Čakamo na +
No, mi2 sva ga včeraj uporabila in sploh ni nobene razlike. Sicer tudi drugače nimam problemov s suhostjo in tudi v ovulaciji imam vlečljivo sluz, ampak mogoe pa bo kaj učinka. Verjetno bova imela celo tubo za kake 3 kroge, čeprav upam, da prej uspe 😉 Itak še oba pijeva krvomočnico, nekje se pa ja more poznat ;)) Moj mi je ful smešen, ker ni ravno “zeliščni tip”, včeraj zvečer me je pa kar trikrat vprašal “kaj ni zdaj že čas za krvomočnico???” :))) Se tok smešno čuje od njega takšno vprašanje 😉
:)) Mojemu je tudi všeč, še sreča 🙂
A ima katera izkušnje z ovulacijskimi testi? Jaz sem prvega delala v torek, je bila čisto rahla črtica in sem sklepala, da bo z vsakim dnem postajala temnejša, ampak zdaj je že 2 dni čisto rahla, O bi morala pa po izračunih imeti jutri ali pojutrišnjem. Sluz že imam, pa nekaj čutim v trebuhu, sicer ne boli, ampak vem, da se nekaj dogaja. Kdaj vam pokaže močnejšo črtico na ovulacijskem testu?
Karin79, kdaj se je pa tebi temperatura spustila po ss (če se ti je)? Že pred bolečinami ali potem?
@mogočeNosečka
ja je možno…jaz sem imela zadnjo menstruacijo 18.1. 2013 in je ni in ni bilo…v marcu sem bila pri ginekologinji, ker so testi kazali negativno in sem tudi pri njej delala test, ki je bil negativen, dala mi je dabroston, da bi sprožila menstruacijo (je rekla, da tudi če bi bila noseča, mi te tablete ne bodo škodovale)…in kaj misliš…pred 15 dnevi so se pojavile slabosti, sploh nisem pomišljala, da bi bila noseča sem mislila da so živci, stres…in mi mož reče, da naj poskusim naredit test in nisem hotela….no slabosti niso nehale, sploh zjutraj, kave nisem mogla in v sredo naredim test, itak sem vedela DA BO NEGATIVEN in se mi pokaže takoj črtica, sem pa delala najcenejši test, kar jih je….nisem verjela, zjutraj letim po digitalni CB, ki tudi pokaže nosečnost, tako da sem pa le začela razmišljat ja mogoče pa sem res noseča. Včeraj sem bila pri ginekologinji, me je takoj vzela, in sem videla srček, tako da zdaj sem pomirjena in šele zdaj res verjamem v čudeže. Več kot leto in pol truda, pitja čajev in zanosim takrat, ko sem mislila, da sploh ni šans….no, sploh nisem razmišljala o tem…
vsem, ki čakate, držim pesti…vem, kako je, ko vsak mesec čakaš in upaš, da menstruacije ne bo
No, sicer sem že prej slutila, da imam zelo pozno ovulacijo, ampak danes sem si to potrdila z ovulacijskimi testi. Začela sem jih delati na 13. dan in je bila čisto rahla črtica, vsak dan približno isto bleda, danes zjutraj pa takoj, po manj kot pol minute, močno obarvana, bolj od testne. Sem pa 19. dan, torej bo ovulacija na 20. dan. Tako da sedaj vem, da sva od prejšnjih 3 ciklov, kar poizkušava zanosit, 2x prenehala prekmalu seksat, sva mislila da je že vse mimo :(( Sem pa prebrala, da potem v tem primeru imam zelo kratko lutealno fazo (9 dni), ima mogoče katera recept za naravno izboljšanje hormonov? Nekih tablet ne bi jedla…..
Kako pa ostale kaj? 🙂
Vem, da si napisala, da ne bi tablet … ampak vitamin B6 pomaga pri podaljšanju lutealne faze.
B kompleks pač. Mogoče bi kakšne naravne zadeve, ali pa hrano, ki vsebuje tole … defititivno pa b6
Jaz sem dva dni nazaj nehala krvavet, po moje bom imela popolnoma zmešan ciklus in na tale mesec sploh ne računam …
Vitamin B6 reduces blood estrogen and increases progesterone. Therefore, a deficiency of Vitamin B6 can cause decreased liver metabolism of estrogen, further causing an excess of estrogen. This then results in “estrogen dominance”.
