Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost cakalna doba za ivf – mb

cakalna doba za ivf – mb

Pozdravljene, ali mi lahko katera pomaga kaksne so cakalne dobe za ivf v Mariboru, ko sem se prijavila na čakalno listo so rekli, da dobim po šestih mesecih odgovor, a nekaj se je govorilo, da so se čakalne dobe skrajšale. Zanima me kako dolgo ste cakale od prijave na cakalno listo do zacetka postopka in ali je kje mogoce preveriti kako se premika cakalna lista. Vsa stara sporocila na to temo sem ze prebrala pa se vedno ostajajo odprta vprasanja.

POZDRAVLJENA

Sama sem se na listo vpisala 17 marca, s postopkom pa sem začela natanko 17. septembra( Femoden tabletke). Pikat sem se začela 1. oktobra, punkcijo sem imela 27.10. 2004 in ET 29.10. 2004. Tako da si lahko narediš malce predstave o vsem tem.
Ker je bil postopek neuspešen in ker sem brez zamrznjenčkov sem se z datumom punkcije avtomatsko ponovno vpisala na čakalno listo. Sedaj spet čakam, da preteče 6 mesecev, da dobim novo povabilo.
O tem, da naj bi bile čakalne vrste zdaj krajše sem tudi jaz brala a sem se pozanimala v bolnici pa ni tako – na žalost. Čakalna doba je še vedno 6 – 8 mesecev. Kdaj si se pa ti vpisala?

Želim ti, da ti čakalni dnevi čimprej minejo.

LP Tina

Hvala za odgovor Tina&G, upam, da bo v drugic uspelo. Kako to da moras sedaj spet cakati 6 mesecev, ni tako da ko enkrat zacnes s postopkom cakalna doba ni vec tako dolga. Ali sta v postopku v Mariboru in pri kom. Midva sva se vpisala na cakalno listo 25.11.2004, kdaj tocno si dobila posto iz konzilija – septembra?? Ali si kje preverjala kako dalec-blizu na cakalni listi si ze. Jaz sem v postopku v Mariboru pri dr Vlaisavljeviću.

Zdravo.

Jaz sem se vpisala na listo čakajočih 31.3.2004 in s postopki začela 13.10.2004 – Femoden tabljetke. Injekcije 17.11. in punkcija 30.11. Torej je čakanje res dolgo 6 mesecev.

Iz bolnišnice dobiš vabilo za začetek postopka, ne dobiš pa ničesar od konzilija. Vse v zvezi s tem ureja bolnišnica.

Tudi jaz sem pri prof. Vlaisavljeviču, saj je moj osebni ginekolog. Pri njem sem opravila dva razgovora, tudi tistega pred pričetkom postopka IVF, pri vseh nadaljnih postopkih pa ga nisem več srečevala. Dejansko sem imela največ stikov z dr. Kovačevo. Tu je namreč zelo odvisno, kdo je takrat v smeni, ko imaš UZ, punkcijo in ET.

Želim, da ti čas čim hitreje mine. Vem, kako težko je čakati, vendar se splača. Vsi so zelo prijazni, od administratork, sester, do zdravnikov.

Aja, še to! Jaz sem nekje po treh mesecih čakanja poklicala in vprašala, če se že ve, kdaj bom na vrsti. Pa mi niso mogli ničesar povedati. Odvisno od programov, so mi rekli in zagotovili, da več kot 8 mesecev zagotovo ne bom čakala.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

LP
Pipi+

HVALA ZA ODGOVOR PIPI+

SAMO MALO BI TE ŠE ZAGNJAVILA. KOLIKO ČASA PRED ZAČETKOM POSTOPKA SI DOBILA VABILO IZ BOLNIŠNICE. ALI SI MORALA POČAKATI DA SI DOBILA MENSTURACIJO?
RADA BI SI NAMREČ PLANIRALA DOPUST ZA TISTI ČAS, ZATO SEM BOLJ NEUČAKANA. KAJ PA DOPUSTI ALI V ČASU DOPUSTOV POSTOPKI NORMALNO TEČEJO?

Zdravo, Lumpi!

Tudi mene so vpisali na listo 20.11.2004 v MB za ICSI.Tudi mi je bilo rečeno, da bom na vrsti nekje čez 6-8 mesecev in me enako kot tebe zanimajo te stvari (kdaj te obvestijo, kako je to v poletnih mesecih, ko so dopusti,…). Upam, da nama bo čimprej minilo in bova tudi medve že enkrat skoraj srečki nosečki!!!

Zdravo, Lumpi.

Jaz sem bila ravno na morju, ko me mama kliče, da sem dobila nekaj iz bolnice (nekje med 20. in 25. avgustom). Ja odpri, mami, in mi hitro prečitaj datum!!! Sem kričala v telefon. Potem pa sem na rit padla, ko mi pove 13.oktober.
Jaz sem mislila, da tega ne bom nikoli dočakala. Kako se je vleklo do 13.10. In ta datum je samo datum za PRVI RAZGOVOR IN UVRSTITEV V PROGRAM.

No, 13.10. pa me je zdravnik na razgovoru vprašal, kdaj pričakujem naslednjo menstruacijo in me glede na datum M uvrstil v program. To so v naprej pripravljeni programi, po katerem dela ena skupina deklet in jim uskladijo M cikluse tako, da vse začnejo enako z injekcijami. Ta dekleta potem čez cel postopek srečuješ na UZ, punkciji, ET, testiranju itd.

Ciklus ti bodo uskladili s kontracepcijskimi tabletkami Femoden. In še en plus je to. Za en mesec ti ustavijo razvoj jajčec in pričakujejo zaradi tega v stimulaciji večjo število foliklov.

Glede dopustov. Za mesec AVGUST ti lahko zagotovo potrdim, da delajo. Ker je moja prijateljica imela ET v avgustu.

Težko, da te kako potolažim. Lahko ti samo zaželim, da ti čim prej mine to čakanje. Priporočam, da izkoristiš vsa vabila na zabave, na izlete itd., da ti bo čas prej minil. Zdaj se še sprosti in uživaj, čagiraj … Potem boš bolj mirovala.

LP
Pipi+

Hvala pipi za izčrpen odgovor, mislim da bo marsikateri, ki čaka na ivf zelo koristil. Lepo uživaj s svojim dragim in čuvajta pikico – upam da nisem kaj zamešala saj ti je uspelo a ne.

Lp Lumpi

Zakaj moram spetr čakati??? Ker tako pač imajo urejeno v bolnici- ni druge kot da čakaš. Sva v MB, pri dr. KOvačevi.

New Report

Close