Bullmastiffi
Baje so to bili obrambni psi in mislim da ga nebi bilo težko z nekaj truda spremeniti v ubijalca. Ampak zakaj? Videz je po mojem dovolj, da se kdo premisli. Če upoštevaš še nekaj genetike in verjameš da te bo izzvan brezpogojno branil imaš vse. Nežnega kužka in obrambo, ko si v nevarnosti. Sicer se pa bulmastifi raje umaknejo če jim kdo teži in to naša striktno izvaja. Zato ji tudi zaupam. Sem pa absolutno proti načtni vzgoji za nekega blaznega čuvaja, če nimaš s tem izkušenj. Ko bo pes glavni v družini bo hudo. Težko obvladuješ 60 kg mrcino.
Upam, da misliš trening z obrambnega psa res samo za boljši občutek, da se počutiš varnega, vendar kljub temu mislim da boš dovolj varen, če vzgojiš prijazno in tolerantno bitje.
Če sem te po krivem preveč napadla mi oprosti, vendar se ne morem zadržati, če vidim lastnika, ki svojega psa ne obvlada in po možnosti še ustrahuje okolico. Preveč se slabega sliši ravno o psih, ki imajo prepono bull- in sem že za masikoga bila trčena, ker ga imam.
Ma ne sploh ne Tinoča,tudi če bi nič hudega.Jaz sem samo eto tko hotel še kakšno informacijo več.
Sicer pa res,nisem takšen človek,ki bi imel psa da bi koga ustrahoval,rad bi se le počutil dovolj varnega,ker zdaj čedalje več opažam da so ljudje na ulicah popolnoma nestrpni in radi za vsako malenkost fizično obračunajo.Mislim,jz jih sploh ne razumem.Kam gre ta svet???
Ravno včeraj me je nekdo udaril ker sem parkiral avto bolj neredno,vendar takšna je bila situacija na parkirišču.Ampak niti slučajno nisem zaparkiral nekoga,drugi se je moral le malce bolj potruditi da je prišel ven in zato sem dobil po glavi.Na sodišče se mi pa ne da,ker tko delajo počasi,pa še po dveh letih to zastari,sem že bil v tej situaciji.
Tko! Se se slismo kaj.
LP,MiG