Najdi forum

BULIMIJA IN NOSEČNOST

Pozdravljeni,

Že nekaj let trpim za motnjo hranjenja(bulimijo), do sedaj mi še ni uspelo se pozdravit, čeprav si zelo želim.
Zanima me kako bulimija-bruhanje, vpliva na nosečnost, plod? Sem v tridesetem tednu nosečnosti, in čeprav sem si vedno govorila, da ne bom bruhala, ko bom noseča, mi to ne uspeva. Bruham skorj vsak dan že celo nosečnost. Ali ima lahko otrok kakšne posledice? Do sedaj je bilo v nosečnosti vse v redu.

hvala za odgovor.

daj si poišči pomoč zavoljo sebe in otroka.
Bodi odgovorna mati

Ja,
če ti odgovorim zelo na hitro – bulimija ima lahko hujše podledice v nosečnosti – tako na zdravje in razvoj otroka, kot tudi tvoje zdravje in počutje, na to, kako bo potekal porod.
Se strinjam s petro, da si poišči pomoč – raje zdaj, kot potem, ko bo dete rojeno in znajo biti hujše zdravstvene težave, dete zna biti, da bo vreščalo in bo še težje.
Sicer pa če se le da, o tem spregovori s svojim zdravnikom ali ginekologom (tisti, ki zdaj bolj spremlja tvoje zdr. stanje) in morda te dajo na kake dodatne preiskave.
Pri nas na Ženski svetovalnici smo izdale poseben letak na temo “Nosečnost in motnje hranjenja”, ki ga lahko dobiš pri nas, ali ti ga pošljemo po pošti, morda pa ga najdeš celo na naši spletni strani.

lp!imam enak problem kot si ga imela ti,sem v 7 tednu nosečnosti,boleham za bulimijo,zelo me skrbi za razvoj otroka,,ne uspe mi prenehati s tem
kako si ti rešila težavo,kje si(če si)poiskala pomoč,kako je vplivalo na otroka,je zdrav?zelo bi bila hvaležna vsakega odgovora.

Svetujem, da svoje vprašanje naslovite na forum ginekologija in porodništvo pod zdravstvene posvetovalnice ga najdete.

LP

Tatjana

Pozdravljena,

zanima me, kako se je izsteklo za vašega otroka?

Namreč tudi sama trpim za bulimijo in sem tekom nosečnosti bruhala 1x do 3x dnevno. Moj otrok ima določene zdravstvene težave, bojim se kaj še sledi…

Hvala za odgovor,

obupana

New Report

Close