Najdi forum

Čakamo na +

Potonika sem na istem kot ti. Nikoli ne vem kdaj naj pricakujem M. 🙁 prejsnji mesec sem jo dobila 42 dan. Danes imam 31.dan in zaenkrat ni se nic, upam da je ne bo 🙂
Veselo pustovanje vam zelim 😉

No, pa je prišel znak – menstruacija! Ah, ja… 🙁 Zdaj pa res grem po teste za O.
Mateiiciica, držim pesti zate!!
Še eno vprašanje… Ali jeste folno kislino že zdaj, ali boste začele, ko se bo prijelo?? Jst še nič ne jem…

Potonika bo pa drugi mesec boljse, Nic se sekirat 😉 hvala, pri meni se nic M 🙂
Jaz folno kislino jem ze en mesec, mi jo je ginekologinja priporocila, ko sem ji omenila da bova delala na otrocku.

Joj, jst sm tak žalostna… :'( Vsak dan vidim samo nosečke in mlade mamice okrog sebe. Saj sem fuuuuul vesela za njih, ampak jaz bi tudi!! Zelo sem neučakana in kar malo depresivna zaradi tega… Kako se ostale držite? Vam tudi samo to hodi po glavi? Potrebujem malo podpore. 🙂

Potonika pa ne bit zalostna, bo maybe pa drug mesec kaj boljse 😉 jest tud sam na to mislm 🙂 pri meni se vedno Nic M, Danes 34.dan.
Potonika a to bo tvoj prvi otrok Ali jih ze kaj imas? Koliko pa si stara ce smem uprasati 😉

Punce kje ste? Se je ze pri kateri kaj prijelo ta mesec? 🙂 pri meni se vedno ni M 🙂
boste svoje moze/partnerje/fante kaj presenetile zvecer v postelji za Valentincka?

Punce, malo sem pokukala na forum čakajočih na plus… Če je želja po otroku zelo močna, je tako zelo težko vsak mesec sproti, sploh za tiste, ki imajo neredne menstruacije!

Kakorkoli pa, večkrat sem že prebrala in se popolnoma strinjam, da manj ko misliš na to, manj ko si želiš, prej pride. Ne vem zakaj je tako.

Sprostite se, poskušajte ugotovit kdaj imate ovulacijo, seveda najboljš pa da ste s partnerjem aktivne vsak drugi dan in se pustite presenetiti. Velik faktor je tudi želja na drugi strani… Sicer pa pravijo tudi, da pride ob “svojem” času, da težko karkoli sforsiramo. Da bolj ko si želimo, bolj se cilj oddaljuje od nas. Tako da pustite želji svojo pot, in vse bo prišlo samo od sebe.

Seveda je tu prisotne malo filozofije, je pa zelo blizu resnice, za večino primerov.

Želim vam da čimprej zagledate svoje pluske!

Pa lepo Valentinovo vam želim.

Helou! Sem že boljše 🙂 Samo da gre prvi, drugi dan M mimo in sem že kar ok :)) Hormoni pač… mateiiciica, kdaj boš delala test?? Že imaš kaj znakov? Jst še nimam nič otrok. Ti?
Anonimka1, ja se popolnoma strinjam s tabo! Samo včasih je to težko spravit v prakso, ko te prevzamejo hormoni in čustva… Ampak delamo na tem 🙂 Čez mesec kar gre, ni problema, samo pred M je pa včasih kriza. Ampak saj smo čustvena bitja in tako je ok. Ne moramo se vedno dobro počutit. Je pa prav razmišljat o tem, zakaj je želja tako velika, ali gre res samo za željo po otroku ali je še kaj drugega v ozadju… Vse to je del osebne rasti, ki se pa tako nikoli ne konča…

Za test bom pocakala se en tedn,ker prejsnji mesec sm jo dobila po 42dneh, tku da tud zdaj se nc upam na +, bomo vidli. Kaksnih posebnih znakov nimam, obcasnu me kaj spikne, pa ucash mau slabosti po jedi. Nimam se Nic otrok, cez 3tedne bom stara sele 20let 🙂

Živjo tudi od mene.
Potonika, popolnoma se strinjam. Cel mesec še nekako gre, včasih še mislim ne na to. Potem ko se pa bliža M ali ne M je pa kriza. Ko pride M sem čisto na tleh, potem pa dalje. Jovo na novo. Zna bit zelo težko. Sploh če se potem še kakšna pametna babica/tašča oglasi, da sem zdaj pa že jaz na vrsti. Če bi oni vedeli … Bi bili raje tiho.

