Najdi forum

Calprest test

Spoštovani.

Moj 9 letni sin že 2 leti hodi na kontrole zaradi težav z želodcem. Na gastroskopiji opravljeni lani tak čas, je bilo vse bp, tudi test na alergije je bil negativen v celoti. Občasno ga še boli želodec ali ima kakšne nepojasnjene driske, brez kakšnih virusnih simptomov. Pri kontroli blata so ugotovili povišan calprest (nad 150).
Letos na kontroli je zdravnica rekla, da ima premalo kg za svojo velikost in leta (-7 kg), ampak lahko zagotovim, da fant precej dobro je in tudi izbirčen ni kaj dosti. Ponovno je bil calprest povišan (100,6 mg/kg) in nekoliko tudi levkociti (6).
Naj še povem, da ga od poletja velikokrat bolijo roke. Bil je tudi na scintografiji, ki ni pokazala nič sumljivega. Pred kakšnim mesecem pa je začel tarnati, da ga bolijo tudi noge. Ni imel nobene poškodbe ali kaj podobnega, nikjer ni nobenih modric. Poleg tega ima neke težave s kožo v obliki manjših ekcemov med prsti na nogah, ki pa preverjeno niso glivična okužba. Občasno se mu pojavljajo tudi pikice po nogah, ki ga srbijo in potem izginejo same od sebe. Zdaj so se mu začela pojavljati tudi neke vrste temenca, ki ga srbijo, za to je dobil tudi olje in pa za ekcem neko mazilo.
Kar me zanima je predvsem ta calprest. Kaj to pomeni? Namreč na izvidu iz bolnišnice ni kakšnega pametnega odgovora ali pa ga jaz ne razberem, vendar sumim, da verjetno ni kaj dobrega glede na to, da mu ga vedno najdejo v blatu… Kaj Vi mislite?
Hvala za odgovor in LP.

Spoštovani!

Bolje bi bilo, da se za informacije obrnete na pediatra in fantkovega gastroenterologa, da boste dobili celostno informacijo.
Glede Calprest testa pa tole: z njih določajo calprotectin, ki je povišan predvsem pri bolnikih s kronično vnetno črevesno boleznijo.
Na odpustnici iz bolnišnice je sigurno vsaj delovna diagnoza. Glede na opisane spremembe bi vam svetovala iti na pregled nazaj k zdravniku.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close