Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje cah in ostale motnje

cah in ostale motnje

Pozdravljeni!

Imam diagnosticirano kongenitalno adrenalno hiperplazijo in redno jemljem dexamethason, zadnje mesece pa opazam se dodatne zdravstvene tezave, kot je pospeseno bitje srca, tezave z dihanjem (pricne me dusiti in nato se pojavi globoko dihanje), redko, pa vendar tudi se pricnem tresti, kot da bi izgubila vso moc in to traja dokler nekaj na silo ne pojem (jem sicer stalno in po veckrat na dan). Menjam razpolozenja in padam iz enega stanja v druga, od hiperaktivnosti do depresije. Sicer sem narocena na ponovni pregled, a me zanima, ce moram znake jemati resno in ce nakazujejo na kaksno drugo bolezen? Ali pa so znaki del moje bolezni, kajti pri pomoci in opisu moje bolezni mi lececi zdravniki niso bili ravno veliko v pomoc z dodatnimi podatki o bolezni.

Najlepsa hvala, Eta

Spoštovani!

Težave, ki jih navajate so nespecifične.Lahko so posledica vaše bolezni (kongenitalne adrenalne hiperplazije), lahko pa tudi zaradi drugih bolezni. Posebej bi priporočal izklučitev morebitnih hipoglikemij (padcev nivoja krvnega sladkorja).

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljena Eta,
moja hči ima tudi CAH, pa ker še nikoli nisem uspela nikogar spoznati, bi res imela nekaj vprašanj, kako je s tem v odrasli dobi.

Bom res vesela, če se mi lahko javiš na ZS.

Hvala in lp,
Kitekat

Objava čaka odobritev

New Report

Close