Potonika – Ja hormoni to pa res lahko tečna stvar. 🙂

Aja, pa to, ko berem, kako ženske že takoj po ovulaciji razmišljajo al se je prijelo al ne in delajo teste še pred izostankom menstruacije…Joj pa to je muka. Jaz sem bila smo enkrat na tem in takrat sem si rekla, da če se kdaj misli kaj prijet naj se, če pa ne pa tut prov in da ne dam niti evra več za predčasne teste. In glej ga – takoj naslednji mesec sta se po nekaj dneh zamude pokazali dve črtici. Tako da resnično polagam na srce vsem ki se trudijo in se jim vleče druga polovica do menstruacije – zamotit se, ne mislit na to, ne se živcirat, s tem si res ne delate nikakršne usluge. Res da je težko samo če se le da, se probajte disciplinirat. Počakajte na par dni izostanka, če imate redne m. je bo to zeeelo dober znak, da ste noseče. In takoj boste vedele. Ne boste rabile testa. 🙂

Hormoni in nagon so res lahko močni, samo če se jih lotimo z zdravo mero razuma se da. To je trening za nas same in tako kot praviš ti Potonika, gre tudi za osebnostno rast. Čustva seveda v večini primerov prevladajo razum, zato pa se moramo toliko “natrenirati”, da se jim v svojo korist ne pustimo, ko situacija ni primerna. Kaj bi bilo če bi vsakič ko se nam krega – skregali ???!!!??? Samo ta primer pa že vpleta druge osebke in okolico in zato se lažje adziramo. Ko pa gre za nas same, pa je to toliko težje, ker gre samo za nas in sami s sabo se ponavadi sploh ne znamo zmenit. No, kot prvo gre seveda kot pri vseh stvareh za zavedanje – prvi korak k rešitvi – torej da si zavedamo kaj povzročimo s tem, ko se pustimo negativnim čustvom… Potem je pa tu drill in šola življenja. Vse življenje se učimo in vedno so kake nove situacije, ki nas preizkušajo….

Ja no, skratka, spet filozofiram. Čim bolj se prepustite pri načrtovanju otročička, veselite se, vizualizirajte a ne s ciljem da čimprej pride oz. takoj zdaj tukaj… Če sta se s partnerjem odločila, da je čas, je to dovolj, potem pa urjenje potrpežljivosti in discipline pred izgubo glave na koncu ciklusa… 🙂

Srečno vsem, upam, da čim prej zagledate + oziroma II.

Danes dobila M 🙁

Pozdravljene…:)

Brala sem vaše izjave…moram rečt da ste še mene razžalostile. Potonika in mateiiciica…hudo je, in vem zato, ker se je meni to že tudi zgodilo. Ampak pomembno je vstrajati. Jaz imam naprimer nov mesec pred sabo in plodni dnevi so se začeli od trinajstega naprej. Seveda sva se tega držala in imela odnose med plodnimi dnevi…Upam da se kaj prime. Sicer ne pričakujem veliko, ker sva samo enkrat med plodnimi dnevi zaenkrat sexala, ampak imam še do 21.čas. 🙂

Jaz vsem želim srečo…in usem nam pluske…:)

