Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija čajček

čajček

Pozdravljeni!

Našega pediatra sem pozabila vprašat eno zadevo.

In sicer s 3-mesečnikom se dojiva polno in ga še nameravam ene 2 meseca.

In zanima me, glede na to da bomo čedalje več na sprehodih, in bo čedalje hujša vročina in tamalga čedalje hitreje zdela vse skup…ali mu lahko ponudim kak čajček?Ponudila bi mu čaj, pač toliko da pridemo do doma, ker danes mi je 10 min pred domom začel hudo jokat in ko sva prišla domov, je tako vlekel dojko, kot že dolgo ne, pa sva 1 uro nazaj jedla.

In koliko ml čaja, ter katerega, če?

Pa zanima me še, katero stekleničko? Malo me skrbi da se ne bi želel več dojit.

Nekako je v Mb kar problem glede dojenja, si še vedno večinoma kar deležen takih pogledov postrani, če dojiš kje na kakem javnem mestu…no pač ni mi za dojit v mestu, pa na kakem wc-ju tudi ne.

Kaj predlagate?

Lp

Draga Mandy,
popolnoma vas razumem, morda pa bi vi začeli pionirsko delo v Mariboru z dojenjem na javnih prostorih. Zdi se mi nedopustno, da bi se morali skrivati na WC!?! Ali moški tudi pijejo pivo na WC? Ali kavico tudi pijemo na WC? Halo?!
Ne, ne, vi se kar mirno usedite na klopco na Lentu (mmm, kako lep spomin, sedenje ob Dravi, blažen mir), ponudite dojko, lahko se diskretno zakrijete (pa ne zaradi zgražanja, naj se grejo solit, šentflorijanci) in mirno uživajte v tihi poti reke, lepih vrbah žalujkah in sončku. Če se kdo spotakne, mu vljudno povejte, da je otrok pač lačen in če oni lahko jedo pocesti, potem dojenček še toliko prej mora zadovojiti svoje potrebe. Več pa se vam ni potrebno ukvarjati s pripombami. Ni vredno.

Sicer pa seveda lahko vzamete s seboj čajček, katerikoli otroški bo v redu, ni pa potrebno dodatno sladkanje. Tudi izbira stekleničk je tolikšna, da ni zadrege. Razlike med njimi so bolj nianse, posebnost firme, reklama.

Uživajte, Mandy, ne pustite se zmesti zaradi ljudi, ki skrivajo svoj človeški obraz zaradi sramu.

lp
tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

živjo

Jaz sem dojila vse tri otročke marsikje( v restavracijah, klopcah, v naravi), samo na Wc jih nisem. S seboj sem imela vedno bombažno pleničko, da ni bilo vsiljivih pogledov. Sem pa gledala, da sem nosila tako majčko, ki jo je bilo brez težav privzdignit. Dojenje mi je bilo kar všeč in ni mi žal, da sem jih dojila več kot eno leto. Sploh poleti je to super, če je otrok žejen, flaške pa ni pri roki. Ob doječi mamici dojenček ne bo žejen.

lp

: )

New Report

Close