Najdi forum

Čakamo na +

Hotela sem še vprašati kaj pomeni Test betaHCG kvalitativno ali kvantitativno? Kakšna je razlika?

Babike, nosečke..kje ste?? Joj tema je že skoraj zamrla. Ali je že kateri uspelo zagledat +??

Meni se počasi bliža predvidena M, za katero srčno upam, da je ne bo 9 mesecev!!

Sicer nisme nič sodelovala v tej temi, a vam povem, da sem po 4ih letih tudi sama dočakala plusek :-))
Zato punce, ne obupat, če ne rata takoj,samo verjet in vztrajat je treba. Srečno vsem!

Se še jaz malo javljam. Še kar brez plusa, zdaj teče menda 8. poizkus, sem že kar malo nehala šteti. Kako pa ostale, kakšne vesele novice na obzorju? 🙂 Ta dolgi dopust je mimo, “ta kratki” me še čaka, še sreča v tej pasji vročini:)

Haj pikice 🙂
Srecka s trebusbkom, cestitam za pluseeek! Lepo je brat poste s pluski 😉
Bibaleze kako tebi kaze?
Petrika, mi2 pa sva pa zdaj v 7mem krogu. Cez 14 dni delam test 🙂

Pozdravljenee! Tudi midva čakama + …..vsem iz srca želim da vam čimprej uspe!! 😉 kar pozitivno in brez sekiranja! Lp.

Pozdravljene punce.
Tudi pri meni po tistem SS nič 🙁 🙁
8. krog je mimo …. čez 14 dni (ne) čakam M

Jaz sem že v 9. krogu, sem si malo preračunavala. Si že prebiram stvari o neplodnostni ambulanti, eno leto bo mimo ko šus. :S Sem se odločila, da kar grem po napotnico, zakaj bi se v nedlogled matrala, če pa imamo strokovnjake zato.

Malo za vzpodbudo, da ne obupate. Naj dodam, da imam PCO.

1) l. 2009 po 2 letih rednih SO dočakali + (rodila)

2) l. 2011 zopet po dveh letih rednih SO dočakali + (spontani splav)

3) l. 2011 še en plus – zopet splav

4) l. 2012 še en plus – zopet splav

5) l. 2013 še en plus (sedaj sem v 20. tednu)

upam na najbolje!

ne obupat!

Punce, dajte mi malo pomagat, ali kaj pametnega povedat 🙂

Moji cikli so neredni, enkrat 28 dni, potem 30, potem 37, potem spet 28.. včasih čutim ovulacijo, spet drugič ne. Sedaj sem imela zadnjo M 11.7. Kupila sem si ovulacijske teste, ki sem jih opravljala 14ti dan po zadnji M vsak drugi dan in vsi so bili negativni. Sedaj me pa zadnji teden bolijo bradavičke, in po jajčnikih mi nekaj dogaja. je možno, da imam ovulacijo 30ti dan po zadnji M? Naredila sem sicer test nosečnosti, ki je žal negativen, naredila sem ovulacijski test, ki je tudi negativen. Ker to špikanje po jajčnikih lahko pomeni prihod M, lahko pomeni O, ali pa nosečnost…

in vedno, ko objavim kaki post o zamujanju M, jo potem dobim še isti ali naslednji dan. 🙂 tako da, sicer upam, da je sedaj nebo devet mesecev 😛

Zakaj pa nisi začela delati testov že prej? 14. dan po zadnji menstruaciji je že kar pozno. Sama sem zanosila 10. dan ciklusa (pet dni po končani menstruaciji), ker mi je ovulacija takrat pohitela. K sreči sem jo merila z mikroskopom, pa sva šla v akcijo.

Po moje si zamudila ovulacijo, vse težave, ki jih imaš, pa so zaradi bližajoče menstruacije, ali pa si noseča, pa test tega še ne zazna. Da pa bi imela ovulacijo 30. dan ciklusa? Možno je, je pa zelo redko.