Zdravo!
Mene pa nekaj zanima glede merjenja bazalne temperature – tiste , ki imate pred menstruacijo par dni rjav izcedek. Jaz ga imam in sem si vedno računala, da prvi dan menstruacije je tisti dan, ko dobim izcedek (v mojem konkretnem primeru 31.1., pravo menstruacijo pa sem dobila 3.2.). ta mesec sem si prvič merila bazalno temperaturo. Po izračunih sem imela ovulacijo 15.2. in takrat sva bila zelo aktivna – pač 4 dni, temperatura mi je pa tudi narasla iz 36.2 na 36.7, tako da sem sklepala da je bilo to to. Ampak danes pa šok, zjutraj sem imela temperaturo 37.0 (včeraj 36.4) in sem si izračunala, da če štejem za 1. dan menstruacije tisti dan, ko se res ulije (3.2.),je potem ovulacija bila včeraj, danes pa se mi je temperatura dvignila. In točno zdej, ko nisva seksala že od 15.2:((( Kako pa vi določite 1. dan menstruacije in izračun plodnih dni? saj vem, da je treba seksat na vsake par dni, samo če centrirava točno na ovulacijo, potem kar nimava želje s takim tempom nadaljevat 😉 Madona, zgleda da še ta mesec ne bo nič, sem ful jezna na sebe!!!

ah, kaksni plodni dnevi, to je treba kar nonstop. 😀 jaz nic kaj dost ne racunam. Zdaj, ko malo bolj spremljam sebe in svoje telo, tocno vem, kdaj so ti dnevi. Bolece prsi, prozoren izcedek + rahli krci = ovulacija. +/- 1 teden 🙂 sej se mava pa ja rada, ne bova zdaj dnevov izbirala 😉

Naj še tudi jaz povem svojo zgodbo. Ne morem več spati, pa imam čas 🙂 sredi decembra sem zagledala plusek na testu, vendar se mi je na koncu meseca pojavila krvavitev. Sem odšla na urgenco, kjer so mi dejali, da imam splav nevitalne nosečnosti. Čez dva tedna sem imela pregled pri ginekologinji, ki mi je rekla, da se je pač zgodilo, da pa vse izgleda vredu in da naj počakam kakšna dva meseca oz., da pride menstruacija. Do danes menstruacije še ni bilo, zato sem včeraj spet naredila test. In, spet je bil plusek. Sem prebrala, da se to rado zgodi, da zanosiš takoj po ss. Sedaj bom pa spet raje malo počakala in še enkrat naredila test ali pa šla na odvzem krvi, in ne kar takoj ko menstruacija zaostane. V primeru, da se spet kaj zgodi….

Mallina :))) Kolkrat pa sta pol v akciji, če smem vprašat?? Mi2 sma zdej v 2. krogu, v 1. sma šele začela računat ovulacijo, medtem ko bazalno pa sem si začela merit zdaj v 2. krogu. Sma pa v času plodnih dni 2x na dan :)) in potem postane že kar malo preveč, če hočeš v podobnem ritmu nadaljevat še naprej 😉 Obljubim, da se boma mal umirila v prihodnjih krogih (pa čeprav upam, da jih ne bo preveč;) Sem pa zdej že ven iz žalosti, včeraj sem bla pa res jezna! Pa še računala sem si, da sma 15.2. zvečer mela akcijo, ovulacija pa je bla 19.2., tako da neke teoretične možnosti tudi so, čeprav nimam preveč upanja. Tako da 2.3. je ne pričakujem 😉

Lunka1 čestitke in srečno!!

In že vidim, kk ne bom zdržala ne delat testa do takrat :DD

Midva sva se odločila, da januarja začneva in sva mislila, sa bo trajalo nekaj časa….pa naju je na valentinovo presenetil plusek 🙂 srečna, ker bo to najin prvi otrok :))) zdaj čakava na 1.pregled, da lahko poleg staršem oznaniva celemu svetu….se pa vleče, ker je pregled šele 15.3.

No, prinas pa tudi ta mesec nič ne bo, ker sem dobila neko vnetje tam spodaj in sem na antibiotikih, ta čas pa tudi seksat ne smem… Takle mamo… Bo že enkrat prišel najin čas…
Petrika, vidva se pa malo umirita :)) Če bosta vsak drugi dan bo že čisto ok 😉
Tudi jst sem si začela merit ta mesec bazalno, pa testerej za O sem si kupila. Se bom pa vsaj kaj o sebi ta čas naučila.
lunka1, upam, da gre pri tebi za nosečnost in da je vse ok! Vsem ostalim pa čim prej pluske 😉

New Report

Close