čaj
Po mojem lahko skuhaš planinskega. Pri tej starosti mislim, da lahko že dobi tudi kakšnega sadnega, vsaj moj sin ga je že pil. Drugače pa mi pijemo Hippove instant čaje, samo dam ful malo čaja v vodo, ravno toliko, da dobi malček okusa in da pije. Bebe in podobnih ne mara. Je pa pediatrinja tudi za mojega sina rekla, da mora čimveč piti tako, da mu kar kupim Frutkov ali Hippov sok in mu ga redčim z vodo.
naš fant že ves šas zelo rad pije rooibos (izg. rojbuš) čaje – to je zeliščni čaj iz južnoafriškega grma, ki ob sušenju postane rdeč in od tod ime. Podravka dela takega v vrečkah brez dodanih okusov in je dober. IMajo pa ga tudi v Čajni hiši v LJ, v več okusnih variantah. Je pa zelo zdrav, ima veliko mineralov, veliko železa. Jaz sem ga pila med nosečnostjo, ko sem imela krvno sliko na meji in se mi je ob naslednjem pregledu popravila. Sem pa brala že več člankov, kako ga priporočajo dojenčkom, tudi za umirjanje, pa za trebušček. Nima nič teina. Skratka, nam je všeč, ga pijemo dnevno. Priporočam!
LP leja
Ta čaj se kupi tudi v Mercatorju, Sparu,… Mojemu malčku ni preveč odgovarjal. Tudi Hippovi čajčki niso kaj preveč priporočljivi – menda – ker so precej sladki že sami po sebi. No, mi smo bili do 13 meseca na baby čaju, pa malo na roiboosu, pa od začetka Hippov komarčkov čaj, zdaj pa smo le še na vodi.
LP