BULIMIJA IN NOSEČNOST
Pozdravljeni,
Že nekaj let trpim za motnjo hranjenja(bulimijo), do sedaj mi še ni uspelo se pozdravit, čeprav si zelo želim.
Zanima me kako bulimija-bruhanje, vpliva na nosečnost, plod? Sem v tridesetem tednu nosečnosti, in čeprav sem si vedno govorila, da ne bom bruhala, ko bom noseča, mi to ne uspeva. Bruham skorj vsak dan že celo nosečnost. Ali ima lahko otrok kakšne posledice? Do sedaj je bilo v nosečnosti vse v redu.
hvala za odgovor.
Ja,
če ti odgovorim zelo na hitro – bulimija ima lahko hujše podledice v nosečnosti – tako na zdravje in razvoj otroka, kot tudi tvoje zdravje in počutje, na to, kako bo potekal porod.
Se strinjam s petro, da si poišči pomoč – raje zdaj, kot potem, ko bo dete rojeno in znajo biti hujše zdravstvene težave, dete zna biti, da bo vreščalo in bo še težje.
Sicer pa če se le da, o tem spregovori s svojim zdravnikom ali ginekologom (tisti, ki zdaj bolj spremlja tvoje zdr. stanje) in morda te dajo na kake dodatne preiskave.
Pri nas na Ženski svetovalnici smo izdale poseben letak na temo “Nosečnost in motnje hranjenja”, ki ga lahko dobiš pri nas, ali ti ga pošljemo po pošti, morda pa ga najdeš celo na naši spletni strani.