Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Candida in Nistatin

Candida in Nistatin

Lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga, ker se že ves dan tako zelo slabo počutim in ne vem ali je možno zaradi antimikotika Nistatin – odkrito imam Candido in se zdrvim z Bicomom in Nistatinom ter seveda dieto. Kapljice pijem tri dni. Počutim se šibko, zelo močan imam glavobol, bolijo me vratne mišice, grlo. Najraje bi kar spala. Malo mi je tudi slabo. Je mogoče, da se pri zdravljenju simptomi poslabšajo? Najlepša hvala za odgovor.

Andreja,

ne vem, če so to stranski učinki zdravljenja, toda, iz lastnih izkušenj vem, da infekcija s kandido lahko vpliva na celotni organizem in se zaradi tega, človek lahko počuti zelo šibko in slabo. Mogoče bo kaj več o tem vedela naša Alenka, ali kdo drug, ki so bolje od mene seznanjeni s to problematiko in vedo več o celi zadevi.

LP

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Seveda je možno, da gre za posledico antimikotične terapije. Nistatin je nesistemski antimikotik (deluje samo v črevesju). Naj bi bil najmanj škodljiv od antimikotikov, vendar kar škodi glivam, tudi za nas ni najbolje. Poleg tega še glive sprostijo vse strupe, ko umrejo, temu rečejo die-off efekt. V nekaj dneh bi moralo biti bolje, kar naspi se malo in spočij.
Srečno,

Alenka

Pozdravljena,
Nekajkrat sem že prebrala, da se je potrebno lotiti zdravljenja candide počasi, ker je drugače prehuda reakcija, ko začno kvasovke odmirati. Sama sem ukinila sladkor, 3x na dan jedla kokosovo olje, pa sem se sprva počutil zelo slabo ( glavoboli, bolečine po vsem telesu, slabo počutje), da sem se sama sebi smilila. Tolažila sem se s tem, da je to pač del zdravljenja in sčasoma mi je bilo res bolje, tudi tebi bo.
Breda

Malo je že bolje, ni pa še prav dobro. Trebuh je pa še vedno zelo napet. Strogo vztrajam na dieti, upam, da bo uspelo premagat te zoprne glive. Hvala za spodbudo.

New Report

Close