Candida – probiotiki
Pred kratkim sem na Hrvaškem kupila probiotično “zdravilo” LACTOGYN, ki ga proizvaja “Jadran” Galenski laboratorij po licenci od Chr. Hansen A/S. Gre za prvi probiotični izdelek, kateri se jemlje oralno ( kapsule ) in lahko zviša število naravnih laktobacilov v nožnici in na ta način omogoča balans nožnične flore in izboljša njeno kakovost. Učinkuje tako da korigira pH nožnice. Če koga zanima, kapsule vsebujejo: izbrane kulture Lactobacillus rhamnosus GR-1 in Lactobacillus reuteri RC-14. Deluje pa tako, da po zaužitju iz črevesja prehaja v področje nožnice in na ta način zmanjšuje pH tega področja. Izboljšanje kakovosti nožnične flore se pričakuje po 14 dneh jemanja ene kapsule dnevno, najpozneje pa po 4-6 tednih terapije.
Sama ga jemljem le nekaj dni in že opažam bitno izboljšanje.
Zavedam se, da je za zdravljenje kandide nujno potrebno spremeniti način življenja in prehranjevanja, ampak, med tem časom, dokler sprememba v prehrani začne delovati, menim, da je vsaka efikasna pomoč dobrodošla.
Sicer ne vem, če je ta izdelek že na voljo tudi v naših lekarnah, jaz sem nanj naletela povsem po naključju.
LP
Vrsto let sem se tudi sama spopadala z to nadlogo, toda kljub nekajletnemu “strožjemu režimu prehranjevanja”, se je dokončno nikakor nisem mogla rešiti.
Nasprotno, ker sem pred dvemi meseci bila daljši čas na antibiotikih, se je raširila še na nožnico.
Verjeli ali ne, nadlogo sem odpravila z – olivnim oljem! Poizkusite, škodovalo vam prav gotovo ne bo.
Lep pozdrav!
Ana