Vitamin B6 (Pyridoxine)
Usage: Vitamin B6 is used in TTC to lengthen the luteal phase. B6 is also excellent for some types of excema, and is helpful for nerve problems such as tingling or burning fingers and toes, and helps to maintain normal nerve function. B6 is required for the chemical reactions of proteins – the more protein you eat, the more B6 you need. Along this same line, B6 is required for sufficient production of seratonin [alleviates depression, certain migraines, and fibromyalgia pain] and dopamine [required for good mental health; lack of it may contribute to Parkinson’s disease], and in fact, a B6 deficiency will make it difficult to assimilate amino acids from your food and any amino acid supplements you might be taking. Amino acids are the building blocks of protein. One example of this affecting one’s life would be the amino acid L-Tryptophan, which helps one to feel calm and to sleep. Don’t turn yourself into a Prozac zombie: Take some B6 instead. B6 is useful in alleviating PMS. B6 is required for the synthesis of antibodies in the immune system, and acts in the formation of red blood cells.
Recommended Dosage: From 50 to 200 mg per day (over and above any multi-vitamin you might be taking). Do not take more than 200 mg extra, as this could cause nerve damage. An excellent form of B6 is called P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate).
Food Sources: Beans, nuts, legumes, eggs, meats, fish and whole grains.
Side Effects: Except as mentioned above (possible nerve damage from excessively high dosage), none, although when taken late in the day, B6 keeps some people awake. Best to take B6 in the morning.
in še … evo 🙂 brez tablet
Hvala, hvala, hvala……super si!!! Saj ne vem, zakaj sem sploh proti tabletam, verjetno zato, ker nimam zdravstvenih težav, mogoče v celem letu vzamem 2 aspirina, gripo pa fašem 1x na 4 leta. In sedaj ko poskušam zanosit, jem en kup raznih pripravkov: folno, krvomočnico, občasno še ribamed in matični mleček in maco (ne vsak dan, pač ko se spomnim), in mi kar presedajo te tablete. Bom pa vseeno skočila po B-kompleks ;)) jajca in špinačo pa itak obožujem :PP
Sem si pa na forumih prebrala en kup neverjetnih zgodb, ob kakšnih nemogočih situacijah so ženske zanosile, tako da v tvojem primeru ne bi bila tako prepričana 😉
Ojla, punce!
Midva sva spet dala en ciklus skozi in čakava. Danes je 28. dan, M sicer v povprečju dobim 33. dan.
Si že dva meseca merim bazalno T. Prejšnji mesec je bil graf šolski, ta mesec pa imam že 3. padec T?! Prvi padec je bil 15. dan ciklusa, drugi je bil 20. dan, tretji pa včeraj, 27. dan, s tem da 16. in 21. dan se je T nazaj povišala, danes je pa še kar nizka (36,6 °C). M še ni, znakov PMS tudi ne. Edino včeraj me je zjutraj malo špikalo spodaj v trebuhu.
Mi je pa ta mesec sredi ciklusa zmanjkalo mace in si nisem šla po novo, ker imam probleme z depresijo in se mi zdi, da je zadnje mesece slabše in morda bi lahko bilo zaradi mace… Tako da lahko so padci T od tega. Ne vem…
Imam pa v četrtek pregled pri G in ji bom povedala, da že od avgusta bolj oz manj aktivno delava na otročku pa še nič ni.
@bibaleze: Drugo leto bomo zibale, itak! O tem ni dvoma 😉
Face smo! Držmo se tak fajn še naprej. Good things come to those who wait :))
Aja, pa čestitke vsem, ki ste vmes zanosile, nisem brala celega foruma, ampak verjamem, da je v zadnjem mesecu sigurno ratal kak plusek! 😉
Potonika, kakšno temperaturo pa imaš, ko je visoka? Ker jaz imam nizko 36.1, 36.2, za visoko pa že štejem 36.6, po večini 36.8. Nikoli pa je nimam nad 37. Sem si brala, da če se ti za visoki T temperatura spet zniža, tisto še ni bila ovulacija. ta nastopi šele, ko je temperatura vsaj par dni visoku in ni nobenega padca. Si opazovala še druge znake, npr. sluz? Mogoče bo pa G kaj videla na ultrazvoku, če ti ga bo delala.
Jaz imam pa po ovulacijskih listkih danes ovulacijo, se ful trudim karkoli začutit, ampak ni nobenih znakov, po katerih bi jo zaznala 😉 Pa se začenja mučno obdobje čakanja…..
Nizko imam 36,4-36,7°C (do O), visoko pa 36,8-37,1°C (po O) – merim pod jezikom. Glede na sluz bi O morala biti ob drugem padcu T (20. dan) – tako bi jo naj imela tudi sicer. Tisti dan sem imela tudi zelo povečan libido (med popoldanskim dremanjem sem se zbudila zaradi tega!). :))) Po tem je bila T visoka 6 dni. 7. dan pa spet padec. Bomo videli, kaj bo jutri… 🙂 Listke za O imam tudi jst že par mesecev doma, samo še nisem delala. Če imam predvidoma 20. dan O, kdaj naj začnem s testiranjem?
Uživajte v sončku! 😉