Najdi forum

bulimija-ozdravitev

Dr. Anderluh! Mene zanima kako hitro se poznajo rezultati ko prenehas z bruhanjem? (da nimas vec zabuhlega obraza, elektroliti v krvi so spet v redu, zobje ne propadajo vec,…) Sama imam bulimijo 1 leto in 3 mesece, sedaj 4 dni ne bruham vec, ker sem v glavi razcistila sama s sabo in se odlocila da cist preneham s tem. Ali je v redu ce jemljem sumece tablete-kalcij, magnezij, da se mi bo stanje mineralov ki so potrebni za telo, izboljsalo? Aja pa se eno vprasanje: sedaj pac jem normalno, le prevec sladkarij. Ali bi bilo dobro da zacnem vsak dan telovadit npr. po 15 minut, da se ne bom zredila,ker se res nocem?!? Hvala za odgovor in lep pozdravcek!

Najprej iskrene cestitke za moc in pogumno odlocitev! Četudi se včasih lahko zgodi, da kljub taki jasni želji po zdravju, kdaj spodleti, ne bo to noben poraz, ampak samo nov korak na poti k cilju. Zato samo pogumno.
Glede časa, ki ga telo potrebuje za normalno funkcioniranje, težko natančno odgovorim, dejstvo pa je, da je z vsakim dnem redne uravnotežene prehrane stanje bliže normalnemu funkcioniranju. Zobje so obvarovani topljenja sklenine takoj – z vsako preprečeno epizodo bruhanja. Tudi elektorliti se urejajo zelo hitro – nekaj dni, otekline slinavk pa lahko trajajo malo dalj, glede na to, kako močno so bile prizadete prej.
Ustrezna prehrana zagotavlja tudi dovolj vnosa mineralov, seveda so lahko šumeče tablete z začetka tudi koristne. In seveda telovadba – vedno na mestu, kot pravite 15 min na dan, za dobro počutje v svojem telesu še posebej nepogrešljiva.
Sladkarij se nikar ne poskušajte odrekati popolnoma – to pelje v nasproten režim hranjenja, naj bodo na urniku, lahko kot košček sladice po enem od obrokov, lahko kot popoldanska malica.

Marija Anderluh

New Report

Close