bypass
Pozdravljeni!
Očetu, ki je star 63 let so pred tremi dnevi naredili dvojni bajpass na nogah (stegnih). Danes so ga hoteli postaviti na noge, vendar tega še ni bil zmožen. Povedal nam je, da so bolečine prehude in da ga se preveč boli. Dobil je tudi vročino (38,5), vendar so nam zdravniki rekli, da je to povsem normalno. Zbijajo mu jo. V nosu ima cevki za kisik in glukozo. Rada bi Vas vprašala koliko časa še lahko traja, da očetu vsaj malo popustijo neznosne bolečine in da se bo lahko nato postavil nazaj na noge? Mi lahko zaupate kakšen je predviden čas okrevanje po takšni operaciji in koliko časa so ljudje ponavadi hospitalizirani?
Za odgovor se Vam že v naprej lepo zahvaljujem!
Saša Klemenc
Pozdravljeni
Stara sem 58 let in imam 70% do 80% stenoze desne vratne zile. Jemljem zdravila za povisan holesterol, se veliko gibam ne kadim (sem kadila) se drzim diete vendar se mi stanje ne izboljsuje kvecjemu slabsa na izzvide zadnjega ultrazvoka. 25 novembra imam pregled pri nevrologu. Vse te preglede plus CT sem opravila v Sempetru.Kje lahko dobim se drugo mnjenje saj 58 let ni taka starost, rada bi se kako leto zivela brez strahu, da me zadene mozganska kap. Namrec ne bi rada ostala komu v breme. Hvala ze vnaprej z odgovor in lep dan zelim.
Hvala za zaupanje. Pri stenozi vratne arterije 70% ali več priporočamo, da bolnik gre na konziliarni pregled na Nevrološko kliniko v Ljubljani. Prosim vas, da telefonirate na naslednjo št. telefona 01.522. 3190 (sestra Jana ali Irena), kjer boste dobili vse informacije. Sporočite jima, da kličete po dogovoru z dr Cibic. Po potrebi mi lahko še pišete ali me pokličete (031.334.334). Srečno.