Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? čakanje pri zobozdravniku in odnos do pacientov …

čakanje pri zobozdravniku in odnos do pacientov …

Včeraj sem šla zadnjič k svojemu dosedanjemu zobozdravniku. Dr. Nenad Markovič (v LJ) je sicer soliden zobozdravnik, samoplačniški, a njegov odnos do pacientov res ni najboljši …
Neprijazen, odrezav, včasih ni razvidno, če govori nekaj medicinski sestri ali pacientu, če je kaj vprašal, povedal, tudi empatija mu je neznanka, ne razume, da lahko čiščenje korenin tudi boli …

Najpogosteje pa stika in odnosa do pacienta sploh ni … Ko poseg opravi, gre do naslednjega pacienta, ki že sedi na sosednjem stolu in tako se z njim ni mogoče dogovoriti nič glede termina, kaj točno bo delal, ničesar. Najhujše pa je čakanje, vedno vsaj pol ure, največkrat pa sem čakala uro, večkrat tudi dve uri … Zakaj se ne organizira bolje in spoštuje zakonodaje o pacientovih pravicah?
Po uri čakanja sem tokrat imela dovolj in sem odšla. Zdaj mi je žal le, da tega nisem storila že prej. Bolje pozno kot nikoli …

Moja zobozdravnica je v Mariboru, a čisto nasprotje tvojemu dosedanjemu. Zelo je prijazna, čakanja v čakalnici praktično ni, naročen si na uro in je tudi zelo prilagodljiva glede terminov obiska. Za pacienta si vzame čas, vedno pove kaj bo delala in ti vse razloži. Tudi cene so zmerne, plačaš pa lahko z gotovino ali s karticami. Skratka, zelo prijeten občutek. Že leta sem njena pacientka in to mislim ostati tudi v bodoče, kot tudi moji domači. Čeprav si iz Ljubljane sem ti želela napisati, da verjemi, da so tudi zobozdravniki, ki so rojeni za svoj poklic, čeprav so tvoje izkušnje drugačne.

New Report

Close