Najdi forum

calpol

Lep pozdrav.

Moja 5 mesečna punčka se je začela zbujati ponoči, vsak dan prej in vsak dan večkrat. Izločila sem za vse možne moteče dejavnike-lačna ni, vroče ni, zebe je ne, vročine ni, plenice so ok…

Prejšnji teden je bila cepljena in ker zvečer ni mogla zaspati-ves čas se je v joku zbujala-sem ji dala 2,5ml Calpol sirupa in je v trenutku zaspala. Takrat je zdravnica omenila, da ima razdražene dlesni zaradi rasti zob in sem kupila tudi Calgel, ki ji ga občasno vtiram v dlesni.

Današnjo noč pa smo spet imeli veselico. Že ob polnoči je bila popolnoma budna in po hranjenju, tudi previjanju (ker nisem vedela zakaj jamra sem preverila tudi plenico-sicer je ponoči ne previjam), crkljanju… je še vedno jamrala. Ker po eni uri ni nič kazalo, da bo spla sem ji zopet dala 2,5 ml Calpola in je v nekaj minutah zaspala.

Ali mislite, da jo mučijo zobki (vse tlači v usta-vendar ponoči ko se zbudi ne) in je Calpol omilil bolečino ali je lahko to še kakšna posledica cepljenja ali pa jo je potolažil okus sirupa. Ne vem ali j lahko v takih primerih dam sirup?

V naprej hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Takšno vprašanje je v osnovi bolj namenjeno farmacevtu ali pediatru.

Delovanje Calpola se pričakuje po preteku pol ure po zaužitju. Da se umiri takoj, jo imam tudi jaz na sumu, da je to sladkor, kar ona potrebuje. Saj lahko preverite! Voda in sladkor na žlički, raztopljeno daste namesto sirupa.
Če se težave umirijo s pomočjo protibolečinske snovi v sirupu, je uporaba dovoljena glede na priporočila na priloženi zloženki. Vsa dodatna vprašanja pa naslovite na farmacevta.

Veliko objemov in nasmehov v letu 2006!
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close