Najdi forum

cajcek za pomirjanje

Zivjo!

Keri cajcek je najboljsi za pomirjanje? Kaksen tak, ki se ga da kupit, pa da je uziten in res deluje.

Pika!
S šentjanževko ne moreš zgrešiti. Najdeš jo celo v zeliščnih tabletkah za pomirjanje (Persen), vendar se meni osebno zdi bolje, da si skuhaš čaj. Je tudi najboljši naravni antidepresiv. Če pa gre za trenutno močno razdraženost, razburjenje ali šok, pa ti svetujem baldrijan. Kupiš lahko v lekarni baldrijanove kapljice, jih nakapljaš v vodo ali pa na kocko sladkorja (10-20). Okus? Ni kot tvoja najljubša čpkolada, ampak se da to zaužiti. Morda ti bo celo všeč.

Ja k’tere ar’cneje pa so še ble dobre?

LP

Pravijo, da tudi čaj poprove mete pomirja. Meni je full okusen in aromatičen in če mu dodaš še žličko medu… mmmmmmmmmmmmmm, doooobro!

Pomirja tudi čaj melise. Lahko si pomagamo tudi z Bachovimi zeliščnimi kapljicami “rešilno zdravilo”.
Lep dan želim
Tia

Kje je možno kupiti Bachove zeliščne kapljice?

lp neja

bachove kapljice rescue(reskju) lahko,med drugim,nabaviš tudi v trgovini Arnika,Škofja Loka Suška c.23 ..telefon 04/51 31 984.Pošlejo tudi po povzetju.

Namen tega zdravila je da odpravi šok zaradi strahu (pred izpiti,zasliševanji……….)groze,panike,druševnega stresa in nezavesti.Deluje kot zdravilo v sili.

Imam prijaeljico,ki se boji letenja z avionom…vedno jih vzame pred vzletom in mirneje prenaša vožnjo.

Jaz jih imam vedno doma in jih,ob priliki grmenja(neurij) in petard ,dajem svojemu kužku,Delujejo zelo pomirjujoče tako,da ti jih lahko priporočam.

Lep pozdrav

Jaz uporabljam sama te Bachove kapljice ob vseh psihičnih pritiskih. V kozarec z vodo dam 4 kapljice zdravil in jih pijem po požirkih. Meni pomagajo, da se sprostim in premagam določene strahove. Seveda lahko premagaš strah samo na ta način, da se soočiš z njim in ga obvladaš.
Kapljice dobiš na naslovu, ki ga je napisala Sara, če pa si slučajno v Avstriji, jih tam kupiš ceneje.
Lep dan želim vsem skupaj
Tia

Ali se teh kapljic lahko navadiš, kot recimo ostalih antidepresivov in podobnih tablet? Mislim predvsem odvisnost od njih, če jih večkrat uporabljaš?

Hojla, Muri!
To nikakor niso antidepresivne kapljice v obliki kemije, ampak so to izvlečki rastlin in zato ne postaneš zasvojen s temi kapljicami. Uporabljam jih že nekaj let pa ne čutim nobene zasvojenosti, ker to uprabljam kot pomoč pri soočanju s težavami in strahovi.
Lep pozdrav!
Tia

Tamara, popravek: Persen je iz baldrijana, mete in melise in se uporablja za pomirjanje (pri razdražljivosti, tremi, tudi nespečnosti itd.), pripravek iz šentjanževke je pa Deprim – res je en najboljših antidepresivov, je pa potrebna previdnost pri uporabi (dobro prebrat priloženi listek), ker sploh ni neko nedolžno zelišče.

jaz moji dragi pripravljam čaj iz zeliščne mešanice naslednjih zdravilnih zeli:

BALDRIJAN
BAZILIKA
GLOG
HMELJ (storž)
KAMILICA
MATERINA DUŠICA, poljski TIMIJAN
POPROVA META
NAVADNA PLAHTICA
NAVADNI RMAN
ŠENTJANŽEVKA
ZDRAVILNI JEGLIČ.

Čaj posladkam z medom ter dodam kavno žličko švedske grenčice.

Jožica, hvala za popravek, se vidi, da teh stvari ne kupujem…

Dodajam pa še svoj popravek: ne mešajte pomirjeval, ki povzročajo težko zasvojenost z andtidepresivi (sploh nove generacije). Eden od zdravnikov mi je razlagal o učinkih enih in drugih, toda je bil precej neobvezen pogovor, zato ne bom delala obnove, da ne bom kje zgrešila bistva (zapisala pa si tudi žal nisem).

Vsekakaor pa sem mnenja, da so naravne stvari najboljše, toda na drugi strani tudi kemija kdaj ni odveč. Vedno je treba dati argumente na tehtnico. Za in proti…

LP

Z baldrijanovim izvlečkom res ne postaneš zasvojen, kar pa ne velja za vse izvlečke rastlin. Kaj pa opij, hašiš,…

Aleluja! En in edini osebek na tem forumu, s katerim lahko delim mnenje, da ne moremo kar tako opredeliti za neškodljivo in splošno uporabno vsega, kar nosi nalepko “zeliščno”. Me res veseli, ker sem se že spraševala, če nisem mogoče malo čudna? 🙂

New Report

Close