Saj te O teste sem kupila “zbog fore”, ker imava s fantom itak redne odnose na dva dni. Tako, da sem zmeraj razočarana, ko pride M in ne vem, zakaj se ne prime. Mogoče bi se bilo fajn naročiti pri ginekologinji, da me vseeno pregleda, če je vse vredu. Želja po otroku je nenormalna. Vsakič ko naletim na TV da katera rojeva, se zjočem polek, sanja se mi vedno znova o pozitivnih testih in svoji nosečnosti. In ne mi govorit, da je potrebno odmislit željo po otroku, ker ne morem odmislit nečesa, kar si najbolj na svetu želim, je želja premočna. Tako, da verjamem in vem, da mi tudi moja psiha malo ponagaja. Ne vem koliko časa bo moralo minit, da bom nehala misliti na to. Sedaj delava na bebi nekje 7 mesecev.

Če se zgodi, da bo čas delanja otroka presegel eno leto, greš lahko po napotnico h ginekologinji.

Nikoli pa ne bi nobeni rekla, da naj odmisli, da samo psiha nagaja, ker to ni res. Ponavadi je kakšen konkreten razlog za neplodnost. Teh razlogov pa je ogromno in psiha ni eden izmed njih.

Astrid, ne mislit, da sem te napadla, ko sem napisala “pa ne mi govoirit..” nasplosno sem pisala 🙂
Morda pa bi lahko poskusila z mikroskopom, ki pa je vrerjetno najbolj natancen

Nisem tako vzela tvojih besed, Sem pa sama zelo občutljiva na “psiho” in “sprostitev”, ko se par trudi zanositi. Kadar so meni to govorili, sem vedno imela občutek, kot da s temi besedami kažejo, da sem kar sama kriva, da ne zanosim, ker se ne morem sprostiti. Kasneje se je pokazalo, da je seveda vzrok čisto fizičen.

Zdravo! Kaj vam lahko spet pojamram malo? Danes tece 38.ti dan ko se nimam M. Predvcerajsnim sem naredila CB test- negativen. Je pa zdaj spet ena dvoumna stvar. Vceraj zvecer mi je postalo ful slabo, toliko da nisem sla bruhat. Je pa res, da sem jedla peceno koruzo pred tem. In zdaj nwm ce je to bila koruza ali dojencek 🙂 malo za salo, ampak res. Naj se pocakam malo ali grem kar na krvni test?

Pojdi kar jutri, boš vsaj vedela, pri čem si.

Jaz sem pa včeraj zagledala težko pričakovani dve črtici, po slabem letu! Ful srečna! Upam, da bo vse ok <3

bibaleze, čeeeessttiiiiitttaaaaammm!! vse lepo ti želim.

Jaz pa še čakam na svoji dve črtici. danes sem bila na krvnem testu, je bil negativen. 41.dan brez M. Pred 14timi dnevi ko bi mogla M dobit, sem imela vse nosečniške/menstrualne znake, potem so po 7mih dneh izginili. pred dvema dnevoma pa so me spet začele joške bolet. in po vseh negativnih testih in tudi po krvnem testu danes, še kar ne morem /nočem verjet, da je negativen. Včeraj se mi je celo vrtelo, tako da sem se mogla vsest dol. Ne vem več kaj naj si mislim. Naj te že pride ta tečna menza, da lahko novi krog začnem.
ker bom zamenjala ginekologinjo, zaradi selitve v drugi kraj, me zanima, če jo lahko “napizdim”, da na otročku delava že eno leto in da se ne prime, ali bo v kartoteki videla, da sem si izmislila? še nekaj me zanima. Na podlagi česa ti predpiše ginekologinja Klomifen? ga lahko sama zahtevam, ali to ona odloči?

Klomifen se daje za spodbujanje ovulacij. Meni bi ga bilo brez veze jemati, če partner ne bi prej opravil spermiograma.

Ne, ne moreš zahtevati kar sama takšnega zdravila. To ni aspirin. Lahko npr. vpliva na povečanje tvoje telesne teže in na hormonsko ravnovesje.
Ko ga jemlješ, je dobro, da te tudi spremlajo z UZ, da vidijo kako reagirajo jajčniki in da ti povejo, kdaj se bodo jajčeca sprostila iz foliklov.

Na tvojem mestu bi prosila za napotnico, pa naj te obravnavajo tako kot je treba v kakšnem centru za neplodnost. Itak traja kar nekaj mesecev, da prideš na prvi pregled, potem spet traja kar nekaj časa od ene do druge obravnave.

New Report

Close