Najdi forum

bulimija in zanositev

Zelo bi vam bila hvaležna, če bi mi lahko povedali ali ima bulimija vpliv na nezmožnost zanositve, če je drugače z obema partnerjema vse ok?
Hvala za odgovor in upam, da se mi bo javila tudi katera, ki se je srečala s podobnim problemom

Pri osebah z bulimijo ugotavljajo pogost nastanek policističnih jajčnikov. V teh primerih so lahko težave pri zanositvi in se je potrebno posvetovati z ginekologi. Sicer pa bulimija sama ne vpliva na zanositev. Tudi nosečnosti večinoma potekajo brez posebnosti, celo manj je bolezenskih vedenj v času nosečnosti. Problem je, da se nezdravljena bolezen pogosto po porodu vrne nazaj v iste tire. To so namreč časi naporov in tudi čustvenih obremenitev in nihljaj nazaj v bolezen ni redek.
Zato je pometno posikati pomoč čimprej.

M. Anderluh

pozdravljeni,

Sem 28-letno dekle, ki se bori z bulimijo že pet let. Eno leto nazaj sem močno shujšala, iz 57kg sem padla na 48kg. Imela sem probleme z želodcem, tako , da me je vse kar sem pojedla bolelo, zdraven pa so bila še obdobja bruhanja. Zdaj se je vse to nekoliko umirilo, zavedam se da ta začaran krog nikamor ne pelje, tako da se vsak dan posebej trudim NE bruhat in pomalo jesti, tako sem se prejšni mesec končno tredila za 3kg.
Zanima pa me naslednje, že nekaj časa približno osem mesecev nazaj mi je skoraj vsak dan slabo, tako zelo slabo, da nemorem nič. Mislila sem, da mi je slabo mogoče, ker imam premalo kg, sedaj sem šla gor 3 kg, pa še vedno isto. ZANIMIVO PA JE TO, DA MI JE TEDEN DNI VREDU POTEM DVA TEDNA NI IN TAKO NAPREJ ŽE SKORAJ LETO DNI, odkar sem bila na laparoskopiji.
Ščitnica je v redu. Prosim za odgovor.

Draga Rea,
na podlagi teh informacij težko postavljamo diagnozo vaših težav. Slabost je izredno nespecifičen simtpom, vzrokov ima lahko veliko, tako v telesnih kot v psihičnih stanjih in jih iz teh nekaj stavkov ni mogoče izluščiti.
V osnovi je na mestu osnovni laboratorijski prekled krvi, na podlagi katerega se lahko zdravnik potem odloči za nadaljne preiskave. Pomembno bi bilo vedeti, kdaj se slabost javlja glede na hranjenje, kako se javlja tekom dneva, kaj se sicer dogaja z vašim počutjem v tistih tednih, ko je tega več.
Tudi vaše višine ne omenjate, tako da kg sami težko opišejo, za kakšno stopnjo podhranjenosti gre.

Verjetno si bo potrebno vzeti za raziskavo težav več časa,

z razumevanjem,
M Anderluh

Draga Rea,
na podlagi teh informacij težko postavljamo diagnozo. Slabost je izredno nespecifičen simtpom, vzrokov ima lahko veliko, tako v telesnih kot v psihičnih stanjih in jih iz teh nekaj stavkov ni mogoče izluščiti.
V osnovi je na mestu osnovni laboratorijski prekled krvi, na podlagi katerega se lahko zdravnik potem odloči za nadaljne preiskave. Pomembno bi bilo vedeti, kdaj se slabost javlja glede na hranjenje, kako se javlja tekom dneva, kaj se sicer dogaja z vašim počutjem v tistih tednih, ko je tega več.
Tudi vaše višine ne omenjate, tako da kg sami težko opišejo, za kakšno stopnjo podhranjenosti gre.

Verjetno si bo potrebno vzeti za raziskavo težav več časa,

z razumevanjem,
M Anderluh

POZDRAVLJENI,

Najprej se vam lepo zahvaljujem za vaš odgovor. Opažam, da se mi slabost pojavi največkrat, ko sem prejšnje dneve bruhala ali ko sem fizično bolj aktivna. Včasih traja cel dan, včasih pa samo zjutraj ko vstanem ,in ko kaj pojem mi počasi mine. Verjetno je moj organizem toliko slab, da se mi že ob najmanjšem naporu javi močna slabost. Zavedam se tega, da bi mogla več jesti, vendar NE MOREM! Večinoma jem otroško hrano(frutek, čokolino, prepečenec, mleko…), ker ko pojem kaj konkretnega (meso, krompir…) me ali boli želodec in mislim samo kdaj bom šla bruhat ali pa se mi pojavi močna zgaga (pekoča bolečina, ki sega od želodca do grla), ta se mi zadnje čase pogosto pojavi. Jemala sem Lanzul kapsule, pa mi je bilo po njih slabo, rupurut , ranital, razni čaji, pa mi ne pomagajo.
Sem v začaranem krogu, tako , da ne vidim izhoda ven.

Zdravim se tudi zaradi neplodnosti. Bila sem že v postopku IUI, sedaj pa čakam na IVF postopek. Odločila sem se tudi, da ko čakam na vrsto, bom probala še z Klomifenom. Naj vam povem, da svoje menstruacije nimam, lahko rečem, da jo nikoli nisem niti imela redne.
Velka sem 168 cm, težka 52 kg.

Rada bi samo, da bi lahko jedla normalno. To pomeni normalen obrok hrane, pa da potem ne mislim na bruhanje. Ali mislite, da bo kdaj to mogoče?
LP, REA…

Živjo.
Zanima me če je imela katere probleme z očmi zaradi bruhanja oz. naprezanja pri bruhanju.
Zadnje par tednov me namreč po bruhanju, oko boli ko pogledam v stran, občutek je kot da bi me vezi bolele, če kak dan ne bruhm pa bolečine ni.
ima katera kak predlog kako se tega znebiti.

New Report

Close