Najdi forum

Bulimistke, rabim nasvet

Dobila sem novo cimro, ki ima po mojem bulimijo. V hladilniku sicer nima kaloricne hrane (ima le limonin koncentrat, sladila, mleko z 0.5 % mascobe, ful nekih vitaminskih tablet kot npr. Unicap in nic drugega). Drugace pa se dogaja to, da poje mojo hrano in to v enormnih kolicinah. Npr, v enem dnevu mi je zmanjkal 1 kg kosmicev Sport musli, litrski kozarec medu…
Nikoli ne je pred mano, samo pove mi, da ji je ful pasalo pojest moje kosmice in da sej mi je ze druge kupila, ampak potem so tudi ti izginili…
Vendar ce ji jaz hrano ponudim, pa tudi ce je to le mandarina, je ne vzame.
Zadnjic je prvic jedla pred mano, neke kolacke, ampak potem je sla takoj na WC. Ko je prisla nazaj, mi je kazala ene stvari in na desni roki na clenku kazalca (tisti del kazalca, ki se drzi dlani) sem opazila, da ima tisti clenek ful rdec, glede na ostalo roko. Drugace je ful suha, najprej sem mislila, da je anoreksicna, ima samo 44 kg, tehtnico ima v sobi na vidnem mestu in na mojo hrano je prilepila listke >Bajsa>.
Rekla je, da je ta napis namenjen njej, ker se boji, da bi se spet zredila na 68 kg, kolikor jih je imela preden je shujsala. Povedala mi je da ze vsaj pol leta nima menstruacije. Stara je 20 let.
Torej, jaz se zaenkrat delam, da ne vem, da bruha. Zdaj me pa zanima, kaj naj naredim naprej. Poznam jo komaj en mesec, hudo mi je to gledat, ker se mi drugace zdi v redu punca. Kako bi tiste, ki imate podobne probleme reagirale, ce bi vas vprasala kaj v zvezi z bruhanjem? Ali ji sploh lahko pomagam ali naj kar vse skupaj pustim kot je, ali naj povem njenmu tipu, ali …..?

Hvala za vase nasvete, Milka

Mislim, da ji svoje skrbi lahko izrazite in predvsem ponudite pomoč, če jo bo potrebovala. Nikar ne bodite obsojajoči, poizkušajte biti prijateljski in topli. Seveda je smiselno počakati na kakšen trenutek, ko bo morda malo bolj sproščena ali mirna.
Prepričana sem, da se bodo oglasili tudi drugi s svojim izkušnjami.
Z lepimi pozdravi!

No,
“bulimistke” se sliši malce…Kot da smo karieristke ali feministke 😉

Kakorkoli, več kot očitno je, koliko “je ura”.

Vsekakor brez obsodb, se mi zdi pa mimo, da ti jemlje hrano, to pa res. No, tudi v tem smo si različne, ampak verjemi, punca si ne more pomagat in ja -potrebuje pomoč.
Za začetek lahko rečeš, da nočeš gledat tistih napisov na svoji hrani. Bodi pozitivni zgled. Podtakni ji kakšen letak ali knjigo na to temo.

Slišati je namreč, da je res v krizi. In čakanje je lahko usodno.

lp,
sassi

Milka,
Ce ze nisi ukrepala, ja, seveda, pogovori se z njo. Brez obsodb, zelo mirno in ponudi ji roko. Strokovna pomoc je verjetno bitna.

lp,
NB

New Report

Close