piše samo zato, da slučajno proizvajalec ne bi bil predmet kakih tožb zaradi morebitnega stranskega učinka, ki ga niti še ne poznamo pa ga bomo morda ali pa tudi ne odkrili v prihodnje. Odločitev o uporabi je torej vaša, zdravnik vam ga samo predpiše, če so težave prehude.