Byvacin sprej za šive po porodu
Pa kaj je tako hudega pri rezanju presredka? Mi res ni jasno…prvič bla vrezana, drugič sem se raztrgala, nobenih problemov, nobenega vnetja in ja, striktno sem se držala navodil zdravnika ki me je šival…po vsaki potrebi tuširanje samo z vodo in še nekaj…vložki VIR80…torej čisto naravni vložki vsaj 2 tedna…tista plastika Always ni za poporodne krvavitve.
Ja če tebi paše, da te režejo, naj pač te, čeprav mi pri najboljši volji ni jasno, zakaj bi si katera tega želela:-s Dejstvo je, da je žensko telo ustvarjeno, da rodi novo življenje brez tega posega, če le posluša svoje telo in so babice in dohtarji okoli nje normalni. Pa ne imet tako sprane možgane ženske, no. V SLO je procent rezanja presredka astronomski, že čez severno mejo pod 2%.
Ni bil problem v rezanju, problem je bil v tem, da se mi je vse skupaj zelo vnelo kljub tuširanju in uporabi vložkov vir. Takrat me je patronažna okarala, zakaj niosem imela s sabo v porodnišnici bivacina. Ker ga danes ne prodajajo več, bom imala s sabo cicatidrina sprej.
Problem je bil tudi v tem, da mi nihče ni povedal rezanja posredka, ampak je babica to storila. Šele takrat sem ugotovila, kaj se je zgodilo. Sedaj se bom že na začetku poroda pogajala o tem. Mislim, da bo šlo tudi brez rezanja.
Sicer pa always nikoli ne uporabljam ravno zaradi vnetij, ki sem jih imela kot dekle po menstruacijah.