Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv buster plus za povečanje prsi

buster plus za povečanje prsi

Pozdravljeni!

ZELO HITRO POVEČAJTE OBSEG SVOJIH PRSI…

je naslov oglasnega sporočila v 38. številki revije ONA.

Zanima me vse o tem izdelku.

hvala

Spoštovana Tinka!
Mene bi zanimal ta izdelek predvsem s strani varovanja zdravja. Oglas je zavajujoč in bojim se, da bo davek, ki ga bodo naročnice plačale prevelik.
Ponudnik tega izdelka trdi, da vsebujejo kapsule aktivno substanco naravnega izvora – fitoestrogene, ki vplivajo na hormonsko ravnovesje.
Vsako tovrstno trditev je potrebno dokazati in izdelek ustrezno obravnavati. Igra s hormonskim ravnovesjem je nevarna. Preberite si raje resne članke, ki se nanašajo na obolenja dojk in zresnili se boste.
Upam, da bo na oglas pozorna tudi zdravstvena inšpekcija in, da bo ustrezno zaščitila naše naivne kupce.
Moj nasvet in svarilo – ne zanimajte se več za ta izdelek.
Lep pozdrav!

Spoštovana ga. Nada!

Prav takšen odziv sem tudi pričakovala in se iskreno zahvaljujem za vaš odgovor.
Namreč moja mama je pred štirimi leti zbolela za rakom na prsih ter se uspešno pozdravila, sama pa spadam v rizično skupino za to bolezen.
Ob živce me spravijo takšni oglasi, zato želim, da se o tem kar največ piše, torej tudi v forumih in takšnih revijah kot je ONA. Želela bi, da ljudje iz stroke opozorijo na takšne reklame čim večji krog ljudi.

hvala

Spoštovana gospa Tinka!
Tudi jaz sem bila zelo vesela Vašega sporočila in še bolj Vašega mnenja. V prizadevanju za boj proti raku in za večjo ozaveščenost žensk bi res morali sodelovati vsi. Samo opozarjanje in strokovne razlage ne bodo vodile do željenega učinka, če se bodo v dobro branih revijah istočasno pojavljali oglasi s skrajno zavajajočo vsebino. Še bolj žalostno pa je, da predpisov, ki to prepovedujejo ne upoštevajo ne oglaševalci, ne uredništva in, da jih ne opazijo niti inšpektorji, katerih dolžnost je izvajati nadzor nad izvajanjem zakona in na njegovi podlagi izdanih predpisov.
(Zakon o zdravilih in medicinskih pripomočkih, Ur.l. RS št. 101/99; čl. 79 in Pravilnik o oglaševanju zdravil in medicinskih pripomočkov, Ur. l. RS št. 76/ 01; čl.13, 1., 8.,9. in 10. alinea).
Varovanje javnega zdravja sega na več področji kot je videti na prvi pogled.
Tudi jaz želim, da bi prevladalo racionalno razmišljanje, in da nas ne bi premagal komercialni interes.
Lepo Vas pozdravljam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close