Bulimija-strah
Zdravo!
Ne vem,kako naj povem… Me je po resnici povedano malo strah…
Problemi so se začeli že v osnovni šoli-pri urah telovadbe. Vsako uro sem poslušala pridige,da sem debela,da moram shujšati… In to s strani učiteljice. No,in tako se je začelo. Jedla sem normalno,toda imela sem slabo vest. Poskusila sem z bruhanjem in počutila sem se boljše. Tako je to postal moj vsakdan. Jesti,jesti in nato bruhati. Kilogrami so se topili in počutila sem se boljše. Vse dokler v šoli (srednji) niso opazili,da je nekaj narobe. Najprej sem pristala pri psihiatrinji, nekoliko kasneje v bolnici. Sicer nisem bila zato,ampak… Tam sem nekako ugotovila, da to kar počnem, ni zdravo, da se s tem uničujem. Vse je bilo uredu.
Ampak sedaj, leto dni pozneje… Pridobila sem nekaj kilogramov,poleg tega izgubila nekoga, ki mi je pomenil največ. V sebi sem dobila občutek, da je to zaradi debelosti. Hotela sem ga zatreti, ampak ne gre. Želja po bruhanju je vse večja in nekajkrat sem ji že podlegla. Zelo me je strah, da bi se vrnila na stara pota, ampak ne vem kaj naj naredim proti temu. Nočem spet pristati v bolnici, to res ni moja želja.
Mi lahko kako pomagate?
Joj, nehaj s tem bruhanjem dokler še lahko!!!noben ki te je imel oz. te ima zares rad, te ne zapusti zaradi zunanjega izgleda!
če ti še nihče ni razložil posledic bulimije, naj ti jih čimprej, ker so zelo negativne, tako psihične kot fizične…(pomisli samo na tvoje zobe, saj z bruhanjem uničuješ sklenino in čez nekaj časa boš verjetno pri zobozdravniku na 14 dni, ko ti bo moral zdravit zobe,…lasje ti bodo začeli slabet,izpadat,…) lahko se pa ob bulimiji celo zrediš, tako da…
malo več si preberi o tej bolezni, ker to ni angina, gripa ki te po 14 dneh zapusti, ampak bolezen ki te loh spremlja celo življenje, če se ji ne upreš!!