Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Campath

Campath

Zdravo

Ravnokar prišel iz Zagreba, kjer sem bil pri dr. Vesni Brinar, ki ima privat kliniko za demielinizacijske bolezni.

Me je pregledala, podobno kot te pregledajo pri nas, potem pa sma se malo pogovarjala.
Rekla je, da bi na začetku jemanja Avonexa moral imeti preglede jeter vsakih 14 dni, jaz pa nisem imel nobenega v skoraj enem letu, je bila zelo začudena.

Predlagala mi je poskusno zdravljenje pri njih z v naslovu omenjenim Campath-om.
2 zdravljenji po 5 dni in 2 mlada fanta sta že 5 let brez vsake terapije in zagona. Dosti pozornosti posvečajo temu zdravilu in nenehno delajo študije. Res pa je, da je en umrl v ZDA, ker je bil en teden doma in ni šel k zdravniku, ko se mu je stanje poslabšalo, potem pa je bilo prepozno.
Tako da res ne vem, kako se naj odločim.

Pa še nekaj zanimivosti. Tysabri stane 1500 eur, Avonex pa okoli 350 eur, ne 1000, kot pri nas 🙂

Po tem, ko sem ji povedal, kak je odnos med nami in zdravniki, je rekla: E, to je Europska unija 🙂

No, lep pozdrav!

Spoštovani !

Vesel sem , da obiskal zdravnico v Zg . Moram te pa povprašat , kako to misliš – demielinizacijske bolezni ???
V to skupino spada ogromno ljudi , Morda že nekdo,ki ima močne glavobole in za to se mu ni potrebno spraševat za Avonex .
Demielin. bolezni so daleč od Ms-sa , vsaj zame .
Želim , da ti zdravnica veliko pripomore , sam ne z pogovorom,potem bolje da greš malo na sprehod .

LP

Marko

Bistvo je važno 🙂
Ravno iz pogovora lahko izlušči, kaj je primerno zate, avonex zame kot izgleda ni. Po enem letu sem že 2 zagona imel vmes.

Veš, da pri nas dobiš zagon, pa ti zdr. reče, da rabiš napotnico in da je več mesecev čakalna doba?
Vsaj v MB je tako.

Zdravo spet

Sem imel pregled pri moji zdravnici in omenil in pokazal sem ji izvid iz Zagreba.

Torej zaključek, če grem na zdravljenje v Zagreb in gre kaj narobe, ne rabim hodit k našim zdravnikom. Sicer pozabimo to, da se mi zdi to malo skregano z zdravniško moralo, rekel sem, ali ne bi bilo to dobrodošlo za nas Slovence, če bi imeli nekoga za proučevati z drugim zdravilom….odgovor je bil še enkrat enak Tega nisem mogel verjet in že par dni o tem premišljujem.

Torej nisem imel izbire, kot da zaupam našim zdravnikom, ki so resnici na ljubo dosti za drugimi, kar je nekako razumljivo. Pri nas je 2-3 000 ljudi z MS, recimo samo pri hrvatih je številka mnogo višja, zato dobijo več sredstev za testiranje.
In nekako je treba narediti študijo, kako pa, če ne na bolnikih.
Tega, da se mi zgodi, da se mi par dni premikajo lasje na glavi in se hocim gledat v ogledalo, če mi kaj leze po glavi, sploh nisem omenil, ker tudi na dreveneče noge je bil odgovor, da je to pač posledica diagnoze in to ni zagon.
Zdaj pa mene zanima, kaj zagon sploh je? Izguba vida, občutka v roki ali nogi?…
Resno sem mislil, da so v teh stvareh medsosedski odnosi med državami malo boljši, pa sem se žal tudi o tem motil…

Lep vikend!
Denis

New Report

Close