Butasti korona ukrepi in zveza
Pozdrav, da na kratko opišem svoj problem. Sem v zvezi, ki traja že 3 leta in pol, ona je še
študentka jaz pa zaenkrat brezposelna oseba. Nekaj časa sva skupaj živela v Ljubljani, ker pa sem jaz končal faks eno leto prej, sem se moral oktobra odseliti, ona pa je tudi šla domov saj ima v zadnjem letniku samo še prakso. Ona živi blizu Maribora, jaz pa na drugem koncu Slovenije. Zaradi premalih in nerednih prihodkov sva se odločila, da to leto še živima pri starših in se videvava za vikende itd. zdaj pa je udarila korona oz. bolje rečeno ti butasti ukrepi.
Videla se nisva že skoraj mesec in pol, saj ne želiva tvegat visoke kazni. Oba sva že rahlo depresivna saj nikakor ne uspeva dobit nekega potrdila za prehod med občinami po drugi strani pa vsakodnevno gledava ljudi, ki niso niti malo upravičeni do gibanja med občinami pa to počnejo saj imajo “false” potrdila.
Ljudje so vsak dan z mano v dvigalu brez maske, pol se jih ne drži ukrepov in ne držijo razdalje, celo pokašljujejo brez maske v trgovinah, jaz pa ne smem videti ljubljene osebe? Meni se to ne zdi normalno.
Kje lahko dobim kakšno potrdilo, kaj naj naredim? Prosim za kakršnekoli nasvete, saj sva midva brez idej in se nama bo zmešalo saj temu ni in ni videti konca.
Pri nas na dvigalu lepo piše, da se vozi samo ena oseba oziroma člani istega gospodinjstva. Kaj je s tabo, da rineš v polno dvigalo?
Ona naj prijavi pri tebi začasni naslov ali ti pri njej, in bosta lahko skupaj. Dejansko se pri teh rosnih letih ne znaš čisto nič pozanimat in ti mora ena stara baba svetovat? Začasni naslov se uredi prek neta. Upam, da imaš vsaj sigenco?
Bravo stara babura! Pri nas v dvigalu v 7 nadstropnem bloku nikjer nič ne piše, v polno dvigalo pa ne rinem jaz, ampak sosedje. Brez mask.
Kot drugo, glede tega sem se že pozanimal pri policiji in na upravni enoti, ki sta podali sledeč odgovor: začasno prebivališče se registrira, če boš na začasnem prebivališču bival vsaj 90dni, prehajanje med stalnim in začasnim prebivališčem pa je prepovedano. Za prehod občin je samo 13 izjem. (lahko si jih prebereš).
Naslednjič bo bolje, da ste tiho ga. Stara Babura
Glede na to, da nihče od vaju ne dela, si komot do konca ukrepov ti pri njej, smrkovje telebanasto. Ali ona pri tebi. In prav gotovo ti ne bo nihče štel dni, ko boš tam. Kdo pa misliš, da ima čas za to?
Ah, kaj se trudim. Če sta tako trčena, pa bodita ločena. Who cares. Sama sreča, da sta oba na isti ravni.
Dosledno upoštevanje zakonov in uredb celo do te mere, da nočeš prijaviti začasnega naslova, ker tam ne boš 90 dni, ima pač za posledico to, da se ne vidita. Sam sebi pripiši, če ne znaš uporabiti zdrave pameti. Boš dejansko koga ogrožal, če boš na drugi lokaciji oziroma če bo punca pri tebi? Bosta okužila celo vas? Misliš, da bo kdo šel štet teh 90 dni?
Avtor, popolnoma razumem in delim svoje občutke s tabo.
Midva s fantom sva skupaj 5 let. Živiva vsak na svojem koncu Slovenije, 200 km narazen. Jaz sicer delam v Ljubljani (dnevni migrant), on pa je s.p., in dokler sem bila tudi še v službi, sva se lahko redno videla med tednom in za vikend. Pred korono sva tudi začela konkretno prenavljati stanovanje, a nama jo je precej zagodla in vselitev prestavila za cca pol leta, po nepotrebnem. Sedaj je situacija takšna, da živiva vsak na svojem domu, jaz delam od doma ze cca 1 mesec, videla se nisva že vsaj mesec in pol. Na daljavo furava prenavljanje, dogovarjanje, službo in vse ostalo…. Ni enostavno in oba sva že na koncu z živci. To so izjemne preizkušnje in tisti, ki to preživijo, bodo preživeli marsikaj. Je pa tudi res, da se z izjavami v smislu, da to se pa res da in da ni hudega, pojavljajo predvsem tisti, ki takega načina življenja niso videli niti od blizu niti od daleč, kaj šele, da bi ga sami preživeli. Saj veš, kako pravijo: s tujim kurcem je lepo po koprivah opletat.
Držita se in vse dobro.
Pozdravljen.
Popolnoma razumem tvojo situacijo. Tako je bilo z mano in mojim v prvem valu. No midva sva pa komaj zacela z vezo in sva prebrodla vse. Oba sva namrec iz drugih koncev slovenije in komaj sva cakala, da se odprejo meje. Takrat sem bila tudi jaz brezposelna, brez prihodkov, on je pa delal in mi bi bilo nelagodno, ce bi se k njemu preselila, ker bi tako zivela na njegov racun in tega nisem zelela. Sedaj, ko pa sem dobila sluzbo sem se pa takoj, ko so se neobvezne trgovine zaprle, brez premisleka k njemu preselila in si pri njemu zrihtala zacasno prebivalisce, on pa pri meni v lj, ce slucajno rabiva it v lj, da lahko rece, da gre iz sluzbe “domov”.
Tako bi si tudi vidva lahko tako zrihtala, edino, ce je tudi tebi nelagodno pri njej bivati, ker si brezposelen oz. obratno. Hm kako sta pa prezivela prvi val? Sej takrat smo bili tudi mesec dni zaprti v obcinah.
Ce si res zelis biti z njo, se da vse zrihtat.
Namesto, da jamrate je kdo kaj naredil in podpisal to