čaj iz malinovih listov oz. plahtice – za lajšanje poroda
Pozdravljeni,
sem v 32. tednu nosečnosti in obračam se na vas ter upam, da mi boste odgovorili. Kdaj lahko pričnem piti čaj iz malinovih listov, ki naj bi pripomogel k lajšanju poroda s hitrejšim odpiranjem porodne poti?
Nekateri sicer bolj priporočajo čaj iz plahtice? Tudi pri tem me zanima, kdaj in koliko naj ga spijem in če imate mogoče izkušnje kakšne nosečnice s pitjem enega ali drugega? Mogoče priporočate sploh kakšno drugo stvar?
Hvala za odgovor in uspešno delo še naprej.
lp, lina
Na zelišča se na žalost ne spoznam tako dobro, da bi vam lahko dajal zanesljive nasvete, še posebej v nosečnosti. Poskusite poiskati izkušenega zeliščarja in se z njim pogovoriti. Ideja o “naravni pomoči” pri porodu pa je zelo dobra.
LP
Špela je stara 5 mesecev.
Tudi sama sem pila čajno mešanico za hitro odpiranje porodne poti že od 6 meseca dalje – popila bi vse kar bi mi rekli da nuca, samo da bi bil porod lažji. Vsi so mi govorili, da pri tretjemu bo pa hitro……….no če je 8 ur hitro…….vse je relativno……..
Rada bi ti povedala samo to, da je porod pri vsaki ženski drugače. Sem pač ženska, ki se ji porodna pot zeloooooo počasi odpira in ga ni čaja ki bi mi mišice in ogrodje okoli ženskih organov omehčal.
V porodni so me skoraj vse mamice ki so prvič rojevale prehitele s porodom. Sama sem tretjega rodila med zadnjimi…….hvala Bogu vse je bilo uredu.
Normalno je, da nas je poroda strah in mislim, da boš naredila več zase če boš gledala na stvari pozitivno, se čim več gibala, sproščala, delala vaje za rastezanje in se imela rada.
Pitje čaja ti pa nikakor ne more škodit, popila sem ga cele litre……….če ne za drugega pa za boljši občutek in žejo
To so moje izkušnje in mišlenje,,,,,,,vse dobro ti želim
Je v švedski grenčici alkohol?