Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Candida en mesec po končani terapiji

Candida en mesec po končani terapiji

Pozdravljeni,

v preteklem letu, natančneje septembra sem se po neštetih alergijah in obupanju uradne medicine odločila za BICOM zdravljenje. Pri testiranju so mi ugotovili Candido v črevesju, močno oslabljen imunski sistem (prebolela sem dve pljučnici v 4 mesecih), alergijo na pšenico, pasjo in mačjo dlako, pršico in prah, alergijo na sezam, ječmen, oves, arome, konzervanse, sladkor, svinjsko meso, kvas, perje. V začetku sem hodila na terapije 1 krat na teden, pol sem pa začela hodit na terapije dva krat tedensko. Imela sem 18 terapij.
Candida in alergije (razen alergije na barvila in konzervanse) so bile uspešno dopravljene, nakar sem prekinila z zdravljenjem zaradi operacije kolena. Po enem mesecu od zadnje terapije se mi je ponovno pojavila alergija in sem šla na testiranje kjer so mi znova ugotovili Candido. Moram rečt da sem bila tekom zdravljenja na zelo strogi dieti brez vseh sladkorjev, svinjskega mesa, kvasa, pšenice, itd. Zanima me kako je to možno da se mi je kandida vrnila po enem mesecu? Mram rečt da je res, da sem v tem mesecu ko nisem mela terapije, pojedla tudi kaj sladkega, pa narejenega iz bele moke, ampak da se mi je Candida pojavila tako kmalu… Tega res ne razumem. Sedaj sem spet na dieti, ki bo trajala kakih 5 do 6 tednov. Zanima me kako je to možno, da se Candida pojavi tako kmalu? Menim, da take diete na daljši rok niso glih najbolj zdrave za organizem. Ne morem biti celo življenje na dieti. Postajam malo skeptična, čeprav vem, da je treba zaupat terapevtom. Kakšno je vaše mnenje o tem? Kaj mi je storiti?
Najlepša hvala za odgovor,

Teodora

Pozdravljeni!

Nisem prepričan, da se je alergija zopet pojavila zaradi kandide. Mogoče je diagnoza napačna, mogoče so bile glavne alergije (na te se mora terapevt najprej skoncentrirati) premalo temeljito zdravljenje.

Kandida se pojavi vedno takrat, ko je črevesje/telo premalo vitalno (preskrba s kisikom, živost celic …). Glavni vzok za pomanjkanje vitalnosti je zakisanost. Je vaš terapevt preveril vašo zakisanost, ste kaj naredili za to?

Vaše težave so se znova pojaville, ker črevesna flora še ni bila stabilna in ste v pauzi med terapijo pretiravali s sladkarijami/ogljikovimi hidrati. Tudi čas zdravljenja (ne število terapij!) se mi zdi prekratek. Pri vaših obremenitvah mora trajati zdravljenje 9 do 12 mesecev. Če dobite terapijo za kandido vsak drug teden, mogoče 6 krat, je to že 3 mesece. Toliko časa potrebuje človeško telo, da se lahko znova vzpostavi zdrava črevesna flora in tudi stabilizira. Poleg tega morate jemati kakovostne probiotične bakterije, ki podpirajo zdravljenje (nobenega Aktimela in podobnih zvarkov).

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Gospod Golenhofen, katere kakovostne probiotične bakterije priporočate ?
Žal poznam samo ACTIMEL, ki ga propagira TV.
Hvala in lp

halo

na vaše
“Poleg tega morate jemati kakovostne probiotične bakterije, ki podpirajo zdravljenje (nobenega Aktimela in podobnih zvarkov).”
me zanima kateri so dobri viri le teh probiotičnih bakterij

hvala

lp marjan

Pozdravljeni!

Pokličite, prosim v ordinacijo, pa vam bom svetoval.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

pozdravljeni

potrebujem vaš nasvet in vašo pomoč. imam težave z alergijo. prosim sporočite mi dan in uro mojega obiska pri vas. lep dan vam želim danči

Ga. Helena, zakaj ne odgovorite glede probiotičnih bakterij? Saj vendar želite vse dobro pacientom .
Hvala

Pravila za moderatorje na MON so takšna, da se moramo izogibati reklamiranju, če se to le da. Če ne napišem ničesar konkretnega, bo to v škodo tistim, ki potrebujejo prehranske dodatke, če pa napišem, bo to proti pravilom in mogoče celo neetično.

Kaj narediti?

Za naše paciente imamo svoje izdelke, več pa ne zmoremo. Pripravljamo se na to, da bi te zelo dobre in preverjene izdelke ponudili bio trgovinam in mogoče celo naročanje preko interneta. Malo potrpljenja, prosim. Vsi tisti, ki pa mislite, da nujno potrebujete probiotične bakterije, pokličte v ordinacijo in vam bomo dali kakšno flašo (tudi jih nimamo vedno dovolj na zalogi). To je vse, kar v tem trenutku lahko ponudimo. Smo v prvi vrsti holistični center z BRT, po sili razmer pa “trgovci”. Se trudimo.

LP

Helena Golenhofen

New Report

Close